ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Тлумачимо сни: як використовувати сон собі на благо?

Тлумачимо сни: як використовувати сон собі на благо?

Є інформаційні джерела, які розповідають, в які місячні фази сни збуваються, якого виду сни можна побачити в залежності від місячної фази, як в конкретний місячний день вплинути на реальність, свідомо попрацювати з потребами і бажаннями... Проте чи дійсно це підходить усім? І, набагато важливіше, що для нас означають сни і що з ними робити?

Питання - чому? Чому нам це треба? Особливо якщо сон і не згадати?
Тут теж є варіанти. Існує думка, що сни є своєрідним апаратом з переробки інформації - в снах відбувається переробка отриманої вдень інформації. Під час сну мозок інтенсивно працює, щоб упорядкувати отриману інформацію, структурувати, узгодити з досвідом і системою переконань людини, відмести зайве і непотрібне. Частина дослідників припускає, що сни відіграють свою роль у зміцненні пам'яті. Психологи і психотерапевти беруться за вивчення змісту снів, щоб знайти корінь проблеми пацієнта. Є багато досліджень, які доводять, що, коли у людини немає можливості пройти через всі фази, тобто вона не може бачити сни, у неї серйозно погіршується психоемоційний стан, збільшується нервозність, агресія, тривога. Один з найцікавіших наукових фактів - констатовано, що немовлята в перші місяці життя не тільки сплять, вони бачать сни! І багато. Якщо припустити, що всі люди протягом 6-8 годин бачать чотири сни (навіть якщо не пам'ятають цього), то що такого цікавого обробляє мозок новонародженого? Досвіду ніякого. І більшу частину доби немовля спить. Антропософія вважає - під час сну у дитини відбувається, якщо говорити сучасною мовою, скачування інформації. Є книги з доказами і розповідями про цей досвід - варто почитати.
 
Звична ситуація - ідентична кількість сну, одне і те ж життя і ліжко, але одного ранку прокидаєшся в гарному настрої, іншого - чорніше хмари. Зіпсувався механізм оброблення? Баланс інформації не влаштовує? Або винен тип планети або часу? Або на ніч було з'їдено занадто багато? Таке припущення було у Платона - їжа хилить в сон і сни зазвичай пов'язані з травними органами. Або все ж вночі сталося щось таке, що ми не пам'ятаємо або приймаємо за ігри розуму або спецефекти мозку, які змушують задуматися: може бути, Юнг мав рацію і сни так само важливі, як реальне життя.
Класифікація снів
У гонитві за бажанням отримати ясність щодо функцій снів вони були розкладені по поличках.
 
Реалістичні, пов'язані з конкретною життєвою ситуацією сни.
Знаєте, як може бути після походу за грибами. Закривши очі - і попереду ліс, і ти все ще шукаєш гриби. Або ловиш рибу. Або продовжуєш думати про невиконану роботі. Нещодавно керівник семінару зізналася, що одного разу її підловили на тому, що вона уві сні продовжувала розхвалювати (вона розмовляє уві сні) свою продукцію. У той час вона була розповсюджувачем косметики. Але є більш цікаві сни. Наприклад, одна жінка втратила свій золотий ланцюжок. Обшукала все - ніде немає. Уві сні вона бачить, як підходить до шафи, відкриває ящик з білизною і знаходить ланцюжок. Прокинувшись і згадавши сон, жінка вирішує перевірити побачене. Відкриває ящик, шукає - нічого немає. Однак відчуття, що заповітна річ поруч, залишається. Тоді вона знову починає перебирати речі і бачить, що на краю ящика є щілина. Жінка відкриває ящик, який знаходиться знизу, і знаходить ланцюжок. Пізніше вона згадала, що в момент, коли роздягалася, подзвонила подруга, і так автоматично до речей потрапив ланцюжок, який потім через щілину впав в нижню шухляду. Схожа історія була у чоловіка, який лежав в комі. Сном це важко назвати, проте розповідь захоплююча. Чоловіка майже вбили. Це ще не сон, це реальність. І закопали, бо думали, що вбили. Неглибоко, тому що його знайшли. Били наркомани, вони забрали його мобільний телефон і золотий ланцюг. І ось що розповів цей чоловік:
«Поки я був в комі, бачив один однаковий сон. Що я прив'язаний своїм золотим ланцюжком до великого килима.  Я намагався звільнитися, але ланцюжок мене тримав. Не знаю, скільки це тривало. Мені здавалося - вічність. Але в момент, коли ланцюжок порвалася, я прийшов до тями».
Зараз чоловік, у якого був хороший бізнес, дорога машина і все, про що мріє золота молодь, каже: «Гроші, речі, всі матеріальні блага - це все нісенітниця». Після події чоловік повністю змінився.
 
