» » АТО більше не буде?

АТО більше не буде?



Вище керівництво активно заговорило про зміну формату військових дій на Донбасі.
Можливо вже цього року антитерористична операція, яку декілька років проводять на сході України проти російських окупантів та місцевих терористів, змінить свій формат, пише Погляд.
За словами секретаря РНБО Турчинова, за три з половиною роки обмежений формат АТО вичерпав себе. Мовляв, настав час визначити такий правовий формат, який дозволить оптимально захистити Україну від гібридних засобів війни, що застосовує проти нас Росія. Також необхідно не просто визнати окремі райони Луганської та Донецької області окупованими РФ, але й чітко на законодавчому рівні визначити основи державної політики щодо їхнього звільнення.

Щоправда, самі військові скептично ставляться до зміни назви військового протистояння кремлівській агресії. Кажуть, що це навряд чи зменшить кількість обстрілів з боку терористів.
– Не можу сказати, що обстрілів стало більше чи менше. Скажімо так, їхня кількість стабільна. Та, що було 2014 чи 2015 року – то це навіть не порівняти, – каже український воїн, чий підрозділ перебуває поблизу Мар’їнки, Сергій К. – Ми, згідно з Мінськими домовленостями, не відповідаємо. А що відбувається на сусідніх позиціях, про це важко судити. Напевно та сама ситуація.
Також, зауважив він, поки що незрозуміло, що змінить цей закон про реінтеграцію Донбасу та заміна АТО на якесь інше поняття. Хіба що дозволить застосовувати зброю проти терористів та російських військ, але скоріш за все, це вирішуватимуть на якихось переговорах.

Наразі триває розгляд концепції цього законопроекту. Тому про якісь активні дії в цьому напрямку навіть не йдеться.
– Зараз говоримо про створення законодавчої бази, яка дозволить використовувати всі силові підрозділи без обмеження демократичних процедур, – зауважив Голова Верховної Ради України Парубій. – Водночас законопроект про зміну формату АТО описує компромісний варіант і об’єднає як прихильників, так і критиків воєнного стану.
Йдеться про створення єдиного оперативного штабу, який має управляти не тільки всіма військовими підрозділами, але й місцевими військовими адміністраціями. Визнання окупованих територій окупованими. Саме за цими основними пунктами, за словами Парубія, зараз триває дискусія серед народних депутатів. скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Серпень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31