» » » До Землі летить великий блискучий астероїд

До Землі летить великий блискучий астероїд

foto

Астероїд JO25 шириною близько

 півкілометра наближається до Землі. У ніч на 20 квітня він підійде до Землі на відстань 1,8 млн км (приблизно п'ять дистанцій від Землі до Місяця).









Це максимально близька відстань наближення подібного космічного тіла за останні 400 років, повідомили в американському космічному агентстві НАСА, передає Бі-бі-сі.

При цьому в НАСА відзначили, що більш дрібні космічні тіла регулярно пролітають повз Землю і на більш близькій відстані.

Астероїд JO25 не несе реальної загрози планеті, хоча і входить до переліку космічних об'єктів, потенційно небезпечних для життя на Землі. Якби подібний астероїд зіткнувся із Землею, був би повністю зруйнований один з континентів, навіть якби астероїд впав в океан, стверджують фахівці.

Астероїд буде летіти з рекордно високою швидкістю - близько 33 км в секунду, це близько 120 тис. км на годину. У момент зближення із Землею астероїд за рахунок його блискучій поверхні можна буде розгледіти навіть в невеликі телескопи, повідомляє британська телерадіомовна корпорація.


шаблоны для dle 11.2
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
До Землі наближається великий астероїд: коли його можна буде побачити в небі Вже невдовзі повз Землю пролетить великий астероїд 2014 JO25, який можна буде побачити у телескоп. Як повідомляється
Що не варто їсти зранку: список небезпечних продуктів
Що не варто їсти зранку: список небезпечних продуктів Всі ми знаємо правила корисного харчування на ніч, однак не всі звертають увагу на те, що ми їмо зранку.
Землі загрожує зіткнення з пятикілометровим астероїдом Астрономи заявили, що Землі мчить гігантський астероїд, розмірами більше п'яти кілометрів. Вчені назвали гіганта

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Сьогодні – Міжнародний день Землі
Мама повела каченят купатися, але такого фіналу не очікував ніхто
Вчені заявляють, що знайшли ліки від старості
Вчені заявляють, що знайшли ліки від старості
Всі новини

«    Квітень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30