» » » Не кладіть лимон до чаю!

Не кладіть лимон до чаю!

Лимони вважаються одним з найбільш корисних компонентів харчування взимку – крім вітаміну С, вони є джерелом антиоксидантів, мають противірусну та антибактеріальну дію, а в поєднанні з медом ефективно лікують кашель.

 

Медики дали поради про те, як правильно вживати лимони.
Насамперед вони застерегли від того, щоб класти лимон в гарячий чай. «Лимон чутливий до температури: якщо вона перевищує 80 градусів, то вітамін С руйнується. Тому лимон слід додавати в теплий, а не в гарячий чай».
Крім того, за словами, медиків, не варто довго зберігати лимон після розрізання, оскільки вітамін С реагує на світло і кисень. Якщо порізаний кружальцями лимон довго перебуває на столі, він втрачає свою вітамінну цінність.
При частому вживанні лимонів може постраждати зубна емаль – любителям цього цитруса потрібно не забувати обполіскувати рот водою.
Також медики помітили, що лимони не слід вживати людям з хворобами травної системи, оскільки вони збільшують вироблення соляної кислоти і здатні привести до гастриту.
Не можна точно стверджувати в грамах або штуках, скільки лимонів можна з’їдати в день. Але кидатися в крайнощі не варто – скибочка лимона з чашкою чаю або на склянку води принесе користь, але тільки якщо приймати не натщесерце. “Лимон – кислий фрукт і його кислота може подразнювати слизову шлунку». скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Січень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31