ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

» » До Поляни завітала перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська

До Поляни завітала перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська

До Поляни завітала перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська
16.08.2017 у рамках  семінару-наради на тему «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи», що проводиться 17-18.08.2017 р., Мінсоцполітики за сприяння дитячого фонду ООН  (ЮНІСЕФ) Полянську громаду відвідала перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська. До семінару-наради були залучені фахівці Міністерства соціальної політики, експерти міжнародних проектів, запрошені також голови ОТГ, керівники структурних підрозділів соціального захисту населення та служб у справах дітей Закарпатської ОДА.
Мета проведення таких семінарів – забезпечення ефективної діяльності новостворених об’єднаних територіальних громад у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей, вивчення наявних проблемних питань, навчання та надання відкритої допомоги.
Полянська ОТГ знаходиться в початковій стадії свого розвитку, отже і питань та проблем виникає чимало. «Головне – це мати бажання»,- наголосила Ольга Крентовська.  «Це вже 4-е кущове відвідування регіонів. Мета - вивчити ситуацію досконало озвучити завдання, цілі для прямої взаємодії з Міністерством та людьми. На Україні існує проблема соціального сирітства. Але зусиллями громади реально вирішити це питання.
Спільними зусиллями Уряду та громад ми можемо вирішити багато питань, адже наша спільна мета полягає у створенні для людей системи оперативного і безперешкодного реагування на їхні проблеми у сфері соціального захисту та створення простору, в якому людина відчує себе щасливою та соціально захищеною».
В ході обговорення питання комплексної системи соціальних послуг на рівні ОТГ виступив заступник директора Департаменту соціального захисту Закарпатської ОДА Віктор Мацола.
Голова Полянської ОТГ Іван Дрогобецький розповів про роботу, яка ведеться громадою в сфері надання соціальних послуг населенню, зокрема про організацію і виконання програм і заходів щодо поліпшення становища соціально вразливих верств населення, які опинились у складних життєвих обставинах, та всебічне сприяння в отриманні ними соціальних виплат і послуг за місцем проживання. Іван Іванович відмітив, що усі жителі громади, які зверталися за допомогою в оформленні документів на отримання субсидій та інших пільг, отримали такі послуги стовідсотково; назвав соціальні групи населення Полянської  ОТГ, що потребують соціального захисту, їх кількість та озвучив суму виплат на матеріальну допомогу таким особам. Також Іван Іванович представив своє бачення організації соціального захисту та соціального забезпечення в об'єднаних територіальних громадах.
-  «Потрібно переймати світовий досвід: об’єднання системи даних про громадян, щоб допомогу отримував кожен, хто її потребує. Ми прагнемо побудувати таку модель обслуговування, щоб люди отримували послуги на місцях. Все має бути в громаді, а повноважень та належного фінансування, на жаль, немає. До створення громади робота в цьому напрямку практично не велася. Тож ми робимо це, як можемо і як знаємо: приділяємо увагу та надаємо допомогу кожному, хто її потребує, зокрема інвалідам, особам похилого віку, ветеранам, одиноким, багатодітним, дітям-сиротам тощо. Серед проблем є великий відтік людей на працю за кордон. Тож одним із пріоритетів є питання забезпечення реалізації державної політики у сфері захисту прав дітей,  виховання молоді у дусі патріотизму та духовної культури. У нас є всі можливості для життя і праці!»
На нараді обговорили перші результати, виклики та перспективи децентралізації; питання формування комплексної системи соціальних послуг на рівні ОТГ; питання праці та зайнятості в світлі реформи децентралізації; формування молодіжної політики на рівні ОТГ; фінансування соціального сектору.
Відбулась жвава дискусія з приводу кращих практик організації надання соціальних послуг.
На завершення  Ольга Крентовська відмітила, що керівник Полянської ОТГ чудово володіє ситуацією в громаді, водночас подякувала йому за роботу в цьому напрямку.
Після закінчення наради учасники відвідали с. Плоске, де ознайомились з організацією системи надання соціальних послуг безпосередньо за місцем проживання – у громаді. скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


У Пхьончхані відкрилися зимові Паралімпійські ігри
У Пхьончхані відкрилися зимові Паралімпійські ігри
Apple нарешті випустить гаджет за притомною ціною
Apple нарешті випустить гаджет за притомною ціною
Coca-Cola вперше за 125 років випустить алкогольний напій
Coca-Cola вперше за 125 років випустить алкогольний напій
Всі новини
Загрузка...

«    Березень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31