Для чого закрпатські ґаздині так багато маринують?
- 4-07-2017, 22:00
- Новини / Закарпаття / Суспільство
- 0
- 127
Тоді це звучало досить дивно. А зараз американські вчені довели, що під час термічної обробки втрачаються майже всі корисні якості продуктів. Ті кілька відсотків, які залишаються рівнозначні аптечним вітамінам.
- Однак для закарпатських господинь це звучить досить дивно. У нас якщо комора порожня, жінка – не хазяйка. Хоча вже набагато краще заморожувати продукти. Проте закручують у банки і коптять у нас все: м’ясо, сало, рибу… Хоча тваринна їжа є дуже важкою для людського організму, а жири -шкідливими.
Справді здоровою є лише жива кухня.
Як показали результати опитування краян, проведеним нещодавно zakarpatpost.net, заготовки на зиму роблять 87 відсотків господинь.
Тим часом снідають бутербродами 62 відсотки респондентів.
Вживають зранку каші 9 відсотків закарпатців. Надають перевагу овочам та фруктам тільки 5 відсотків краян. Інші ж їдять коли що, залежно від настрою.
Слід зазначити, що зараз майже середина літа і дари лісів та городів інтенсивно дешевшають.
- Тож є можливість і заощадити кошти, і мати хороше самопочуття. Гріх не скористатись ресурсами, що дарує нам природа.