Чи корисно пити вино?
- 5-04-2017, 22:00
- Новини / Цікаві новини
- 0
- 77
Насамперед поговоримо про стандартні дози, оскільки вони складова умова помірного вживання алкоголю.
Яка стандартна (дозволена) доза?
Порція п’янкого напою умовно містить певну кількість чистого алкоголю. В різних країн своя інтерпретація, що може істотно відрізнятись — від 7,62 мл (6 г) алкоголю в Австрії до 25 мл (19,75 г) у Японії. У Сполучених Штатах один "стандартний" напій містить приблизно 14 г чистого спирту. А це значить, що у пляшці вина ( 12-14 % 750 мл) міститься близько 5 дозволених доз.
Згідно з інформацією Американського Національного Інституту з проблем зловживання алкоголю і алкоголізму ( National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism), здорове вживання алкоголю для чоловіків це 1-2 напої на день і не більше 14 напоїв на тиждень, для жінок же кількість вдвічі менша – один напій на день і не більше 7-ми в тиждень.
Знижує розвиток депресії
Як заявила команда з декількох університетів Іспанії у BMC Medicine – регулярне вживання склянки вина в день сприяє зниженню ризику розвитку депресії.Дослідники протягом семи років збирали дані про 2,683 чоловіків і 2,822 жінок у віці від 55 до 80 років. Учасники заповнювали анкету, де були питання щодо вживання вина та фону настрою.
Автори виявили, що чоловікам і жінкам, які пили від двох до семи склянок вина в тиждень, діагноз "депресія" ставили значно рідше. Більше того, навіть у тих осіб, котрі мали інші несприятливі чинники, захворювання спостерігалось значно рідше.
Профілактика розвитку раку
Як відомо, вживання алкоголю збільшує ризик захворювання онкопатологією. Але дослідники Медичного Центру що в Лос-Анджелесі довели протилежне.У журналі "Journal of Women's Health" минулого року була опублікована стаття, де вчені пояснили, що хімічні речовини в шкірці і насінні червоного винограду знижують рівень естрогену, підвищуючи рівень тестостерону у жінок у пременопаузі – що призводитьдо зниження ризику розвитку раку молочної залози.
Автори підкреслюють, що не лише червоне вино має корисні сполуки, але й сировина з якої її виготовляють – виноград.
Науковці також наголошують, що жінки повинні обирати саме червоне вино.
Крім того, як виявили дослідники чоловічого здоров’я ще в 2007 році у "Harvard Men's Health Watch" – є прямий зв’язок між споживанням вина та раком простати. Навіть дуже помірне споживання червоного вина (один стакан на тиждень) знижується ризик раку простати на 6%.
Отже, як підтверджують численні наукові досліди, помірне вживання якісного винадля людей, які здорові та повнолітні, а також для невагітних жінок, не тільки не шкідливе, але й корисне для здоров’я.
Автор: Катерина Катращук