25 квітня у Лондоні відбувся фінал серед кращих кулінарних фотографів року. Конкурс організовують з 2011-го. Надіслали 8,4 тис. фотографій з понад 60 країн. Головну нагороду — 5 тис. фунтів стерлінгів — отримав автор з Бангладешу. Знімки оцінювали фотографи, кулінарні критики та ресторатори. Найкращих визначали у номінаціях «Політика їжі», «Їжа для родини», «Їжа на продаж» та «Їжа до свята».
Конкурс «Food Photographer of the Year» організовує крупна британська марка з вирощування яблук. Він є одним з найпомітніших подій світу у галузі кулінарної фотографії. Загальний призовий фонд — 10 тис. фунтів стерлінгів — 340 тис. грн.
Для порівняння пропонуємо вам поглянути на кулінарні фото , які були зроблені на Закарпатті , а саме на гастрономічних фестах , накшталт : «Огинь і м’ясо», «Варишська палачінта», «Сонячний напій» та «Гуцульська Бриндзя».
Як бачимо закарпатцям теж є що показати , тож подібний конкурс має місце бути і в нас. Тільки от найкращих визначатимуть у номінаціях накшталт «Бограч у котлі» , «Банош і бринза» , «Фанки з лекваром» та «Крумплі на шпорі».