Сни, пов'язані з фізіологічними процесами
Такі, я думаю, переживав кожен. Молодим людям сниться секс, жінкам, які постять чи на дієті, - їжа. Іноді так треба в туалет, що всю ніч уві сні людина шукає інтимне місце, де можна справити нужду. Дуже лінійні і зрозумілі сни.
 
Сни, які повторюються
Їх можна вважати підсвідомими SOS-сигналами. Вони можуть говорити про яке-небудь психоемоційне хворе питання, про хвороби, про проблему, яка потребує уваги.
Одній жінці постійно снився кінець світу. Тоді в її житті відбувалася складна ситуація, її робота і бізнес перебували під загрозою. І хоча жінка боролася як лев, робила все можливе і неможливе і отримувала обнадійливі прогнози, сни робили її слабкіше щоночі. Через рік її фірма збанкрутувала.
 
Можливо, цей сон можна віднести до розділу «сни з продовженням»
Тому що, не дивлячись на те, що основний мотив в снах був один і той же, вони відрізнялися інтенсивністю і внутрішнім відчуттям драматизму. З кожним разом вони ставали яскравішими і пригнічували все сильніше. Сни з продовженням часто говорять про вирішення проблеми. Хоча я знаю людей, які в наступну ніч можуть побачити продовження сну попередньої ночі. Таким особистим серіалам, можна тільки позаздрити, якщо вони приємні. Тому що трапляються серіали з попередженням. Одна майбутня матуся на восьмому місяці вагітності час від часу бачила незвичайний сон. Вона відкривала консерви. Різні. Здивувалася сну, вирішила, що, можливо, хоче з'їсти чогось пікантного, і не надала йому значення. За день до візиту до гінеколога - через проблеми зі здоров'ям у неї було заплановано кесарів розтин - вона побачила сон, в якому знову відкривала консерви, але вони були зіпсовані. Через кілька днів, після регулярної перевірки, лікарям не сподобалося те, що він побачив в сонографії. На питання про те, чи готова жінка пережити кесарів розтин трохи раніше, жінка, яка на самому початку хотіла умовити лікаря ризикнути і зробити кесарів розтин в день, коли почнуться пологи, відразу погодилася. У той же самий день на світ з'явився чарівний хлопчик. Якби вони чекали запланованого часу, малюк би помер.
 
Коммпенсуючі сни
Сни, в яких пропонується який-небудь сценарій про те, як вирішити проблемну ситуацію в житті. Траплялося адже переживати тупикову ситуацію, через яку доводилося цілий день ламати голову і думати, як її вирішити. Ви напевно чули історії про «нічні кошмари», в яких людина продовжує шукати помилку, допущену в бухгалтерських рахунках, або складати текст для презентації, а на ранок відповідь у нього на руках. Людина може навіть не пам'ятати, що це сталося уві сні, - є тільки післясмак полегшення і знання того, що треба вставати. Однак є сни, в яких таким чином відбуваються відкриття світового масштабу.
Хто не чув про знамениту таблицю Менделєєва, яка вченому наснилася. Звичайно, цій роботі було відведено 20 років, однак те, як свою роботу скласти в одне ціле, вчений побачив саме уві сні. Як виявилося, швейна машина теж прийшла до нас зі світу снів. Еліас Хоу - творець швейної машини - її принцип побачив в кошмарному сні, де рятував свою шкіру від дикунів, у яких на наконечниках списів, які грозилися відняти у Хоуна життя, були отвори.
Іноді у снах людина отримує не тільки відповідь, а й емоційне задоволення. Наприклад, людина, у якої помер близький, зустрічається з ним уві сні, щоб насолодитися втраченою близькістю. Іноді людині сняться детальні життєві картини, можливо, за участю знайомих або чужих людей, в яких людина заповнює емоційну порожнечу, тому що в реальному житті ці емоції заблоковані або їх не вистачає.
 
