Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Чому більшість закарпатців проходять повз жебраків

Чому більшість закарпатців проходять повз жебраків


В обласному центрі Закарпаття просящих чимало. Щодня на пішохідному мості хтось випрошує милостиню. Краяни до цього настільки звикли, що доля тих, хто опинився на межі перестала цікавити людей.
Та й далеко не всі старці дійсно мають гостру потребу у грошах. Інколи ті, хто дає їм по кілька гривень живуть набагато убогіше за тих, хто стоїть із простягнутою рукою.
— Найбільше дратує, коли до жебракування залучають дітей, — каже zakarpatpost.net ужгородка пані Марія. — Нерідко вони стають жертвами татусів та матусь, які не хочуть працювати. Інколи справді сім’я на межі, але чому ж дорослі не звертаються у соціальні служби. Хто що б не говорив, а родинам, що не мають засобів для існування, допомагають. І матеріально в тому числі. Діти не повинні страждати через безвідповідальність батьків.
Ще грішне, коли до жебракування залучають людей із фізичними вадами.
— Інколи інвалідів беруть у «оренду». Це – жахливо. Не треба перетворювати хворобу  на засіб для збагачення. Це створює у суспільстві неправильні стереотипи. Через такі випадки потім людей із обмеженими фізичними можливостями починають сприймати неадекватно. Такого немає у жодній із країн світу, – наголошує психолог Інна Бонь.
Звісно, деколи серед візочників-жебраків можна побачити не тільки ромів, але й  дітей, здавалося б, зі звичних родин. Деколи їхні близькі дійсно збирають таким чином гроші на лікування, але громадськість уже звикла не вірити нікому.
Ще однією категорією просяних є старенькі. Їх також шкодують. Та допомагають також не всі. І також через випадки, коли вдавалося зняти маски зі старців.
— Я знаю жінку, яка щодня ходила «на роботу» на одну з вулиць. Таким чином вона заробила на квартиру синові. Щодня він забирав її додому на автомобілі, – розповідає місцева мешканка пані Уляна.
Мали місце в Ужгороді також випадки, коли краяни потрапляли на гачок так званих «біженців», які насправді виявлялися не ким іншим, як аферистами.
Звичайно, серед жебраків є багато тих, кому дійсно немає з чого купити  хлібину. Проте краяни перестають чим далі, тим більше довіряти старцям…
zakarpatpost.net скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Скільки дати? Скільки взяти? На Закарпатті оцінили вартість хабаря
Скільки дати? Скільки взяти? На Закарпатті оцінили вартість хабаря Що таке хабар – на Закарпатті знає кожен. На жаль, сьогодні цим нікого не здивуєш. Навіть вимагання вже розцінюється,

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Червень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30