ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Небезпечні прикмети: що роботи, коли впала або затухла свічка

Небезпечні прикмети: що роботи, коли впала або затухла свічка


Церковні звичаї знайомі кожнону. Ставити свічки перед святими іконами було прийнято ще в давнину. Всі богослужіння в біблійні часи проводилися при запалених свічках. У період гонінь на християн саме це світло допомагало знайти дорогу віруючим.
Час змінився, але церковна традиція досі жива. Зазвичай жоден візит до церкви не обходиться без цього ритуалу. Ми ставимо свічки за здравіє, за yпокій, щоб допомогти в мирському житті як собі, так і близьким людям, а також вшанувати пам’ять покiйних. Однак якщо ваша свічка раптом почала коптити, згасла або просто випала з рук, то варто задуматися, про що вас поспішають попередити Вищі сили.
Якщо свічка впала
Церковнослужителі стверджують, що видимих причин для занепокоєння немає лише в тому випадку, якщо ви упустили свічку з необережності. Випадковість чи невелика помилка не залежить від людини, тому не варто загострювати на цьому увагу. Просто наступного разу будьте обережні і не поспішайте.
Інша справа, коли ви вже не раз ставили свічку і впевнені, що її падіння не випадково. У цій ситуації варто звернути увагу на одну важливу деталь: за що ви ставили свічку. Якщо добре укріплена свічка була поставлена за здравіє ваших близьких і рідних і з невідомих причин впала – це знак про їх швидке нездужання.
Якщо впала свічка за упoкій – душа помeрлого не може знайти своє місце, вона блукає і стрaждає. В цьому випадку необхідно якомога більше читати молитви за помeрлих, допомагаючи покiйному відшукати шлях.
Незалежно від того, з якої причини впала свічка, її необхідно негайно підняти, попросивши у Господа прощення. Погаслy свічку слід знову запалити і акуратно повернути на колишнє місце.
Якщо свічка потухла
На цей рахунок у віруючих людей є величезна кількість прикмет і повір’їв. Хоча церквою було накладено вето на забобони і різні небилиці, народної пам’яті відомі численні випадки непояснених подій, сполучною ланкою яких виступає потухша свічка. Заперечувати цей факт або вірити в нього – вирішувати тільки вам.
Пам’ятайте лише про те, що церковні прикмети несуть в собі увічнений досвід наших предків і до цього дня застерігають людей від можливих небезпек.
Свічка, яка потухла в церкві – поганий знак. Полум’я свічки виступає посередником між Господом і нашими думками, зверненими до Нього. Якщо воно згасло, це означає лише одне: духовний зв’язок з Творцем був порушений, Він не почув ваші прохання і молитви. Причин цьому може бути багато. Можливо, ви розгнівали Всевишнього або переступили межу дозволеного. Необхідно негайно помолитися, причаститися і сповідатися в скоєному.
Погасла свічка, поставлена за упoкій, може попереджати про те, що покiйний в образі на вас. Прочитайте молитви, попросіть вибачення. Тільки робіть це щиро і з любов’ю в серці. А ось якщо перестає горіти свічка, присвячена живій людині – чекайте бiди. Це знаменує неприємності або проблеми зі здоров’ям. Таким чином Вищі сили попереджають вас і дають шанс запобігти негативним події.
Згасла свічка – зверніться до Господа, попросіть його милості і подякуйте за цей жест, повний любові і співчуття до вас. Якщо після цього полум’я свічки буде горіти рівно, значить, ваші молитви були почуті. У будь-якому випадку загальний глузд, адже згасити свічу могло що завгодно: протяг, чуже дихання або різкі рухи рук. Не варто панікувати і мислити в негативному руслі. Лише ваша віра визначає все.
Якщо свічка тріщить
У храмі Божому тріск свічки – не таке вже виключення з правил. Багато що залежить від якості воску. Однак народна прикмета вказує на ознаку неприємностей. Якщо ваша свічка почала тріщати – це знамення проблем або недуги, впоратися з якими можна лише шляхом віри. А значить, потрібно невпинно молитися, позбавлятися від гріхів і мирських спокус, вести праведний спосіб життя і молити про прощення і якнайшвидшому зцілення.
Священнослужителі закликають не надавати значення прикметами, а зберігати для себе лише одну справжню і щиру віру – в Господа. Існує думка, що коли впала і згасла свічка – поганий знак, але з позицій християнства це не має нікого значення.
Джерело.




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. На роботу потрібен ПОКЛЕЙЩИК БОРДІВ!
  2. На Закарпатті горіло на території готельно-ресторанного комплексу
  3. На Закарпатті вилучили майже півтора центнера наркотиків
  4. На Львівщині стався землетрус
  5. На роботу потрібні журналісти!
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Живцем згоріли 18 осіб: Масштабне ДТП на трасі все охоплено вогнем, перші подробиці
Живцем згоріли 18 осіб: Масштабне ДТП на трасі все охоплено вогнем, перші подробиці
Роботи будуть розносити пошту по домівках в Норвегії
Роботи будуть розносити пошту по домівках в Норвегії
Всі новини
Загрузка...

«    Листопад 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30