Креативні, надихаючі сни
Їм можна відвести цілу книгу. Про людей, які біля ліжка тримають блокнот. Є безліч зізнань того, що уві сні люди бачили або чули мелодію, вірші, сюжет роману або навіть майбутній бізнес. До речі, прославлений «Термінатор» - це продукт режисера Джеймса Кемерона з сновидінь, за допомогою якого він потім заробив мільйони. Французький хімік Кекуле довго займався тим, що вивчав, як утворюється молекула бензолу. Одного разу вночі йому уві сні привиділася, як згорнулася в кільце змія. Прокинувшись, вчений зрозумів - у молекули бензолу кільцеподібна форма.
Однак креативні сни можуть бути не тільки конкретними і говорити про майбутнє - вони можуть бути і надихаючими, що говорить про щось хвилююче і красиве. Для багатьох це політ, потрапляння в якісь красиві місця, іноді немає навіть сюжету, тільки гарні кольори і навіть музика. Але іноді збудження може прийти в дивному виконанні. Ось сон однієї молодої дівчини:
 «Це був дуже особливий сон. Я бачила, як відбувається землетрус. Бачила, як полякалися ті люди, як вони шукали місце, де сховатися. Після цього бачила, як ми потрапили до підніжжя якоїсь вежі. Мені здавалося, що це Вавилонська вежа. Сотні людей бігли по сходах вежі наверх, всі поспішали, тому що сходинки розвалювалися і розчинялися в пил. Мені було страшно, я бігла наскільки швидко. Раптом я побачила, що біля мене стає все менше людей і я скоро залишуся одна. Наближався верх вежі, з якої відкривається весь світ. Вежа продовжувала руйнуватися, і я зрозуміла, що зараз настане кінець. Але все-таки якась частинка розуму знала, що це сон. Тому у мене було відчуття, що я зможу літати. Я змахнула руками і стрибнула вниз з упевненістю, що полечу. І ... почала падати. Це був шок, божевільний страх. І раптом якийсь голос ясно мені сказав: «Працюй! Працюй! Тобі треба працювати!». Я почала махати руками. Відчайдушно, щосили. Як зламаний вертоліт перекидалася в небі - вгору, вниз, до тих пір, поки мої зигзаги НЕ вирівнялися і я дійсно полетіла. Це було чарівне відчуття свободи і щастя. Коли я прокинулася, знала - все, вистачить тусуватися, вистачить возитися з хлопцями, вистачить дуріти».
На той момент дівчина, а зараз заміжня жінка, зізналася, що старе життя немов ножем відрізало. Вона почала вчитися, незабаром вийшла заміж, народила дітей. Вона каже, що той сон не забуде ніколи.
Може бути, хтось вважатиме цей сон не надихаючим, а попереджаючим. Сон кожного належить тільки йому, і тільки від конкретної людини залежить, як він його витлумачить. Однак є сни, які попереджають настільки чітко, що в сенсі його посилу немає навіть сумнівів.
 
Сни-попередження
"Пам'ятаю чоловіка, який розповідав про свій сон як про жарт: він побачив, як по шляху в Сигулду його зупинили поліцейські і виписали штраф за перевищення швидкості. Через кілька днів він дійсно відправився в Сигулду разом зі своєю подругою. Тоді він згадав про свій сон і з посмішкою розповів про нього супутниці. Через кілька кілометрів його зупинила поліція і наклала штраф «за швидкість», хоча він, розповідаючи сон, мимоволі її знизив. Виявилося - чоловік не помітив, що дорожній знак був замінений. Відтепер дозволена швидкість стала менше".
У деяких ролі охоронця беруть на себе померлі. Знаю жінку, яка точно знає - якщо до неї прийде померлий чоловік, тоді з сином будуть якісь неприємності. Але для деяких вони стають... ангелами.
 
