ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпатців помирає більше, ніж народжується

Закарпатців помирає більше, ніж народжується
Станом на 1 січня 2018-го кількість населення області становила 1 258,2 тис., міське – 36,7%, сільське – 62,3%.

Такі відомості навела начальник Головного управління статистики Галина Гриник. Вона зазначила, що в інших регіонах співвідношення якраз протилежне.

Прибувають із Росії, виїжджають в Угорщину
Торік в область прибуло 6 013 осіб, з них 537 – на постійне місце проживання. Зокрема, розповідає пані Гриник, із далекого зарубіжжя – 75 (власники підприємств чи фірм), із країн СНД – 72. Щодо останніх, то приїжджають переважно з Росії (41), Молдови (9), Білорусі (6), Азербайджану, Вірменії, Туркменістану, Казахстану, Узбекистану та Киргизстану.

Водночас за цей період виїхало із Закарпаття 6 110 осіб, із них 471 – на ПМЖ. 424 особи перебралися у країни Європи, решта – в СНД та інші області України, або ж у межах населених пунктів краю. На довгострокові терміни (понад 1 місяць) вибуло 467 осіб, найбільше – в Угорщину (319).

Помирає більше, ніж народжується
У 2017 році народилося 14 552 закарпатців, а померло – 15 077, із них дітей віком до 1 року – 165. Оце негативний факт. «З часів незалежності України ми вперше маємо природне скорочення населення області на 525 осіб. І це не може не турбувати», – каже пані Гриник.

Але є втішні новини – торік зареєстровано 7 388 шлюбів, тоді як розлучень – у 2,6 раза менше (2 816). Дається взнаки висока релігійність населення й збереження традицій.

Трудова дитяча міграція?
Оскільки наша область специфічна, бо межує з чотирма країнами Європи, то ГУ статистики в 2016-му провело цікаве дослідження. Хотіли знати, чи існує в області трудова дитяча міграція (мається на увазі той факт, коли батьки разом із собою вивозять чад, щоб працювати за кордоном). Так от, анкетування осіб, що перетинали кордон, дало втішний результат.

«Трудової дитячої міграції нема. Є туристичні поїздки», – резюмувала пані Гриник.

Оксана ШТЕФАНЬО




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Чому закарпатці не вірять у майбутнє країни і залишають її
Чому закарпатці не вірять у майбутнє країни і залишають її Про це сумно говорити, але дедалі більше закарпатців виїжджають із країни. І якщо раніше мова йшла здебільшого про
У половині населених пунктів Закарпаття змінять межі
У половині населених пунктів Закарпаття змінять межі   На Закарпатті з 608 населених пунктів зміни меж потребує 307  Про це йдеться у проекті рішення «Про   Регіональну 

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...