ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На Закарпатті селяни заварили ворота до обійстя, аби не пустити туди сім’ю ромів

У Підвиноградові селяни заварили ворота до обійстя, аби не пустити туди сім’ю ромів (ФОТО)
Пояснюють свої дії тим, що не хочуть жити поряд з ромами. Наша редакція дізналася усі подробиці ситуації, яка з одного боку виглядає як побутове непорозуміння, з іншого – «віддає» ромофобією.
Зі слів мешканців села Підвиноградів, на одній з вулиць, де раніше не проживали роми, хтось з ромів купив будинок. Але з самого початку люди не знали про те, що новим власником будуть роми, бо документи оформляв один з перекупників. Він запевняв, що хату ромам не продасть. А врешті все виявилось навпаки.
Чому місцеві проти сусідства з нацменшинами?
Підвиноградівці пояснюють це тим, що роми часто конфліктують з ними, не притримуються правил гігієни, скоюють крадіжки. А головне, мотивують селян, якщо поселиться хоч одна ромська сім’я поряд з ними, то роми почнуть «виїдати» з вулиці всіх підряд, щоб заселити «своїми».
Кілька співрозмовників Mukachevo.net з цього села, де роми мешкають, але компактно на околицях, розповів, що роми постійно роблять шкоду на місцевому цвинтарі, ламають пам’ятники та хрести. Вони не проти, щоб роми проживали там, де вони живуть зараз, але щоб не розширювалися вглиб села…
На сьогодні, люди самовільно заварили ворота до будинку, який купили роми, щоб ті не могли зайти всередину. Також тут щодня «чергують» по кілька чоловіків під будинком.

Ми кілька разів телефонували сільському голові Зихору Юрію, щоб він прояснив ситуацію, але, на жаль, він уникає відповіді, посилаючись на завантаження… Селяни кажуть, що вони не відступлять і не дозволять ромам поселитися поряд з ними.
За останньою інформацією, начебто сторони конфлікту дійшли згоди: ром, який купив будинок, погодився перепродати його задля уникнення конфлікту.
Як розвиватимуться події – будемо слідкувати.

Mukachevo.net




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...