Пророчі сни
Наступна історія.
«Ми з чоловіком відправилися в Австрію кататися на лижах. Перед тим як досягти мети, в готелі Польщі побачила сон. Дуже дивний сон. Переді мною стояла людина, до якої я відчувала неймовірно теплі почуття. І вона мені сказала: «Приготуйся. Тобі буде дуже-дуже боляче. Але ти витримаєш». Пам'ятаю, як почала плакати. І благати: «Будь ласка, тільки не біль! Я так багато страждала...». Чоловік підійшов ближче, обхопив мене і продовжив: «Так має бути. Ти витримаєш». І тоді я побачила, що це ангел. Він злегка сяяв, і було видно обриси крил. Я прокинулася в сльозах. Була впевнена, що на горі трапиться нещастя. Я була дуже уважною, обходила стороною небезпечні траси. Нещастя не сталося. Але саме там, на гірськолижному курорті, я познайомилася з чоловіком. Це була доленосна любов, коли світ перестає існувати. Ця любов на багато років перетворила моє життя в долину страждання. Я не знала, наскільки буде боляче. Я навіть не здогадувалася, як може боліти душа. І так - я витримала. Все закінчилося. Єдине питання: чи могла я щось змінити?».
Іноді передбачення в снах відображаються як символічні образи. Ось ще один розказаний мені сон:
«Була без роботи. Кілька місяців інтенсивно шукала, але того, що мені пропонували, було мало. Потрібно було платити за оренду, у мене була маленька дитина. Накопичення закінчилися, по вуха в боргах, на серце відчай, сама голодувала і знала: ще трохи - і кінець. В одну ніч я побачила сон. Мені назустріч йшов чоловік. Підійшов і дав мішок картоплі. Я у нього запитала: «Хто ти?» Він відповів: «Водолій». Прокинулася, здивувалася і забула про свій дивний сон. А через два тижні знайшла роботу. Хорошу роботу, за своєю професією. Мене взяли на випробувальний термін, якщо витримаю - буде хороша посада і велика зарплата. І саме в лютому, коли почався місяць Водолія, мене взяли на роботу».
 
Усвідомлені сни
Сни, в яких все зрозуміло. Траплялося, чи не так? Але часто наша психіка - питання - чи психіка? - розігрує ще більші трюки. Якщо це можна так назвати...
«Кілька років тому мені переказували сон одного чоловіка. Його родичка розповідала його як доказ того, що іноді життя повне містики. Уві сні чоловік прийшов в старий будинок. Це був будинок з дитинства, де жила його бабуся. Він зайшов всередину, де все було як раніше - він так яскраво все побачив, як в житті. Неначе відправився в подорож в минуле, коли був 20-річним хлопцем. Вдома сиділа бабуся, посміхалася і запрошувала його до столу. Пропонувала поїсти. Він виразно чув голос старої жінки. Тоді він згадав - вона померла! І зрозумів, що це сон, намагався прокинутися. Але у нього не вийшло! Чоловік розповідав, що буквально фізично відчував, як хоче відкрити очі, але результату не було. Врешті-решт він прокинувся. Відчував себе як зазвичай. Робив все як завжди, пішов у ванну кімнату, подивився в дзеркало і побачив, що посивів. Стояв і думав - як це можливо? За одну ніч. Він вирішив, що йому підходить. І тоді ... прийшов ранок. Виявилося, що він бачив сон про те, що прокинувся, і насправді це був сон уві сні. Саме містичне і трагічне, що в цей день йому подзвонила колишня дружина і сказала, що його син помер. Його збила машина, коли хлопчик повертався зі школи. Хлопчику було 12 років. Волосся чоловіки посивіло за два тижні. Тільки вже в реальному житті».
Кожен сон - це історія. Він щось нам розповідає про нас самих, наше життя, світ, може світах, великий  секрет існування. Це дивовижний подарунок небес, який виразно нам даний з благими цілями. У тому, що Місяць впливає на сни і який зв'язок між снами і конкретним днем, можете дізнатися самі. Ми пропонуємо календар місячних днів від астролога Жанет Корді, в якому чітко зазначено, що в яку ніч очікувати.
 
