ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » На українські ринки потрапила небезпечна бактерія: як уникнути зараження

На українські ринки потрапила небезпечна бактерія: як уникнути зараження

Перші симптоми лістеріозу схожі на отруєння, але насправді хвороба загрожує ураженням внутрішніх органів, головного мозку й центральної нервової системи.
На українські ринки потрапила небезпечна бактерія: як уникнути зараження

“Інфікування відбувається при вживанні немитих овочів, фруктів та м’ясної продукції, що не пройшла достатню термічну обробку, — говорить Експрес-онлайн Ілля Філіпченко, лікар-епідеміолог відділу особливо небезпечних інфекцій обласного лабораторного центру МОЗ України. — Збудник може перебувати в грунті й розноситись гризунами, котами й собаками. Або ж разом із кормом може потрапити в організм свійських тварин.

Якщо м’ясна продукція не пройшла належної термічної обробки або якщо овочі й фрукти перед споживанням погано помили, не обдали окропом, бактерія потрапляє в організм людини. Інкубаційний період триває від кількох до 90 днів. Серед перших симптомів, діарея, підвищення температури тіла, головний біль, біль у м’язах. Потім на шкірі починають з’являтись папули, а на слизових рота й глотки — висипання у вигляді сірувато-білих гранульом. Це супроводжується гарячкою, розладами дихання, появою тахікардії, збільшенням селезінки, печінки, ураженням легень.

Загалом небезпека цієї недуги в тому, що вона уражає центральну нервову систему, б’є по всім органах, загрожує розвитком менінгіту, зрештою, смертю. Перебіг лістеріозу є важким, тож дуже важливо при появі перших симптомів негайно звернутись до лікаря, адже йдеться про загрозу для життя людини”.

Нагадаємо, в Україні виявлено перший випадок захворювання на лістеріоз. За попередніми даними, небезпечна бактерія на потрапила територію нашої країни із замороженою кукурудзою, яку доставили з Угорщини. Наразі цю продукцію вилучають з продажу.

Джерело: expres.ua 




Загрузка...
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Про що говорить колір фруктів та овочів
Про що говорить колір фруктів та овочів Для нормального функціонування організму дорослій людині необхідно з’їдати в день не менше 0,5 кг овочів і фруктів.

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Серпень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31