ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » » Творчість закарпатського художника визнано геніальною у сша та європі

Творчість закарпатського художника визнано геніальною у сша та європі

 США, слідом за Європою, визнали геніальність таланту закарпатського художника Петра Свалявчика
Із міста Атланта штату Джорджія Сполучених Штатів Америки надійшла приємна звістка: молодий талановитий закарпатський художник Петро Свалявчик прийнятий до престижної професійної організації під назвою Американська асоціація портретистів, що засвідчено відповідним іменним сертифікатом. 
Про це йдеться у публікації газети «Панорами» у номері від 30 березня.
Постійні читачі «Панорами» вже знайомі із молодим даруванням, про якого наша газета торік уже розповідала. І привід для цього був вагомий – Петро Свалявчик за підсумками ІV інтернаціонального конкурсу пленерного живопису великого формату, що проходив у 2016 році під егідою ЮНЕСКО у Франції, поблизу Парижу, увійшов у четвірку найкращих портретистів Європи.
Спілкуючись із колегами-художниками із багатьох країн світу, тоді він детальніше довідався про існування серйозної художницької спільноти за океаном, бути членом якої не лише престижно, а й вельми корисно у професійному відношенні. Американська асоціація портретистів дає своїм учасникам свободу творчості, систематично проводить міжнародні конкурси та виставки за їх результатами, займається промоцією кращих робіт, друкуючи їх фото у власному журналі. Щоб убезпечити себе від потрапляння «графоманів з пензлем», організація виставляє низку бар’єрів, у тому числі членство та участь у вернісажах на платній основі. Натомість переможці конкурсів отримують солідні грошові винагороди, а сама асоціація здійснює щедру благодійність та організовує майстер-класи всесвітньовідомих майстрів пензля.
Незважаючи на свій молодий вік (цьогорічної весни художник святкуватиме своє тридцятичотириріччя), Петро Свалявчик має вагомі здобутки у житті і творчості: двох чудових синочків, яких зображує на своїх полотнах, красуню-дружину, портрет якої приніс йому перемогу у Франції.
А ще Петро Васильович – викладач Закарпатської академії мистецтв, голова молодіжного об’єднання Закарпатської організації Національної спілки художників України, власним прикладом показує ровесникам, що у житті і мистецтві межі досконалості немає і дорогу долає лише той, хто йде.
Нині художник, стрибаючи на милицях після невдалого футбольного тренування, готується до проведення власної, вже третьої за ліком, масштабної персональної виставки в Ужгороді. Судячи з його власної сторінки у Фейсбуку, захопливих коментарів шанувальників його творчості та свіжих робіт автора, майбутній вернісаж Петра Свалявчика буде багатообіцяючим. А втім поживемо – побачимо…
скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Травень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31