ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » На Свалявщині є цілителька, яка бачить людину наскрізь, а хвороби діагностує і лікує пальцями

На Свалявщині є цілителька, яка бачить людину наскрізь, а хвороби діагностує і лікує пальцями

Про Марію Іванівну Штулер з села Родникова Гута, Свалявського району Закарпатської області, якій 2 серпня виповниться 89 років, в селі кажуть, що вона незвичайна людина-всі хвороби бачить наскрізь, а діагностує їх пальцями. І так, не маючи медичної освіти. 60 років лікує хворих, виправляє вивихи і хребці. Ось і я вирішив переконатися в здібностях цілительки. …





У дворіневеликий будинок, де приймає бабуся. На крильці чергу. Люди тихо перемовляються, скаржаться на болячки. На джипі приїхав з Ужгорода Іван і розповідає, що звертався до різних лікарів, неодноразово побував в санаторій «Хмільник», а вилікуватися так і не зміг. Тільки баба Марія поставила його на ноги за 10 сеансів.

Молода жінка прийшла зі своєю старенькою мамою з с. Плоского, що в Свалявському районі і просила Бога, щоб бабка прожила ще багато років, щоб могла лікувати хворих. До речі, до Марії Іванівни приїжджають не тільки з нашого краю, а й інших областей України. Ось двері відкрила жвава худорлява жінка. Запросила в невелику кімнату. Підклала дров у піч, щоб було тепло. Попросила роздягнутися і лягти на ліжко. Накрила рушники. Отже, присівши біля пацієнта, почала проводити долонею по спині і масажувати її-від шиї до попереку і назад.

-Паціенту хочеться дізнатися про свої болячки? – Спитала.-Всі проблеми-в вашому хребті. У шиї між 3-4 хребцями затиснутому нерв. Звідси і головний біль і проблеми з глазамі.-опускає руки нижче.-Маєте солі між 5-6 хребцями. Мабуть, турбує і серце? Зміни в грудному відділі дають відлуння і на легкі, і не цілком здорові нирки і печінку. Обмацавши хребет зверху вниз, встановлює діагноз. За 10 хвилин хворий вже знав про своє здоров’я більше, ніж протягом всіх візитів до лікарів.

При цьому дивувався, як вдається сільській жінці, яка на підмогу жодного медичного приладу і навіть спеціальної освіти, правильно визначити діагноз і лікувати хвороби.

–Зачем мені якісь прилади, якщо є пальці?

– Посміхається старенька, помітивши моє здивування, і добавляє.


-Можу обмацати кожну кісточку і відчуваю, якщо в ній якісь зміни.

Далі розповіла наступне: наприклад, якщо під рукою відчуває солі, її аж пече в пальцях, а як натисне на ці ділянки, вони потріскують. Спочатку виявляє відхилення. Якщо є здвиги- кісточки ставить на місце, а солі-розробляє. Менше проблем, коли людина не тягне, а звертається відразу, як вперше відчує біль. Тоді для лікування досить одного-двох сеансів. А як застарілі солі, то не менше десяти.

Дар лікувати перейняла від своєї бабусі. Як була маленькою, постійно крутилася у неї, а особливо, коли приходили хворі і вона їх лікувала. Тоді дівчинка сідала в куточку і спостерігала за рухами бабусиних рук. А тепер ось такою стала. З дитинства М.І. Штулер запам’ятала, що невиліковних хвороб практично немає, -багато які піддаються лікуванню мануальною терапією або масажем. Справа лише в часі, точніше, в занедбаності хвороби. Основа ж усього організму-хребет. Якщо хоча б один хребець зрушиться, – звідси і біль. Поразка ж передається на тканині.

Якщо ж його вправити, відразу відновлюється нормальний кровообмен, звільняються ущемлені тканини. Біль зникає, вирівнюється і сам хребет. Хворі органи приходять в норму і більше перешкод для діяльності центральної нервової системи немає. Ці знання жінка отримала з практики, якою почала займатися давно і паралельно з основним заняттям. Бо  з виходу на пенсію працювала дояркою в колгоспі. Першого свого пацієнта вилікувала в тринадцять років. Сусідська дівчинка грала разом з сільськими дітлахами і ненароком підвернула ногу. Хромая, трохи дісталася додому. Батько і мати не знали, як допомогти тому що в селі не було ні лікаря, ні навіть ветеринара. Дитина плакала від болю, а дорослі бігали навколо і скаржилися. У Марії і серце стискалося, тому що вона інтуїтивно знала, що і як потрібно зробити, щоб допомогти дитині. Однак її не підпускали до хворого (дівчинці ж було тоді всього тринадцять років), але вона стверджувала, що вміє вправити кістку. Однак ніхто цього слухати і не хотів. Батько став запрягати коней, щоб поїхати за лікарем, а мати вибігла на подвір’я. Ось потрапивши в момент, Маша підбігла до дівчинки.

Один рух – і дитина перестала плакати. Дорослі стосується рятівниці кинулися з докорами, а їх дочка вже і посміхається. Так щаслива, що біль вщух. Каже: «Мамо, я вже ходжу і ніжка неболить». З тих пір селяни і повірили в те, що 13-річна Марія має дар від Бога зціляти людей. До неї потягнулися хворі з навколишніх сіл. Зараз про закарпатську цілительки знають повсюді- в Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській, Волинській та Львівській областях.

