ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Оформити субсидію стане складніше: що змінилося для простих українців

Оформити субсидію стане складніше: що змінилося для простих українців

Оформити субсидію стане складніше: що змінилося для простих українців

В Україні з 1 травня ввели нову систему надання субсидій на оплату послуг ЖКГ. За новими правилами отримати допомогу від держави стане складніше. Уряд враховуватиме не офіційно прописаних мешканців, а кількість тих осіб, хто фактично проживає в приміщенні.

Докладну інструкцію про те, як отримати від держави допомогу на оплату комунальних послуг опублікував в Facebook урядовий портал. Зробити потрібно кілька простих кроків:



– вказати в декларації тих родичів, які зареєстровані, але не проживають разом.

– надати документ, що підтверджує їхнє проживання за іншою адресою.

– пройти перевірку Управління соцзахисту, під час якої будуть засвідчені умови проживання.


Відзначимо, що Україна щорічно виділяє мільярди гривень на подібні програми, але користуються ними не тільки ті, хто дійсно потребує, а й ті, хто приховує свій реальний дохід. Тільки за перші три місяці 2018-го заяву на соціальну допомогу оформили понад 2 млн українців.

Уряд затвердив, що всіх одержувачів субсидій повинні перевірити інспектори – чи відповідають реальні умови проживання сімей тим, які заявлені в документах.

Заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко пояснював, що в минулій системі надання субсидій була помічена тенденція, при якій члени сім'ї, які проживали і зареєстровані були в одному житловому приміщенні, знімали з реєстрації одного з них.



"Як правило, це особи з найбільшими доходами. І інші члени домогосподарства отримували субсидії. Тобто вони продовжували залишатися однією сім'єю, фактично проживали за тією самою адресою, але такі маленькі маніпуляції дозволяли обходити систему і не враховувати доходи когось із членів сім'ї", – розповів він.

Музиченко зазначив, що нова норма передбачає облік доходів не тільки членів домогосподарства, тобто тих, хто зареєстрований і фактично проживає в житлі, а й членів їхньої родини.

"До членів сім'ї у нас відносять чоловіка і дружину, а також їхніх неповнолітніх дітей. Таким чином, навіть якщо чоловік і дружина зареєстровані за різними адресами, доходи їм будуть взаємно включати при зверненні за житловою субсидією. Якщо ми говоримо про те, що члени сім'ї , особливо чоловік і дружина, проживають за різними адресами, то тоді виникає питання принципу збереження сім'ї. Вони можуть так проживати, але у них не зникають взаємні права та обов'язки. Тобто чоловік повинен підтримувати дружину, а дружина чоловіка. Якщо комусь із них не вистачає коштів для оплати комунальних послуг, то другий з подружжя повинен забезпечити таку підтримку", – пояснив він позицію уряду.




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Удар заробітчанам. «Людина не може претендувати на субсидію, якщо працює за кордоном»
Удар заробітчанам. «Людина не може претендувати на субсидію, якщо працює за кордоном» ?Раніше субсидію призначали на підставі інформації про дохід. Також впливали покупки на понад 50 тисяч гривень протягом

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Серпень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31