» » Вишукана розкіш: як живуть королівські сім'ї XXI століття

Вишукана розкіш: як живуть королівські сім'ї XXI століття

Для всіх розвинених країн світу монархія – це вже історія. Розповідаємо, як нині живуть королівські сім'ї.

Великобританія

Почнемо з найвідомішої монаршої родини. Будинок Віндзорів досі формально керує Великобританією, хоча офіційно у Королеви Єлизавети II функції суто представницькі. Вона зустрічає послів та інших важливих гостей, сама відвідує країни з візитом. Але це тільки на перший погляд. Традиційно королева періодично зустрічається з прем'єр-міністром країни і обговорює широке коло питань.

Вишукана розкіш: як живуть королівські сім'ї XXI століття - фото 141289

 

Японія

Японська імператорська сім'я – це окрема розмова. Статус тенно, "небесного господаря", тільки зовні нагадує статус європейського монарха, тому що король – це все-таки людина, а імператор – бог. Дивно, але офіційних повноважень при цьому у нинішнього монарха Акіхіто ще менше, ніж у британської королеви.

Вишукана розкіш: як живуть королівські сім'ї XXI століття - фото 141290

 

Швеція

Цікаво, але основна лінія членів королівської сім'ї Швеції самі шведами не є. Адже династія Бернадотів з'явилася тільки за часів Наполеона. Засновником її став француз Жан Батист Жюль Бернадот, наполеонівський маршал, який волею долі сіл на шведський трон і був коронований як Карл XIV Юхан.

Вишукана розкіш: як живуть королівські сім'ї XXI століття - фото 141292

 

Іспанія

Попереднього короля Іспанії Хуана Карлоса I пам'ятають багато, в основному як пристрасного футбольного вболівальника, який завжди підтримував свою збірну на трибуні. Він, до речі, живий і, за останніми даними, прекрасно себе почуває. У 2014 році він відрікся від престолу на користь сина Філіпа. Сам Хуан Карлос стверджує, що здоровий і повний сил, просто прийшов час передати трон молодому поколінню, бо його особистий погляд на багато речей міг вже застаріти.

Вишукана розкіш: як живуть королівські сім'ї XXI століття - фото 141293

 

Нідерланди

Що й казати, голландці люблять свою королівську сім'ю. Помаранчевий колір, в якому, наприклад, завжди виходять на поле гравці національної збірної з футболу – це колір Оранськой династії.

Вишукана розкіш: як живуть королівські сім'ї XXI століття - фото 141294
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Січень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31