Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Актуальна тема для батьків свалявських випускників! Сукня за ціною старенького "Жигуля": випускний у Закарпатті подорожчав майже удвічі

Актуальна тема для батьків свалявських випускників! Сукня за ціною старенького "Жигуля": випускний у Закарпатті подорожчав майже удвічі

У сьогоднішньої молоді випускних багато – починаючи від дитсадка, закінчуючи університетом та водійськими курсами. Тільки у школі їх три – після четвертого, дев’ятого та одинадцятого класів. Для дітей свята – радість, а для батьків – видатки.

Сукня за ціною старенького «Жигуля»

У цьому сезоні яскраві кольори не в моді. Більшим попитом користуються приглушені пастельні відтінки рожевого, бежевого, коралового та бузкового кольорів. Білі наряди також не в фаворі. Утім, якщо хочеться здивувати інших, виділити себе, показати власну індивідуальність, то все ж варто вибирати те, що більше до смаку, бо якщо людина подобається самі собі, її наряд припаде до душі й іншим.

– Ціни на вечірні сукні зараз такі, що голова йде обертом. Дружина купила доньці плаття за 400 доларів. За такі гроші старенький автомобіль можна купити, – каже батько одинадцятикласниці пан Василь.

Самі ж дівчата у день прощання зі школою хочуть бути схожими на принцес і багато хто з них прагне знайти для себе якщо й не найдорожчу, зате точно найгарнішу сукню. Правда, коштів для цього вистачає далеко не в усіх.

– Пошиття плаття мені обійшлося у 12 тисяч. Тканина дорога, робота майстрині – також. Набагато дешевше могла замовити щось собі в Інтернеті. Подруга придбала через один із сайтів сукню за 2 тисячі. Звичайно, немає гарантії, що в когось із випускниць не буде схожої, але її мама трохи переробила її, оздобила гіпюровими вставками, тож вийшло цілком пристойно, – каже одинадцятикласниця Валентина Деяк.

Самі ж продавці одягу запевняють, що в цьому році випускні наряди подорожчали  не сильно, а от продати їх стало ще важче.

– Я маю плаття й по 900-1700 гривень, маю й по 3-7 тисяч. Покупців небагато. За місяць реалізувала не більше десяти суконь, при чому, як не дивно, не найдешевших, а по 7-8 тисяч, – запевняє власниця однієї з крамниць пані Катерина.

 Модні тренди для джентльменів

Звичайно, вирядити на випускний бал хлопця дещо дешевше, адже йому не потрібно платити 300-500 гривень за зачіску (достатньо сотні), не потрібен макіяж (додатково як мінімум 300 грн.), манікюр ( 150-300 грн.), не треба нарощувати вії (250-350 грн.), купувати біжутерію (400-1200 грн.), квіти у волосся (150-350 грн.). Однак костюм для юнака деколи обходиться майже у стільки ж, як і сукня для дівчини.

– Класичний чоловічий костюм – складна для пошиття річ. Однак дехто його замовляє і кажуть, що виходить десь 2000 гривень. Ми ж синові придбали в Івано-Франківську. Обійшлося в 6 тисяч. Стильний, модний і ексклюзивний, а головне – не чорний та не сірий, а синій, – розповідає мама випускника Олеся Кадар.

Між іншим, формальному дрес-коду радіють далеко не всі хлопці, особливо юнь дратують метелики та краватки. А коштують вони 150-200 грн. сорочка – від 300.

А от ціни як на чоловіче, так і на жіноче взуття стартують від 700 грн. – зі шкірозамінника. Якісні ж шкіряні туфлі вартують кілька тисяч.

І наостанок…

Звісно не одягом єдиним… запам’ятається батькам шкільний випускний, але й витратами на подарунки для школи та оплатою сервісу фуршетної частини дійства.

Крім того, треба відшкодувати ще й вартість послуг тамади, музикантів, фотографа, відеооператора, дизайнера… При цьому доведеться викласти з гаманця ще не менше двох тисяч гривень.

Отже, прощання зі шкільним життям справді недешеве. І хоча жодна мить у житті ніколи не повториться, та чи варто святкувати випускний настільки «на широку ногу»… тим більше, що в багатьох містах держави нині одинадцятикласники відмовляються від подібних пирувань, переказуючи заощаджені гроші на благодійність чи бійцям, які воюють на сході держави. І не слід забувати, що головні витрати (після вступу до вишу) для родини ще попереду.


Джерело: Закарпатпост
скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Сім способів збільшити власну продуктивність
Сім способів збільшити власну продуктивність Сучасний світ перетворює кожну людину у своєрідну невеличку фабрику із виготовлення чого-небудь. Тож, щоб встигати і

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Померла новонароджена дівчинка розміром з ляльку Барбі
Померла новонароджена дівчинка розміром з ляльку Барбі
Під час буревію у Москві загинуло 12 людей / ВІДЕО 18+
З Всесвіту зникла зірка, – NASA
Злочинець віддав свою нирку матері двох дітей: спокутує провину
Злочинець віддав свою нирку матері двох дітей: спокутує провину
Всі новини

«    Травень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31