ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Шеф-кондитер зі Сваляви пече весільні торти, які не зможуть забути гості (ФОТО)

Шеф-кондитер зі Сваляви пече весільні торти, які не зможуть забути гості (ФОТО)

Продовжуємо складати закарпатські «весільні пазли». Уявіть картину: двоє кремезних чоловіків виносять із кухні елегантний п’ятиярусний весільний торт – білосніжний, декорований цукровими квітами й ліпниною (до слова, саме такі в моді цього року). Раптом один незграбний порух офіціанта-аматора – і він гепнувся на долівку, перетворившись на бісквітне місиво. Цей уривок із чиєїсь маленької весільної трагедії демонстрували в добірці кумедних відео.
Впевнена: більшість жіночої аудиторії здригнулася від жаху, адже торт – «наше все» на власному весіллі. Цей кондитерський шедевр давно вже перестав бути просто десертом. Є ціла церемонія розрізання його молодим подружжям, а ще він, звісно, – окраса бенкету.
А про те, як отримати весільний торт, який не зможуть забути гості, і яким маритимуть ваші незаміжні родички та подруги, «НЗ» розпитали шефа-кондитера зі Сваляви Мирославу Голонич.

На кожного гостя слід розраховувати до 200 грам торта, щоб нарізані шматки не розвалювалися

На якому етапі підготовки до весілля нареченим варто звернутися до кондитера, щоб замовити головний десерт та солодощі?
– Це доцільно зробити після того, як майбутнє подружжя обере концепцію свого весілля, визначиться з колірною гамою, в якій планується декорування зали, де проходитиме подія. Торт має ідеально вписатися в обрану єдину стилістику. Тож якщо пара має намір скористатися послугами декоратора, спочатку краще проконсультуватися з ним, а потім уже з кондитером. Остаточно обрати варіант торта потрібно за два тижні до весілля, щоб майстер без поспіху міг продумати його оздоб­лення. Важливо також поспілкуватися з менеджером ресторану і з’ясувати, чи є в них великий холодильник, у який би помістився високий торт.
Як потрібно розраховувати вагу весільного торта?
– Я рекомендую замовляти головний десерт із розрахунку 150 – 200 грам на особу. Річ у тім, що головний атрибут має мати розкішний вигляд не тільки тоді, коли красується на спеціальному столику, а й коли його розріжуть і розкладатимуть по тарілках для частування гостей. Відтак він має чудово тримати форму. І потрібно врахувати, що кожен його ярус, як правило, доволі високий. Оскільки торти на замовлення випікаються з натуральних інгредієнтів, то вага порції не може бути 100 чи 130 грам. Гадаю, ніхто не захоче подрібнювати десерт на маленькі шматочки, адже це виглядатиме неестетично.
Чимало інтернет-ресурсів уже оголосили тренди цьогорічної моди на весільні торти. До прикладу, пропонують десерт сірого кольору. А якому декору віддають перевагу закарпатські молодята та їхні батьки?

«Рюші» на весільному десерті – останній тренд 2018-го РОКУ

– Про батьків Ви доречно згадали – здебільшого вони оплачують весілля, тож і обирають торт, керуючись своїми уподобаннями. Тому найчастіше воліють бачити його у класичному стилі, тобто це ніжні пастельні відтінки, стриманий декор із використанням цукрової ліпнини у вигляді квітів, мережива, намистин-«перлів».
Крім цього, часто просять оформити головний десерт у палітрі весілля. Інколи домінуючі барви визначають, який смак він матиме. До прикладу, торік нам такий замовили на весілля у колірній гамі марсала й білій. Я запропонувала «Червоний оксамит». Гості опісля ділилися враженнями: торт у розрізі приємно здивував.
На фото: Мирослава ГОЛОНИЧ (справа) з Єлизаветою ГЛІНСЬКОЮ, переможницею телепроекту «МайстерШеф-2»На фото: Мирослава ГОЛОНИЧ (справа) з Єлизаветою ГЛІНСЬКОЮ, переможницею
телепроекту «МайстерШеф-2»
Щодо впливу картинок із інтернету, то здебільшого наречені орієнтуються на приклади, в яких їм сподобалося оздоблення. Сірий тортик із білою ліпниною, що його з початку цього року кондитери позиціонують як «вибір сміливих і креативних пар», мені ще не замовляли, а от на прикрашений «рюшами» (це ще один свіжий тренд кондитерської моди-2018), окремі замовники вже встигли накинути оком.

У нас звикли, що торт має бути солодким і калорійним

А які смаки головного весільного десерту найчастіше обирають?
– Яка начинка приховуватиметься під мастикою (у неї найчастіше «зашивають» торт, бо цей варіант користується найбільшим попитом) – на це запитання майбутнє подружжя, як правило, відповідає під час консультації з кондитером. Щоб допомогти зорієнтуватися замовникам у всьому розмаїтті варіантів, майстру потрібно знати, якому смаку віддають перевагу наречені: шоколадному, сирному, горіховому, фруктово-ягідному чи вершково-ванільному. На Закарпатті зазвичай замовляють класичні бісквітні торти з масляними, сирними або вершково-ягідними кремами. У нас звикли, що цей десерт має бути виразно солодким і калорійним.
Зауважила, що є чимало охочих скуштувати мусові тістечка в кафе-кондитерській, особливо в спеку, однак модні в Європі мусові торти на весілля дуже рідко замовляють. Можливо, інтуїтивно відчувають, що з ними треба наморочитися, щоб подати гостям у належному вигляді (Усміхається. – Авт.). Адже їх потрібно зберігати в холодильнику аж до церемонії розрізання, а ще – не можна виготовити в багатоярусному форматі: необхідно розкладати тортики по окремих підставках спеціальної конструкції.

На солодкому столі переважають «французи»

В об’єктив фотографів, окрім торта, обов’язково потрапляє солодкий стіл. Що порадите, аби він був ефектним?
– Зазвичай основу candy bar складають тістечка «французького походження»: кілька видів макарон, міні-еклери, безе. Виграшно подати маршмеллоу в прозорих скляних ємностях. У сезон свіжих ягід можна почастувати гостей елегантними тістечками «Павлова». Не менш вишукано виглядатимуть капкейки та кейк-попси.
Дедалі частіше на солодких столах можна побачити зефір і мармелад із натуральних інгредієнтів.
Закарпаття віддавна славиться кондитерськими виробами за місцевими рецептами. Чи подають їх на сучасних весіллях?
– Так, ви знаєте, дуже часто на бенкетні столи ставлять тортовниці з традиційними закарпатськими тістечками – до прикладу, «Оксана», «Чорнослив», «Медівник», «Спартак» («чорні лопи») – аби гості могли зробити «солодку» паузу між основними стравами. І це попри запозичену з Європи моду на окремі столи з десертами та фруктами. Так закарпатці й «свого не цураються», і «чужому навчаються».
Наталія БУНДА




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. На роботу потрібен ПОКЛЕЙЩИК БОРДІВ!
  2. На Закарпатті горіло на території готельно-ресторанного комплексу
  3. На Закарпатті вилучили майже півтора центнера наркотиків
  4. На Львівщині стався землетрус
  5. На роботу потрібні журналісти!
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Живцем згоріли 18 осіб: Масштабне ДТП на трасі все охоплено вогнем, перші подробиці
Живцем згоріли 18 осіб: Масштабне ДТП на трасі все охоплено вогнем, перші подробиці
Роботи будуть розносити пошту по домівках в Норвегії
Роботи будуть розносити пошту по домівках в Норвегії
Всі новини
Загрузка...

«    Листопад 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30