ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Червона нитка на руці. Це цікаво знати

Червона нитка на руці. Це цікаво знати

Червона нитка на руціОстаннім часом багато модних журналів рясніють фотографіями популярних артистів, зірок шоу-бізнесу та інших відомих людей з яскравою червоною ниткою на зап'ясті. Ця своєрідна прикраса є одним із символів старовинної містичної науки – кабали.

Червона нитка на руці – головний талісман кабалістів

В світі знаменитостей перша червона нитка з'явилася на зап'ясті у американської співачки Мадонни, яка з 1997 року є послідовницею іудейської езотеричної течії – кабали. Прийнявши це вчення, поп-діва пожертвувала близько 4 млн фунтів стерлінгів на те, щоб у Лондоні відкрився кабалістичний центр.

Мадонна у своїх інтерв'ю неодноразово розповідала про те, що вчення каббали допомогло їй знайти в собі душевний спокій, а також впевненість у правильності своїх дій і вчинків. І в її професійній діяльності, і в особистому житті все встало на свої місця.Мадонна з червоною ниткою на руці

Згідно з повір'ями кабалістів, червона вовняна нитка, зав'язана на зап'ясті коханим або близьким родичем, – це сильний оберіг від людської заздрості та лихого ока.

Колеги артистки «по цеху», навіть якщо і не стали прихильниками кабали, в чудодійну силу червоної нитки на зап'ясті повірили. Тепер Періс Хілтон, Ештон Катчер, Брітні Спірс, Демі Мур, Ліндсей Лохан, Кайлі Міноуг та багато інші знаменитостей носять її, сподіваючись на захист від хвороб, негативу та лихого ока.

Витоки кабалістичної традиції носіння червоної нитки

У давні часи червоною ниткою обгортали гробницю Рахілі (Рахелі), похованої в землі Ізраїлю. В юдейського народу Рахіль вважається праматір'ю людства, жінкою-матріархом. Кабалісти вважають, що вона являє собою не що інше, як фізичний світ, та захищає своїх дітей від ненависті і зла.

Щоб отримати найбільш сильний захист, довгу червону нитку, якою обгорнута гробниця Рахілі, було прийнято розрізати на невеликі шматочки та носити як оберіг, одягаючи його на ліве зап'ястя. Згідно кабали, ліва рука відображає жіночу приймаючу сторону тіла та душі людини. Саме через неї людина отримує потужні потоки енергії, яка захищає її від лихого ока та негативного впливу.

Нитки як оберіг у слов’ян.

Нитки в якості оберега використовували і слов'яни. Вони пов'язували нитки навколо щиколоток та зап'ясть. Щоб захистити дитину від лихого ока, їй на зап'ястя пов'язували переплетені між собою різнокольорові нитки. Сила і вплив такого браслета залежить від кольору. Наприклад, червоні нитки роблять свого власника невразливим: захищають від розбою, грабіжників та недобрих людей. На червоних нитках часто робили наузи – плетіння з декількох вузликів.

Червона нитка оберіг слов'янНаузи робилися зазвичай зі шкіряних ремінців або з вовняних ниток. Рідше застосовувалися нитки з інших матеріалів. Виготовленням наузів займалися спеціальні люди — «наузники» або «наузниці». Для посилення захисної дії науз, до них могли вплітатися різні предмети (каміння, дерев'яні або металеві фігурки тварин, птахів, риб, зображення предметів зброї та хатнього вжитку тощо.)

"Одним із звичайнісіньких способів передавання чарівної сили були наузи або вузли" -пише відомий історик М.Костомаров. Для того, щоб надати вузлам захисної сили, волхви заговорювали їх під час зав’язування, а потім науз передавався тому, хто потребував захисту.

Відголос цього ритуалу дійшов і до наших часів. Наприклад, усім відомі фрази «Я зав’язав» або «Мені як зав’язано» походять саме від традиції наузів.

