ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Про що шкодують люди, коли вмирають? Напевно в твоєму списку цих п’яти речей ще немає

Про що шкодують люди, коли вмирають? Напевно в твоєму списку цих п’яти речей ще немає

Медсестра, яка доглядає за пацієнтами в останні тижні їх життя, перерахувала п’ять речей, про які шкодують люди, які вмирають.
 
Медсестра записала ті речі, про які найчастіше жалкують люди, які вмирають. І ніхто з тих смертельно хворих людей, за якими вона доглядала, жодного разу не згадав секс або атракціон, стрибки з парашута. Найчастіше вмираючі, особливо чоловіки, говорили: «Краще б я менше працював». 
Бронні Вер – австралійська медсестра, яка багато років працювала у відділенні паліативної допомоги. Вона доглядала за пацієнтами протягом останніх 12-ти тижнів їх життя, записуючи їх передсмертні слова, які згодом опублікувала в своєму блозі.
Бронні пише про дивовижну ясність, просвітленість, яких досягають люди у кінці життя і про те, чому нас може навчити їх мудрість.
«Коли людей запитували, про що вони найбільше жалкують, або що б вони зробили по-іншому у своєму житті, вони говорили здебільшого про одне й те ж».
Ось п’ять речей, про які найчастіше жалкують люди перед смертю:
1. Я хотів би, щоб у мене вистачило сміливості прожити своє життя так, як я хотів, а не так, як того хотіли інші.
«Про це шкодують найчастіше. Коли люди усвідомлюють, що їхнє життя підійшло до кінця і з ясною головою озираються назад, дуже легко побачити, що багато їхніх мрій так і не стали реальністю. Більшість людей не змогли здійснити і половини того, про що мріяли. Вони вмирають і знають, що причина цього криється в рішеннях, які вони прийняли або не прийняли самі. Здоров’я дає людині свободу, багато хто усвідомлює це тільки тоді, коли його більше немає».
2. Не потрібно було так багато працювати.
«Про це говорив кожен пацієнт-чоловік, за яким я доглядала. Вони не бачили, як росли їхні діти і мало часу приділяли своїй дружині. Про це говорили і деякі жінки, але, так як багато пацієнток належали до більш старшого покоління, вони не були змушені заробляти собі на хліб. Всі чоловіки, за якими я доглядала, дуже сильно шкодували, що стільки часу свого життя віддали важкії праці».
3. Мені варто було бути більш сміливим і відкрито говорити про свої почуття.
«Багато людей придушували свої почуття, щоб зберегти мирні відносини з іншими. В результаті вони забезпечили собі рядове життя, так і не ставши тими, ким могли б стати. Озлобленість і співчуття і є причини хвороби багатьох людей».
4. Мені варто було підтримувати відносини з друзями.
«У більшості випадків вони до останніх тижнів життя не усвідомлювали справжньої цінності дружби. Багато з них були так зайняті своїми справами, що протягом життя розгубили дорогоцінні дружні стосунки. Багато людей дуже сильно шкодували, що не приділяли своїм друзям достатньо часу і уваги. Кожен вмираючий сумує за своїми друзями».
5. Якби я тільки дозволив собі бути щасливішим.
«Вражаюче часто чую я ці слова. Більшість до кінця так і не усвідомили, що бути щасливим – це рішення. Вони застрягли в старих шаблонах і звичках. Так зване «зручність звички» домінувало над їхніми почуттями і повсякденним життям. Страх змінити щось призвів до того, що вони обманювали себе та інших, вважаючи, що їх все влаштовує, навіть тоді, коли в глибині душі вони дуже хотіли хоч раз бути здатними по-справжньому посміятися або подуріти».
Наше щастя вже в тому, що ми народилися. Те, яке ми зробимо наше життя, залежить від нас. Шкода, що справжня цінність життя усвідомлюється лише тоді, коли життя добігає кінця. Те, що важливо в кінці життя, має бути важливим також і протягом життя.
Поділися цими разючими словами з іншими, може бути, це і є той самий стимул, який так потрібен деяким твоїм друзям. скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Виставка “Рідний край” Василя Свалявчика: художнику особливо милий верховинський куточок (ФОТО) Упродовж багатьох років ужгородець Василь Свалявчик виїжджає на Міжгірщину. Практично нема такої пори роки, аби не мав

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Червень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30