ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Чекаєте на паспорт? Цілком ймовірно, що він вже готовий, просто вам про це забули повідомити

Чекаєте на паспорт? Цілком ймовірно, що він вже готовий, просто вам про це забули повідомити

pasport-de-i-za-skilky-zrobyty 1

Процедура отримання в Україні біометричного паспорта вже нікого не дивує. На документ часом доводиться чекати 4 місяці! Здається, на шкалі знущань такі затримки -- це вже й так найвища точка. Ба ні! Виявляється, навіть тоді, коли ваш біопаспорт вже надрукований і доставлений (!) до місця, де ви подавали документи, з його отриманням можуть знову виникнути затримки.  
"Подала документи на отримання біометричного паспорта ще півтора місяця тому, -- розповідає 24-річна Аліна Бобко. -- Щодня заходила на сайт ДМС, щоб перевірити статус документа. Коли побачила, що документ персоналізовано та відправлено до підрозділу ДМС, з полегшенням видихнула й чекала, доки статус зміниться на "Доставлено". День, другий, третій, сьомий... Статус не змінюється.  
Через два тижні я зателефонувала до територіального відділу, куди мав би бути доставлений мій паспорт. Кажуть, документ давно на місці. Приходьте й забирайте. Чому про це мене не повідомили? Кажуть, не встигли.  
А якби встигли, я б теж встигла -- і поїхала б на омріяний відпочинок за кордон, квитки куди давно придбала. Утім була змушена здати їх. Дякую, ДМС!".  
"Чекала на паспорт три місяці, -- розповідає Юлія Боданченко. -- На сайті ДМС статус моєї заявки на "Доставлено" не змінювався. Потім виявилось, що він уже 14 днів готовий до видачі. Але мені про це чомусь не повідомили".
  Схожих скарг -- чимало. Ми вирішили з'ясувати, чому виникає така проблема та хто у цьому винний.  
"Змінювати статус документа на "доставлено" мають представники підрозділу, який видає цей документ, -- пояснює Сергій Гунько, керівник прес-служби ДМС України. -- На жаль, працівники цих підрозділів іноді не проставляють цих відміток. Деякі з них обгрунтовують це тим, що не встигають зробити це через великий ажіотаж. Адже ми оформляємо по 20 тисяч паспортів щодня! Якщо від дати відправлення біометричного паспорта з поліграфкомбінату "Україна" минуло три робочі дні, то майже 100% паспорт вже є в територіальному підрозділі. Тобто варто йти і забирати готовий документ".  
То, може, варто було б попередити людей? Скажімо, повідомленням на сайті.  
"А я подавав документи на отримання біометричного паспорта у ЦНАПі. Від "доставлено до територіального відділу МС" до отримання цього повідомлення СМС минуло 14 днів", -- розповідає Денис Страшенко.   
З чийого боку тут така затримка?  
У ДМС пояснюють, що ЦНАПи отримують документи в підрозділах міграційної служби. Таким чином може додатись лише один день до дати видачі. Однак вони також припускають, що представники ЦНАПів несвоєчасно забирають паспорти. Тоді, мовляв, треба додати ще максимум чотири дні, і звертатись по документ самостійно.  
"Були випадки, коли паспорт, який мав їхати до ЦНАПу, залишався для видачі в підрозділі ДМС через плутанину, -- визнає речник ДМС Сергій Гунько. -- Тому, якщо у ЦНАПАх довго нема вашого паспорта, варто звертатись до підрозділу, де відповідають за обробку та отримання документів. Така плутанина може виникнути теж через величезне навантаження на працівників...".  
Христина БІЛЯКОВСЬКА, Експрес скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Травень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31