» » 9-річній дівчинці відрізали голову, щоб врятувати — в Ізраїлі провели унікальну операцію (ФОТО)

9-річній дівчинці відрізали голову, щоб врятувати — в Ізраїлі провели унікальну операцію (ФОТО)

01
Ізраїльські лікарі з лікарень «Шнайдер» і «Бейлінсон» провели унікальну 12-годинну операцію, під час якої відрізали і пришили назад голову 9-річній дівчинці.
Як повідомляє «Вести. Ізраїль», за словами керівника операційної бригади, фахівця у галузі нейрохірургії хребта, професора Еяля Іцхаєка, ця операція була однією із найрідкісніших у світі.
Ця історія почалася два місяці тому, коли батько обійняв 9-річну Тару Аамар і виявив дивне утворення у її шиї. Звернулися до лікарів, виявилося, що це вкрай небезпечна пухлина, з дуже складним анатомічним розташуванням — на другому шийному хребці.
Для проведення операції, в зв’язку з її безпрецедентною складністю (до сих пір у всьому світі проведено лише кілька подібних втручань) була зібрана велика команда лікарів: нейрохірургів, отоларингологів, пластичних і щелепно-лицевих хірургів та анестезіологів.
За словами професора Еяла Іцхаєка, завідувача відділенням спінальної хірургії лікарні «Бейлінсон», який очолив операційну бригаду і підготував план хірургічного втручання, основна складність полягала в тому, що пухлина займала весь 2-й шийний хребець (цей хребець, званий також axis, тобто вісь, дійсно є віссю, завдяки якій людина може повертати голову з боку в бік. — Ред.). Ця область багата судинами, що йдуть до спинного мозку і стовбура головного мозку. Тому під час операції спочатку довелося видалити з пухлини всі кровоносні судини, оголити спинний мозок і тимчасово від’єднати його від хребта на ділянці між першим і третім хребцями.
Таким чином, голова виявилася практично відокремленою від тіла. З’єднання здійснювалося лише за допомогою металевої пластини, прикріпленою болтами до хребта і основи черепа.
Потім хірурги повністю видалили пухлину, що поширилася майже до основи черепа, і поставили на місце видаленої ділянки виготовлений в США методом тривимірного друку протез, який з’єднав хребет з черепом і прикрив спинний мозок. Протез закрили ділянкою м’язів з артерією і веною для відновлення кровообігу спинного мозку. На останньому етапі операції дівчинці наділи корсет, який з’єднує череп з іншим тілом. Робота зайняла довгих 12 годин.
01
Батьки юної пацієнтки дуже хвилювалися, бо знали, що операція дуже складна і небезпечна, але все завершилося успішно, за що вони безмежно вдячні лікарям. Дівчинка йде на поправку, її вже перевели з відділення інтенсивної терапії в хірургічне відділення дитячої лікарні «Шнайдер». Тарі ще чекає тривалий період реабілітації, але головна небезпека залишилася позаду. скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
До старенької цілительки на Свалявщині приїжджають за допомогою з усієї України
До старенької цілительки на Свалявщині приїжджають за допомогою з усієї України Біля її сільської хати щодня черги...  Про Марію Іванівну Штулер з села Роднікова Гута, Свалявського району,
Багато є чудес, але це неймовірно!
Багато є чудес, але це неймовірно! Ізраїль: «операція без операції" на головному мозку.У медичному центрі Рамбам вперше в історії медицини Ізраїлю

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Як дівчина із Закарпаття зуміла влаштувати своє життя у Штатах? (+ФОТО)
  2. 90-річна чеська бабуся перетворила маленьке село на свою арт-галерею. ФОТО
  3. На Свалявщині зафіксували спалах АЧС
  4. Жахлива знахідка: поблизу м.Сколе в рові знайшли тіло мертвої дівчини (ФОТО 18+)
  5. «Людський фактор» спричинив пожежу в санаторії на Свалявщині
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Жовтень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31