» » Увага, свалявці! Партія „Відродження” пропонує посилити соцзахист родин з дітьми: для кого зростуть виплати?

Увага, свалявці! Партія „Відродження” пропонує посилити соцзахист родин з дітьми: для кого зростуть виплати?

Протягом останніх років  Уряд безжально «порізав» соціальні виплати. Окрім зниження рівня життя для мільйонів громадян, наслідком такого кроку стало й падіння народжуваності.
Для багатьох родин друга дитина, на жаль, перетворилась на «розкіш». В той час, як за словами соціологіє, населення України старіє такими темпами, що це загрожує національній безпеці держави. І якщо не втрутитись у ситуацію, за прогнозом ООН, у найближчі 30 років нас може залишитись лише 31 мільйон громадян! Смертність в Україні перевищує народжуваність вже не перший рік, однак влада чомусь не поспішає виправляти цю ситуацію на державному рівні.

«На жаль, попередні уряди методично урізали ці соціальні стандарти для молодих і малозабезпечених сімей. Як наслідок, в Україні найгірша демографічна ситуація за всі роки незалежності. Молодь невпевнена у завтрашньому дні, боїться народжувати дітей, роз’їжджається по світу на заробітки, хто куди. Ми зобов’язані про стимулювати молодь», – наголошує народний депутат України Михайло Ланьо. І додає, що для того, щоб виправити ситуацію, народні депутати з партії „Відродження” зареєстрували законопроект №6063 «Щодо забезпечення належного рівня соціального захисту родин з дітьми та встановлення справедливих соціальних гарантій дітям».

«Його мета – збільшити соцвиплати для родин з дітьми, гарантувати українцям підтримку держави та створити умови для виховання дітей. Ми переконані, що через свою соціальну важливість, законопроект отримає всебічну підтримку в парламенті», – розповідає перший заступник голови партії „Відродження” Володимир Пилипенко, який також є співавтором законопроекту. Він додав, що запропоновані рішення можуть спрацювати дуже швидко та покращити демографічну ситуацію в державі вже протягом найближчих 2-3 років.

«Зокрема, одним з стимулів для збільшення народжуваності може стати суттєве підвищення розміру державної допомоги при народженні дитини». – додає Михайло Ланьо. Так. він разом із колегами з групи «Партія «Відродження» пропонує встановити ці виплати на рівні 67 750 грн (50 прожиткових мінімумів), 94 850 – при народженні другого малюка (70 мінімумів), 135 500 грн. (100 мінімумів) – в разі народження кожної наступної дитини. Важливо, що розмір допомоги пропонують прив’язати до прожиткового мінімуму. А отже, сума зростатиме щороку та не буде чутливою до інфляції.

«Крім того, ми наполягаємо на поверненні виплат на догляд за дитиною і після досягнення нею 3-ох років, яке було скасоване в попередні роки. Йдеться про елементарні речі – безплатний проїзд школярів, безплатне харчування для учнів молодших класів і пільгове – для старшокласників. Це – дуже важливі речі, особливо для мешканців сільської місцевості. Бо тих копійок, які вони отримують. Сьогодні ледь вистачає на життя та оплату «комуналки». Коли в родині кілька дітей, а приходять ще й платіжки зі школи, то батькам не по кишені навіть нормально вдягнути дитину. Тому держава має допомогти і компенсувати хоча б 70% таких виплат. Сьогодні ці кошти життєво необхідні для українських родин, бо у нас 90% сімей -малозабезпечені. Така допомога – це інвестиція у майбутні покоління. Дуже сподіваюсь, що цей законопроект буде розглянуто у Верховній Раді якомога скоріше». – заявив Михайло Ланьо.

Також законопроектом №6063 пропонується встановити додаткову допомогу для дітей, батьки яких ухиляються від обов’язку утримувати дитину, а також повернути низку пільг, скасованих у 2014-му, такі як безоплатне харчування та проїзд. У партії «Відродження» зазначають, що розглядають збільшення соціальних виплат та повернення пільг для українських родин з дітьми як інвестицію в майбутнє. Подібну програму державної допомоги сім’ям з дітьми сьогодні впроваджує Польща, де програма вже довела свою ефективність. Чому б не спробувати і нам? скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
До нас поспішає весна: синоптики порадували прогнозом на наступний тиждень
До нас поспішає весна: синоптики порадували прогнозом на наступний тиждень 23 лютого денна температура може піднятися до 13° тепла. Про це повідомляє прес-служба Українського гідрометцентру у

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Відбулось відкриття санаторію «Кришталеве джерело»
  2. Пожежа на Свалявщині: горів житловий будинок (ФОТО)
  3. Побили активіста, який приїхав фіксувати незаконну вирубку лісу (ФОТО)
  4. Поліція повідомила подробиці резонансного вбивства на Закарпатті (ФОТО)
  5. Свалявчани, увага! Залізничний переїзд зачинається на ремонт
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...
«Веселий цвинтар» у румунській Сепинці: туристична родзинка по той бік Тиси (+ФОТО)
«Веселий цвинтар» у румунській Сепинці: туристична родзинка по той бік Тиси (+ФОТО)
“Отримав по обличчю”: Папа Римський вийшов до вірян із синцем та розсiченою бровою
“Отримав по обличчю”: Папа Римський вийшов до вірян із синцем та розсiченою бровою
Доки смерть не розлучить нас: подружжя прожило разом 61 рік і померло, тримаючись за руки
Доки смерть не розлучить нас: подружжя прожило разом 61 рік і померло, тримаючись за руки
Океану більше немає: «Ірма» осушив узбережжя Багамських островів!
Океану більше немає: «Ірма» осушив узбережжя Багамських островів!
Всі новини

«    Вересень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30