» » "Укравтодор" хоче звузити ширину смуг руху в містах

"Укравтодор" хоче звузити ширину смуг руху в містах

"Укравтодор" хоче звузити ширину смуг руху в містах
На розгляді в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства знаходиться проект державної будівельної норми, у якій пропонується зменшити ширину смуги руху в містах. Про це повідомили у прес-службі Укравтодору.

Як зазначається, у проекті ДБН “Споруди транспорту. Вулиці та дороги населених пунктів” ширина смуги руху в містах передбачена на рівні 3,0 м, житлових вулиць та проїздів- 2,75 м, магістральних доріг у великих містах – 3,5 м.

Чинними на сьогодні будівельними нормами ширина смуги руху передбачена: 3,75 м – для І та ІІ категорій дороги, 3,50 м – для ІІІ, 3,0 м – для IV, а для V категорії ширина проїзної частини передбачена на рівні 4,5 м без розділення її на смуги руху.

Разом з цим у населених пунктах, в яких діє обмеження швидкості до 60 км/год, дозволяється звужувати ширину смуги руху до 3,25 м зі встановленням дорожних знаків.

Одночасно Укравтодором розглядається питання зменшення швидкості руху при в’їзді в населені пункти шляхом влаштування засобів її примусового зниження. Для цього використовуватимуться шикани – послідовність тісних звивистих поворотів (зазвичай у формі літери “S”) на трасі, що використовується на міських вулицях для цілеспрямованого уповільнення автомобілів.

Це питання зараз вивчається в частині розроблення проектних рішень.

За інформацією Укравтодору, щорічно в Україні скоюється до 180 тисяч дорожньо-транспортних пригод, в яких гине до 5 тисяч осіб та травмуються близько 30 тисяч. До 80 % таких пригод стається в населених пунктах.

Основними причинами таких пригод є порушення водіями швидкісного режиму, що призводить до зіткнень та наїзду на пішоходів.

Джерело  скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Відбулось відкриття санаторію «Кришталеве джерело»
  2. Пожежа на Свалявщині: горів житловий будинок (ФОТО)
  3. Побили активіста, який приїхав фіксувати незаконну вирубку лісу (ФОТО)
  4. Поліція повідомила подробиці резонансного вбивства на Закарпатті (ФОТО)
  5. Свалявчани, увага! Залізничний переїзд зачинається на ремонт
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Вересень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30