» » » "Він розстрілював все на своєму шляху": українка, що вижила, розповіла всі подробиці теракту в Стамбулі

"Він розстрілював все на своєму шляху": українка, що вижила, розповіла всі подробиці теракту в Стамбулі

Вхідний квиток в нічний клуб коштував $ 500, там завжди відпочивали дуже непрості люди, кожен метр стояла охорона, розповіла очевидець

 

<p style="text-align: justify;">Фото: AFP</p>
Фото: AFP

 

Українка Наташа Вольнова, що стала очевидцем теракту в нічному клубі Reina в Стамбулі в новорічну ніч, в результаті якого загинули 39 осіб,

Про події тієї ночі, українк, яка вижила після теракту в Стамбулі, розповіла телеканалу "Дождь". 2 січня, через добу після трагедії, дівчина повернулася в Україну.

"Це дуже недешеве місце. Нам його бронювала компанія, вхідний квиток коштував $ 500. Там завжди відпочивали дуже непрості люди, я в цьому клубі була два рази, тобто я приблизно знала, що і де знаходиться. Це найбільш безпечний клуб, кожен метр стояла охорона. Тебе обшукували і оглядали, туди просто пройти крізь охорону, це неможливо. Тому, швидше за все, він обстрілював все на своєму шляху, тільки таким чином він зміг би потрапити всередину. Клуб був повністю забитий.

Сталося все приблизно о 1:15 за турецьким часом, тобто через годину після Нового року. Спочатку, все, що ми чули, – ми думали, що це просто салюти. До того моменту, коли ми не помітили, що люди починають падати і ховатися. І коли ти вже чуєш, що це явно не салюти, тоді ти розумієш, що щось відбувається не те. Я не бачила його обличчя, я бачила його зі спини. Дивно було те, що коли постріли йшли, цікаво, як ніби не з одного місця, а з різних, як мінімум, з двох кінців. Але це припущення, особисто те, що ти чуєш, закривши очі, і намагаєшся закрити вуха, але не виходить. Тому що тебе ці постріли приголомшують.

Я думаю, що була не одна людина, але бачила я одну. Ми просто ховалися, хто де міг. Коли я побачила, що люди просто падають, я нахилилася за сумочкою, яка лежала на дивані і просто впала вниз, тобто я намагалася не дивитися, що і як відбувається. Лежала під столом і присунула до себе ще один столик, тому що поруч було два столи, щоб нічого не бачити і не чути. Максимально просто сховатися, тому що ця людина на своєму шляху розстрілювала просто все, він не дивився хто, що, де і як. І це відбувалося за два метри від мене. Спочатку ЗМІ і журналісти писали, що нападник, напевно, був у костюмі Санта-Клауса. Він не був у костюмі Санта-Клауса, я бачила людину в чорній шапці і чорному одязі. Він просто розстрілював все на своєму шляху.

За моїми відчуттями, це тривало півгодини, але активна фаза – хвилин 15. Хвилин 40 пройшло з того моменту, як я почула турецьку мову, я не розуміла ні слова, але ми боялися навіть підняти голову і подивитися, хто це говорить і кричить. І коли я побачила краєм ока, що вже почали повзти люди, я виглянула подивитися і побачила двох людей у формі. Я зрозуміла, що, швидше за все, це нас уже звільняють. Я витягнула руку і сказала, що говорю англійською. Поліцейський взяв мене за руку, дуже акуратно почав витягати, попросив відразу ж нахилити голову, взяв за обидві руки і прикрив собою. Попереду було ще двоє поліцейських, які також прикривали, тому що ніхто не розумів, коли знову можуть відкрити вогонь. Далі мене передали наступного поліцейському, який акуратно мене вивів.

Ми вибігли втрьох з друзями, з якими ховалися. Одна з наших колег була убита. Ті, хто вибіг, ми говорили англійською мовою. Ми бігли всі, хто в чому був. Люди бігли без взуття, без сумок. Всі наші речі теплі залишилися там. Хто в чому був, так і втік, повністю в крові – в своїй, в чужій. Були люди, які втрачали свідомість, їм допомагали всі підряд. Там не було чужих людей, там були всі свої. Ніхто не звертав увагу, хто ти, звідки ти і яка ти нація. Відразу після входу був коридор з поліцейських, стояло дуже багато "швидких".

Ми йшли під дощем, на холоді, йшли до якогось місця, щось типу поліцейської дільниці. Вже через хвилину нас перевели в щось на зразок кафе, тому що людей стало багато. Це місце недалеко від "Рейна". Зверху вже теж був коридор з поліцейських, нас швидко проводили, було тепло, всім давали воду, тому що було багато людей, які непритомніли, яким просто ставало погано, навіть тим, хто взагалі не постраждав. Їм представляли медичну допомогу, відкачували. Потім всіх саджали в автобус і розвозили в поліцейські ділянки і там вже опитували. Коли я була в Стамбулі, то написала пост, щоб близькі не хвилювалися".

Нагадаємо, в нічному клубі Reina в Стамбулі в новорічну ніч терорист в костюмі Санта-Клауса відкрив стрілянину з автомата. За даними МВС Туреччини, загинули 39 осіб (включаючи 16 іноземців), 69 були поранені, пошуки нападника тривають.

шаблоны для dle 11.2
ІНШІ НОВИНИ
Жахливий новорічний теракт у Стамбулі: загинули 39 людей
Жахливий новорічний теракт у Стамбулі: загинули 39 людей Серед загиблих у теракті в нічному клубі в Стамбулі — 16 іноземців   Унаслідок нападу терориста в нічному клубі

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Сваляву засипало снігом (ФОТО)
  2. 13-річний свалявець став найкращим шахістом року
  3. Карпатський ведмідь зустрічає і проводжає пасажирів на Свалявщині (ФОТО)
  4. Страшна аварія на Закарпатті: є постраждалі (ФОТО)
  5. ТОП - 40 країн, куди закарпатцям з 1 січня візи не потрібно
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


"Увечері всі люди впадуть мертвими. На ранок всі підуть під землю": Моторошне пророцтво провидиці на 2017 рік
Жінка умудрилась народити чотирьох дітей за рік
Жінка умудрилась народити чотирьох дітей за рік
Всі новини

«    Січень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31