10 причин, чому варто почати пити кефір вже сьогодні
- 28-06-2017, 22:00
- Новини / Цікаві новини
- 0
- 64
Незважаючи на те, що сьогодні на полицях магазинів можна знайти величезний асортимент продуктів, кефір залишається одним з найкорисніших для здоров'я напоїв. Пропонуємо вам 10 причин, чому варто почати пити кефір вже сьогодні. Адже все геніальне — просто.
1. Кефір покращує мікрофлору кишечника
В основному завдяки вмісту корисних бактерій пробіотиків. Численні дослідження підтвердили, що багата пробіотиками дієта допомагає очистити організм, поліпшити травлення, прискорити метаболізм, відновити мікрофлору кишечника після прийому антибіотиків, підвищити імунітет та навіть знизити ризик деяких видів раку. І все це можна отримати, просто регулярно споживаючи кефір!
2. У кефірі багато вітамінів і корисних мікроелементів
В кефірі багато кальцію, необхідного для здоров'я кісток. Кефір багатий вітамінами групи В, зокрема В1 і В12, а також біотином, який допомагає переробляти вуглеводи в енергію, вітаміном D і рибофлавіном. Також, кефір — хороше джерело амінокислоти триптофан, яка необхідна для нормального функціонування нервової системи і здорового сну.
3. Кефір нейтралізує шкідливий вплив антибіотиків
Антибіотики вбивають шкідливі бактерії, а разом з ними і корисні бактерії, які потрібні для того, щоб захистити організм від інфекцій. Як наслідок, через прийом антибіотиків страждає мікрофлора кишечника. Багатий пробіотиками кефір допомагає відновити мікрофлору кишечника і повернути організм в норму.
4. Кефір нейтралізує шкідливі бактерії
Як відомо, в кефірі містяться пробіотики, які захищають від інфекцій. Наприклад, корисні бактерії lactobacillus kefiri стримують зростання таких шкідливих бактерій як Salmonella, Helicobacter Pylori і E. Coli. Полісахарид кефіран, який міститься в кефірі, також має антибактеріальні властивості.
5. Кефір знижує ризик остеопорозу
Остеопороз — захворювання кісток, при якому погіршується стан кісткової тканини і підвищується ризик переломів. З віком, ризик остеопорозу збільшується. Одна з необхідних умов запобігання остеопорозу —- це споживання багатих кальцієм продуктів. В кефірі міститься велика кількість кальцію, а також вітамін К2, який потрібен для засвоювання кальцію.
6. Кефір захищає від раку
Рак — одна з основних причин передчасної смерті. При ракових захворюваннях в організмі відбувається неконтрольований ріст злоякісних клітин. Дослідження підтвердили, що пробіотики можуть не тільки покращувати стан імунної системи, але й загальмовувати ріст пухлин і знижувати утворення канцерогенних речовин.
7. Кефір незамінний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту
Пробіотики, які містяться в кефірі, відновлюють мікрофлору кишечника і допомагають при різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту: діареї, синдромі подразненого кишечника, захворювань, викликаних інфекцією H. pylori, та багатьох інших.
8. Кефір нормально переноситься людьми з непереносимістю лактози
У звичайному коров'ячому молоці міститься природний цукор, відомий як лактоза. У деяких дорослих людей зустрічається непереносимість лактози — коли в організмі відсутні ферменти, необхідні для переварювання лактози. У ферментованих продуктах, таких як кефір і йогурт, лактози набагато менше, ніж в звичайному молоці. Тому зазвичай кефір добре переноситься людьми, у яких непереносимість лактози.
9. Кефір корисний при багатьох захворюваннях
Наприклад, при алергіях та астмі, при порушеннях нервової системи, високому рівні стресу та безсонні, при підвищеному рівні холестерину і гіпертонії, та ін. Якщо почати регулярно вживати кефір вже зараз, можна істотно покращити роботу шлунка і кишечника, очистити організм і схуднути, поліпшити стан шкіри, підвищити імунітет, а також знизити ризик багатьох захворювань.
10. Кефір — це просто смачно
За винятком зовсім маленьких дітей, кефір буде корисний практично всім! Тим більше, що зараз у продажу є кефір різної жирності: 0%, 1%, 2%, 2,5%, 3,2%. Залежно від жирності, в напої буде різна кількість калорій і корисних мікроелементів. З кефіром можна готувати смачні фруктові та овочеві смузі — які допоможуть вам очистити організм та наситити його корисними речовинами. Крім того, на кефірі можна готувати холодні супи, соуси і заправки для салатів, а також багато іншого. скачать dle 11.3