ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

» » » Болюче і цікаве для всіх закарпатців. Чи стане закарпатцям легше перетинати кордон? (ВІДЕО)

Болюче і цікаве для всіх закарпатців. Чи стане закарпатцям легше перетинати кордон? (ВІДЕО)

 6-го квітня 2017-го року Європарламент ухвалив прийняття безвізового режиму для України. І вже орієнтовно 11 червня рішення вступить у силу.
Для того, аби скористатися можливістю вільного перетину кордону, насамперед потрібно мати біометричний закордонний паспорт.
Однак, власники документів старого зразка також зможуть подорожувати, та для цього їм будуть необхідні візи.
Правила передбачають перебування на території ЄС протягом 90 діб у часовому коридорі 180 днів. Крім того, співробітники прикордонної служби вимагатимуть підтвердити мету поїздки та фінансову забезпеченість.
Іван Стряпко, політолог:
- Але більшість людей уявляє безвіз таким чином, що взяв паспорт, сів і поїхав, куди хочу, наскільки хочу і як хочу. Насправді ситуація трошки більша полягає, тому що безвізовий режим не означає, що усі масово зможуть їздити по ЄС, працювати там, жити скільки завгодно. А передбачаються певні обмеження. Потрібно буде мати пакет документів, який підтверджує мету подорожі, а також відповідно ви повинні довести, наскільки ви спроможні забезпечити себе там.
Звісно ж, не кожен возить із собою готівку, тоді вам необхідно показати кредитні картки міжнародних платіжних систем. Жодних виписок з банку не потрібно. Якщо ви їдете власним автомобілем та не плануєте зупинятися у готелях, то прикордонник може вимагати ваші дані про спланований маршрут.
Іван Стряпко, політолог:
Якщо раніше рішення про візу приймали в консулаті після перевірки усіх документів, які ми подавали і вони мали на це від 5 до 10-ти днів в середньому, то зараз все це падає на прикордонника, який буде вас власне перевіряти і ця людина буде мати хвилин 5-10, аби прийняти рішення, пустити вас в ЄС, чи не пустити вас в ЄС і чи, власне, ви викличете в нього довіру.
Біометричні паспорти на Закарпатті виготовляють ще з 2015-го року. За цей період видали вже близько двохсот тисяч таких документів. Аби його отримати, необхідно мати при собі оригінал внутрішнього паспорта або ID-картку та ідентифікаційний код. Вартість становить понад 550 гривень у звичайному режимі та 810 – у терміновому. В управлінні Державної міграційної служби кажуть, наразі на Закарпатті жодного ажіотажу з виготовленням біометричних закордонних паспортів немає. Великі черги пов’язують зовсім з іншими причинами.
Ігор Михайлишин, начальник обласного управління Державної міграційної служби:
- Такі, скажем, різні чинники. Один із чинників в тому, що зараз дуже багато наших мешканців повертається із закордоння на святкування Пасхи. Звичайно, вони прийшли, аби отримати собі одразу біометричний паспорт. І будуть від’їжджати через тих 10-15 днів і його отримати і поїхати вже з новим документом. Це один. Друге в тому, що на сьогоднішній день, на жаль, призупинили прийом документів у паспортних сервісах і у ЦНАПах. Є там технічні причини.
Пані Анжеліка ж одразу після ухвали безвізового режиму для України, вирішила зробити собі біометричний паспорт. Очікує легшого перетину кордону та частіших відвідин своїх родичів.
Пані Анжеліка, закарпатка:
- Може проще буде границю пересікти, переїхати. Не буде таке, що візу чекай, когось пиши, проси, щоб тобі прислали візу, що ти їдеш у гості, там провірки.
Закарпаття є прикордонною зоною, тому жителі області все ж чекають, коли безвізовий режим вступить у силу. Але є й такі, які вважають це черговими порожніми обіцянками.

Експерти вважають, що наразі безвізовий режим ще не перевірений на практиці і поспішних висновків робити не варто. Певних проблем на початковому етапі, звісно ж очікують, однак, все ж безвіз надасть українцям більше можливостей.
скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Експерт пояснив, чому Грузія отримала
Експерт пояснив, чому Грузія отримала "безвіз" раніше, аніж Україна Грузія йшла до безвізового режиму з ЄС набагато довше, ніж Україна – майже 10 років. Україна ж, швидше за все, отримає

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Березень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31