» » Таксі в Україні переведуть на жовті номери

Таксі в Україні переведуть на жовті номери

ТАКСІ В УКРАЇНІ ПЕРЕВЕДУТЬ НА ЖОВТІ НОМЕРИ

Ініціатива, яка раніше тільки озвучувалась на круглих столах та прес-конференціях, тепер отримала форму документа – проекту постанови Кабміну. Якщо документ буде затверджений КМУ, автомобілі таксі, що працюють легально (тобто ті, що мають відповідну ліцензію), повинні будуть отримати номерні знаки з жовтим фоном.
Маючи необхідні дозвільні документи та жовті держномери, водій «білого» (в розумінні, повністю офіційного) таксі також отримає ряд переваг, зафіксованих у ПДР: отримувати замовлення та здійснювати посадку пасажирів на стоянках таксі, в аеропортах, на автовокзалах та автостанціях, а також їздити по смугах для громадського транспорту.
Всім іншим, «сірим» водіям, які будуть намагатися надавати послуги перевезень на таксі без ліцензії, і, відповідно, жовтих номерів, в Правилах дорожнього руху буде розміщена окрема заборона (п. 2.9), порушення якої може призвести до стягнення штрафу.
Крім того, як зазначено в пояснювальній записці до проекту постанови, «У разі, якщо при виявленні транспортного засобу з ознаками таксі на ньому будуть відсутні номерні знаки на жовтому фоні, органи контролю матимуть можливість оперативно застосувати штрафні санкції та не допустити надання незаконних та небезпечних послуг таксі».
А що за «органи держконтролю»? Хороше питання: тут ситуація складніша, ніж у випадку зі штрафом у розмірі 170 грн за «неправильний» номерний знак. До «сірого» перевізника виникнуть питання у інспекторів Укртрансбезпеки, а при відсутності трудового договору або свідоцтва про реєстрацію підприємця – ще й у співробітників ДФС.
Загальний «букет» проблем для нелегального таксиста або такого ж таксопарку може прийняти досить серйозні розміри: штрафи від 1700 грн до 85 000 грн, плюс, згідно ст. 164 Адмінкодексу, можлива конфіскація «засобів виробництва». А в якості таких, як нескладно здогадатися, можуть бути визнані автомобілі.
Джерело.

скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Безвіз і автобани. Як упізнати на дорозі українця
Безвіз і автобани. Як упізнати на дорозі українця   Безвіз відчувається. Кількість автомобілів з українськими номерами на європейських дорогах значно збільшилася. І вони

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Відбулось відкриття санаторію «Кришталеве джерело»
  2. Пожежа на Свалявщині: горів житловий будинок (ФОТО)
  3. Страшне вбивство на Закарпатті: учень 11 класу встромив у свого родича 30 разів ніж
  4. Поліція повідомила подробиці резонансного вбивства на Закарпатті (ФОТО)
  5. Виходець із Свалявщини шиє костюми американським президентам
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Вересень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30