ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » » Як в Ужгороді Купала святкували

Як в Ужгороді Купала святкували



На березі Ужа відзначили традиційне свято літнього сонцестояння, яке у народі ще називають Купало. Цей рік організатори вирішили присвятити традиціям, тому святкування перенесли з 7 липня на 23 червня (за старим стилем).

Організаторами свята виступили ГО «Наше місто – рідний дім», Спілка козацьких організацій м. Ужгорода за підтримки Ужгородської міської ради.

Проводять таке дійство в Ужгороді вже вчетверте. В такий вечір молоді люди можуть знайти свою пару, дівчата гадають аби визначити хто коли вийде заміж та яке матиме життя. Так, на набережній біля філармонії ужгородці мали змогу взяти участь у справжніх козацьких забавах, а дівчата, звичайно ж, навчитися плести віночки та  пускати їх на воду (таким чином можна дізнатися свою долю).

Наталія Сентимрей, представник ГО «Наше місто – рідний дім» розповіла, що організовувати захід розпочала ще будучи студенткою другого курсу режисури. Вона ще в той час прагнула популяризувати старі традиції.

«Перше святкування Купала в Ужгороді було скоріше театралізованим дійством з водяниками та відьмочками, більш дитячого характеру. Друге напевно найбільш феєричне, адже саме тоді святкували моє весілля. А ось цього року, як і минулого нам не пощастило, ми потрапили під дощ. Не дивлячись на погодні умови ми все-одно змогли втілити задумане», – розповіла пані Наталія.

Одним з традиційних обрядових дійств  стало пускання у водойму вогняного колеса,  ходіння по розпеченому вугіллю, а також стрибки через вогнище. Крім того, перед присутніми виступив естрадний театр «Шарж», які виконали чудові українські пісні.
 
Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
День літнього сонцестояння: історія і традиції свята
День літнього сонцестояння: історія і традиції свята У день літнього сонцестояння відзначали свято середини літа, яке називали Літа.  21 червня - найдовший день у 2018
День літнього сонцестояння: обряди, традиції та поради
День літнього сонцестояння: обряди, традиції та поради Це — найдовший день у північній півкулі Землі. 21 червня 2017 року о 04:24 за київським часом настає

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Серпень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31