Щодня вона приймає з десяток хворих. Буває, доводиться вправляти хребти і вивихи ранку до пізнього вечора. Своїх пацієнтів не вважає, а запам’ятовує в основному тих, що мали складні проблеми. Розповідає, що наймолодшому її пацієнту, якому було кілька тижнів від народження, довелося вправляти післяпологовий вивих плеча. А в старшого, 90-річного, якого принесли на ношах, був складний діагноз, не міг стояти. Навіть тоді, коли його поклали на ліжко, то до нього доторкалася, відчував різкий біль. Щоб оглянути цього хворого, довелося його підтримувати з обох сторін.

Жінка відразу зрозуміла, що результат операції, після якої кісточки зрослися неправильно. Лікарям довелося знову все ламати. Але і подальша операція була невдалою. Отже, випадок складний. І Марія не відмовила хворому. Працювала з цією людиною цілих два тижні. Для нього зняли в селі кімнату. Поруч постійно була його дружина, адже бідний самостійно навіть поворухнутися не міг. Тому цілителька три рази в день проводила лікування, поки кісточки не стали на місце. Вважає, що людині можна допомогти навіть тоді, коли застарілий випадок і кістки хворого зрослися неправильно. Але, боронь Боже, їх ламати. Я Взагалі не визнаю різких хворобливих рухів, коли проводжу масаж, – розповідає жінка.

– Тільки обережно розтираю так, щоб кісточка повільно встала на своє місце. Метод, відпрацьований роками, не раз випробовувала на собі: вправляла вивихи, а коли зламала ногу – відмовилася від гіпсу. У лікарню не поїхала. Сама склала кісточки і туго забинтувала. Згодом перелом зажив. А коли зробили рентген, лікарі не повірили, що людина без медичної освіти змогла так майстерно вправити кістки, – і Марія Іванівна показує мені рентгенівські знімки. Незважаючи на поважний вік, жінка клопочеться по господарству та ще й встигає щодня лікувати хворих. А починає свій ранок з молитви. Квалі в храм на службу Божу.

Траплялося, що до церкви вдавалися за нею, тому що привезли хворого, якому була потрібна невідкладна допомога. (Незважаючи на те цілителька в неділю та релігійні свята не приймає). –Щонайменше Працюю по півгодини з кожною людиною. А як складний або застарілий випадок, то і цілу годину, мов Марія Іванівна, потираючи вузлуваті пальці. -Інколи Приймаю стільки хворих, увечері руки болять. Думаю про свого наступника. Маю сина, і його ця наука не дуже цікавить. А ось з двох онучок менше 17-річна Наталія, вже береться за лікування. Дійшла черга і до мене.

Цілителька запитала, що мене турбує. Відповів, що при ходьбі відчуваю біль у правій нозі. Оглянувши її, запитала: «Вам оперували ліву ногу і праву руку? Так, відповів:

– Ногу оперував мені академік, професій, Генеральний директор Курганського Науково-дослідного інституту травматології та ортопедії Ілізаров Г.А. (Нині покійний), який придумав апарат, названий на його честь- апарат Ілізарова для лікування переломів кісток та ортопедичних захворювань, де я лікувався в 28-річному віці. Ще будучи малолітнім хлопчиком, виліз на кладку з дровами – хотів допомогти батькові розпиляти масивний стовбур, але оступився. Ногу мені, як в коліщатках, затиснуло між товтезніми колодами. Щоб врятувати кінцівку, переніс кілька складних операцій. На лікування в Ілізарова надійшов в 1984 році. А руку оперував мені доктор Гайович В.І. в Закарпатській обласній клінічній лікарні ім. А. Новака. Отримав травму в результаті ДТП 23.12.2011 року. Однак, найбільше турбує вас, сказала мені цілителька, попередній відділ. Це не радикуліт. Напевно, ви різко поворушілісь, тому що тут хребець зійшов з місця, -винос вердикт і починає чимось мазати спину. На моє запитання, що це за масло, – відповідає, що мазь приготовлена з живокосту. Почала з шийного ділянки. Обережно масажує пальцями ділянку хребта, не забуваючи пройти і лопатки. Переходить вниз до грудного відділу, а потім і до поперекового.

ф 
Через мить відчуваю тепло, яке йде від рук цілительки. Забувши про свої наміри, закриваю очі і ніби поринаю в небуття. А вона обережно розтирає пальцем область попереку праворуч. Хребець вже на місці. Пішов нормальний кровообмен. Біль у нозі вшухае.

–Якщо Людина впала або підняла щось важке, – каже Марія Іванівна, – і хребець зрушується з місця і щоб його вправити, вистачає і одного сеансу. Але зараз навіть у молодих хворий, точніше, занедбаний хребет. А про здоров’я слід піклуватися з дитинства. Ще в цьому віці дотримуватися елементарних правил сидіння за партою, в дорослому -не горбиться за столом. Під час роботи рівномірно розподіляти навантаження на обидві руки, щоб не перекошувався хребет. І не забувати про вправи: висіння і підтягування на перекладині вбереже хребці від раннього старіння. А якщо лінуйтеся, то треба хоча б щоранку простягатися кілька разів, як це робить кішка. Не перевантажуйте шлунок жирною їжею. Вживайте молоко, сир, квасоля і перемолоти шкаралупу з яєць – кальцій зміцнить кістки. Піклуйтеся про своє здоров’я і ніколи не хворійте.

ф 
ВАСИЛЬ Шетеля

Член Національної спілки журналістів України

Закарпатська область. скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Провидиця з Волині назвала дату закінчення війни в Україні
Провидиця з Волині назвала дату закінчення війни в Україні Провидиця з Волині назвала дату закінчення війни в Україні«Війна в Україні закінчиться до кінця року, а країна-агресор

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Травень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31