Як правильно зав'язати червону нитку на руці?

Якщо людина пов'яже собі червону нитку на руку самостійно, це її не вбереже від недоброзичливців та негативної енергетики. Згідно з вченням кабали, слід провести спеціальний ритуал, або обряд. Обв'язати нитку навколо зап'ястя лівої руки має тільки любляча та близька людина. Аксесуар пов'язують на ліву руку, оскільки саме через неї в людину входить негативна енергія. А кабалістична нитка стане цьому перешкоджати.

При цьому червона нитка обов'язково має бути вовняною, і її потрібно зав'язати на сім вузлів (кожен вузол означає один з духовних вимірів реальності), до того ж, досить вільно, щоб вона не передавлювала вени. Крім того, нитка має бути куплена за гроші, а не сплетена самостійно або отримана в подарунок. Оригінальна червона нитка, якою була обмотана гробниця Рахілі, продається в Ізраїлі у місті Нетівот. Також в каббалістичних центрах є червоні нитки, які пройшли крізь відповідний ритуал.

Людині, пов’язує цей «аксесуар», необхідно прочитати стародавню юдейську молитву. Ця спеціальна формула носить назву «Бен Порат», вимовляється вона івритом. Той, кому зав'язується червона нитка, має спрямувати свої помисли на добрі справи, притягнути у своє життя співчуття та добро, щоб позбутися від зла. Вважається, що якщо ці правила повністю дотримані, такий оберіг дійсно стане здійснювати свою магічну дію.


Що робити якщо червона нитка порвалася або загубилася?

Суть червоної нитки – захист вас від лихого ока та проникнення руйнівної енергії злих людей. Якщо нитка порвалася або загубилася, розтягнулася або розв'язалася – нічого страшного в цьому немає: навпаки, це означає, що вона «відпрацювала своє» і захистила вас, забравши зло з собою.Як зав'язати червону нитку

Що робити з використаної червоною ниткою і з її кінцями?

Не можна недбало ставитися до залишків нитки, тому її кінці можна покласти в гаманець «на удачу» або зробити витончену закладки для книжки.

Якщо ж ви все-таки вирішили викинути використану червону нитку або її залишки, важливо покласти їх у пакет і тільки потім викинути.

Ще є варіант – спалити кінці і разом з ними те зло, яке було спрямовано проти вас.

Захист за допомогою червоної нитки у різних народів

Захист за допомогою червоної нитки є давньою забобоною. Цей звичай відбився у найрізноманітніших культурах. Так, в Індії червона нитка носить назву ракшасутра, чараду або маулі. Вважається, що вона несе в собі благословення, приносить владу та славу, а також знищує зло. Отримують її в храмі під час проведення релігійного обряду пуджі.

В індуїстських храмах червону нитку зав'язують незаміжнім жінкам на праве зап'ястя. Чоловікам та заміжнім жінкам її пов'язують на ліву руку.

Моряки північної Європи перед відправленням у плавання купували у знахарок магічні талісмани для залучення потрібного вітру. Це були уривки мотузок червоного кольору, пов'язаних певним способом. Над кожним вузликом таких талісманів вимовлялися спеціальні магічні заклинання.





Загрузка...
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. На Свалявщині зґвалтували 59 – ти річну жінку
  2. У Керецьках на ходу загорівся причіп із сіном
  3. У Сваляві горів житловий будинок
  4. В Сваляві горів центральний ринок (ФОТО)
  5. Уже судимий 31-річний житель Свалявщини обікрав свого односельця
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Найщасливіший день в житті перетворився на жах: Викрадена гостями наречена попала в моторошну аварію
Найщасливіший день в житті перетворився на жах: Викрадена гостями наречена попала в моторошну аварію
Моторошне мистецтво: фестиваль боді-арту в Австрії
Моторошне мистецтво: фестиваль боді-арту в Австрії
Всі новини
Загрузка...

«    Липень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31