ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » На Свалявщині бракує поліцейських

На Свалявщині бракує поліцейських

 Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковник поліції Ярослав Лебович розповів про всі нюанси відбору кандидатів на вакантні місця в закарпатську поліцію.
Правоохоронець наголосив на тому, що цей процес важливий передусім тим, що укомплектація в першу чергу торкнеться районів краю.
«У 2016 році поліція проходила реформування, особовий склад проходив переатестацію і близько 56 осіб були за її результатами звільнені з оганів поліції. Крім того 98 чоловік з особового складу були звільнені за власним бажанням і як такі, що не виявили ініціативи проходити атестацію. Минулого року у нас на Закарпатті некомплект складав 260 осіб, цього року ця цифра сягнула 460 правоохоронців. Це дуже велике число для Закарпатської області, враховуючи те, що згідно штату у нас всього має налічуватися 2400 осіб особового складу. З сьогоднішного дня ми починаємо набір і конкурс на заміщення 20 оперативних працівників карного розшуку та 100 поліцейських, які будуть працювати в групах реагування патрульної поліції», – наголосив Ярослав Лебович.

Правоохоронець наголосив, що інформацію щодо проведення конкурсу, подачі заяв, розміщено на офіційному сайті ГУНП в Закарпатській області, де чітко розписані вимоги до кандидатів, етапи відбору і вся інформація про відбір та конкурс.
На брифінгу заступник начальника ГУНП в Закарпатській області Ярослав Лебович звернув увагу, що перелік відкритих вакансій у Закарпатті виглядає так:
– Ужгородський відділ поліції, тобто Ужгород: оперуповноважені 3 вакансії, поліцейські 2 вакансії;
– Ужгородське районне відділення поліції (с.Оноківці): поліцейські 8 вакансій
Перечинське відділення поліції, тобто Перечин: оперуповноважені 2 вакансії;
– Великоберезнянське відділення поліції (смт.Великий Березний): поліцейські 6 вакансій;
– Мукачівський відділ поліції (м.Мукачево): оперуповноважені 2 вакансії;
– Мукачівське районне відділення поліції (м.Мукачево): оперуповноважені 4 вакансії, поліцейські 3 вакансії;
– Свалявське відділення поліції (м.Свалява): оперуповноважені 2 вакансії, поліцейські 2 вакансії;
– Воловецьке відділення поліції (смт.Воловець): оперуповноважені 1 вакансія, поліцейські 6 вакансій;
– Берегівський відділ поліції (м.Берегово): поліцейські 8 вакансій;
– Виноградівське відділення поліції (м.Виноградів): оперуповноважені 2 вакансії, поліцейські 12 вакансій;
– Хустський відділ поліції (м.Хуст): поліцейські 6 вакансій;
– Іршавське відділення поліції (м.Іршава): оперуповноважені 2 вакансії, поліцейські 8 вакансій;
– Міжгірське відділення поліції (смт.Міжгір’я): поліцейські 4 вакансії;
– Тячівський відділ поліції (м.Тячів): поліцейські 24 вакансії;
– Дубівське відділення поліції (смт.Дубове): поліцейські 3 вакансії;
– Рахівське відділення поліції (м.Рахів): оперуповноважені 2 вакансії, поліцейські 8 вакансій.
Ярослав Лебович пояснив, що щодо того, що стосується вимог до посади поліцейського та оперуповноваженого, то в них різниця лише в тому, що останній повинен мати вищу юридичну освіту, решта є спільним.
«Ми пропонуємо заробітну плату поліцейського у розмірі від 6-7 тисяч гривень та оперуповноваженого карного розшуку – від 10 тисяч гривень. Відбір кандидатів до поліції нагадуватиме відбір до патрульної поліції та складатиметься з кількох етапів. Першим етапом стане сама заява на конкурс від кандидата, другим – тестування логічного та аналітичного мислення претендента на вакантну посаду та його професійних знань. Третім етапом буде медичне обстеження, потім перевірка рівня фізичної підготовки, після цього – психологічне тестування. Насамкінець на кандидата чекає співбесіда з поліцейською комісією та спецперевірка», – пояснив правоохоронець.
Начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Закарпатській області, полковник поліції Вячеслав Галеєв пояснив, що якщо у кандидата виникли проблеми з відсиланням заявки чи немає такої технічної можливості, він може звернутися за телефонами: (031) 26 95 472 та (031) 26 95 563 і записатися на зустріч з працівником управління кадрового забезпечення в ГУНП в Закарпатській області і наші спецалісти допоможуть у вирішенні цього питання.
Вячеслав Галеєв розповів, що на Закарпатті створений сектор з організації, відбору та проведення тестування поліцейських в управлінні на зразок Центру рекрутингу Національної поліції України, який скадається з людей, які пройшли спеціальний відбір і там працюватимуть.

«Основна мета – виключити всі корупційні складові при відборі працівників поліції, для цього у нас створений клас тестування, спеціальний кабінет з аудіо та відеофіксацією, де проходитимуть співбесіди з кандидатами. Цей сектор уже працює на Закарпатті, саме їх телефони вказані в оголошенні і в них можна отримати практичну та методичну допомогу. Крім цього в області вже сворено та проведено одне засідання, де вибрано голову, поліцейська комісія Головного управління Національної поліції в Закарпатській області. До її складу входять: представник, визначений Міністром внутрішніх справ України, представник, визначений Головою Національної поліції України, представник, визначений керівництвом Головного управління Національної поліції в Закарпатській області та двоє представників від Закарпатської обласної ради», – наголосив Вячеслав Галеєв.
На брифінгу розповіли, що зараз розпочався процес подачі електронних анкет і він триватиме до 27 січня, потім до 2 березня проводитиметься конкурс. Кандидати, які його пройдуть, будуть призначені на посади і впродовж 14 днів направлені на навчання в тренінгові центри державних установ. Процес навчання триватиме три місяці.
Заступник начальника ГУНП в Закарпатській області Ярослав Лебович звернув увагу на те, що поліцейські комісії прийматимуть рішення щодо кандидатів за рейтингом набраних балів, при цьому рейтинг для кожного з районів буде індивідуальним.
Наступний відбір розпочнеться у травні для поліцейських та дільничних інспекторів та у червні для інспекторів офіцерського складу. Ярослав Лебович також наголосив, що відтепер цей процес буде постійним і поліція поповнюватиме свої лави лише у такий спосіб, - пише відділ комунікації поліції Закарпатської області 




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Свалявські поліціянти розкрили майновий злочин, в якому головним фігурантом є неповнолітній
  2. На роботу потрібен ПОКЛЕЙЩИК БОРДІВ!
  3. Неподалік Сваляви легковик на шаленій швидкості протаранив фуру
  4. На Закарпатті горіло на території готельно-ресторанного комплексу
  5. На Закарпатті вилучили майже півтора центнера наркотиків
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Листопад 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30