Заморожені чи свіжі? Які фрукти та овочі корисніші
- 30-06-2017, 23:30
- Новини / Цікаві новини
- 0
- 40
Заморожені фрукти та овочі зберігають більше корисних речовин, ніж ті, які зберігалися у холодильнику кілька днів.
Це показали результати дворічного дослідження, опублікованого у Journal of Food Composition and Analysis, пише Вокруг света.
Вчені вимірювали кількість корисних елементів у трьох типах продуктів – свіжих, заморожених і тих, що пролежали у холодильнику до 5 днів.
За основу брали брокколі, цвітну капусту, кукурудзу, стручкову квасолю, горошок, шпинат, лохину і полуницю.
З’ясувалося, що у заморожених фруктах і овочах вміст вітамінів С, А та солі фолієвої кислоти вище, ніж у тих, які зберігалися в холодильнику. Свіжі продукти, звісно ж, поза конкуренцією, проте вони втрачають їх дуже швидко.
Коли ми дістаємо їх із холодильника, вітамінів у них залишається навіть менше, ніж у заморожених. Наприклад, зелений горошок втрачає до 52% корисних речовин у перші 24-48 годин після збору.
Джерело: fakty.ictv.ua скачать dle 11.3