Рекомендації для тих, хто хоче використовувати сон собі на благо:
1. Важливо розуміти, з якими почуттями та думками прокидаєшся. У спокої, емоційній рівновазі або в хвилюванні. Згадай, що тобі снилося, і подумай, чому це принесло конкретне самопочуття. Сам сплячий - найкращий експерт своїх снів.
2. Записуй свої сни.
3. Якщо приснився неприємний сон, розкажи про нього або «запиши» його. Придумай продовження. Створи свій сценарій. Такий, який хочеш.
4. Лягаючи спати, замов собі сон. Попроси вищі сили надіслати тобі відповідь уві сні. Якщо будеш це робити регулярно, будуть результати. Згодом зможеш стати режисером своїх снів.
5. Сон завжди несе інформацію - чим більше знаємо і розуміємо, тим приємніше наше життя.
 
Тлумачимо сни по днях:
1. Неприємні не здійсняться, приємні можуть збутися.
2. Нічого не означають.
3. Особливі, можуть швидко збутися.
4. Важливі, що попереджають, пов'язані зі старими причинами.
5. Часто вказують на проблеми зі здоров'ям, плач - на одужання.
6. Збуваються і є інформативними, якщо день був гармонійним, без зайвої напруги.
7. Віщі, важливі і значні, здійснюються швидко, бажано нікому про них не розповідати.
8. Варто запам'ятати і зрозуміти, вказують на справжні бажання і життєве покликання.
9. Кошмари не збуваються, хороші - збуваються.
10. Негативні збуваються, хороші - ні.
11. Не збуваються.
12. Сни, в яких пропонується допомога, варто запам'ятати.
13. Важлива інформація про старі невирішені проблеми.
14. Можуть бути неприємними, найчастіше не збуваються.
15. Віщі, вказують на справи, які потрібно терміново вирішувати.
16. Цілющі, звільняють від напруги, але без особливого значення.
17. Правдиві і важливі.
18. Показують тривожні проблеми та їх вирішення.
19. Можуть бути страшними, не потрібно звертати уваги.
20. Особливі, перед тим як заснути, потрібно задати питання і налаштуватися на відповідь, збуваються швидко.
21. Зазвичай приємні, але не збуваються.
22. Віщі і пророчі сни, збуваються, цінна інформація для майбутнього.
23. Збуваються, але з протилежним значенням.
24. Можуть вказувати на тему самореалізації.
25. Зазвичай не збуваються, якщо сон був неприємним,  бажано вранці під душем його «змити».
26. Розповідають про те, як ми самі себе бачимо, можуть бути особливими.
27. Правдиві, збуваються, хоча можуть бути заплутаними і незрозумілими. Варто розібратися і усвідомити.
28. Хороші порадники, вказують на перешкоди і труднощі.
29. Можуть бути страшними, не збуваються.
30. Чарівні і віщі, в них потрібно шукати зерно раціональних думок.
Порівнюйте свої сни з календарем, але в першу чергу довіряйте своїй інтуїції!
 Марія Таборе 




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Цікаві факти про сон та його прояви в сновидіннях Сон – це особливий стан організму, не тільки ми – люди бачимо сни, а також багато видів тварин і комах. Існує безліч

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. На Закарпатті горіли 4 надвірні споруди (фото)
  2. РА "Позитив"- "Наші ідеї - Ваш шлях до успіху" (Відео)
  3. Свалявські поліціянти розкрили майновий злочин, в якому головним фігурантом є неповнолітній
  4. Що новенького на базарі курортної Сваляви?
  5. Неподалік Сваляви легковик на шаленій швидкості протаранив фуру
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Небачений буревій вирує у сусідів Закарпаття (відео)
Небачений буревій вирує у сусідів Закарпаття (відео)
Один із Гавайських островів зник з лиця землі після потужного урагану
Один із Гавайських островів зник з лиця землі після потужного урагану
Розповіли, як дурять українських заробітчан у Польщі
Розповіли, як дурять українських заробітчан у Польщі
Всі новини
Загрузка...

«    Жовтень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31