ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Ніколи не їжте це: найнебезпечніші продукти і чим їх можна замінити

Ніколи не їжте це: найнебезпечніші продукти і чим їх можна замінити

Про те, які продукти шкідливі, а які корисні, можна говорити нескінченно. Ми – це те, що ми вживаємо в їжу. Цю істину вже говорять давно, проте не всі пам'ятають про неї.

Пропонуємо вашій увазі рейтинг з десятки найбільш шкідливих для здоров'я продуктів харчування, які не рекомендують вживати фахівці, передає  Ukr.Media.

Парадоксальною є лише одна істина: кожен з цих продуктів небезпечний для нашого здоров'я і любимо нами в рівній мірі.

Ворог № 1: Снеки, чіпси, сухарики

Чіпси спочатку були на 100 відсотків натуральним продуктом: вони представляли собою найтонші скибочки картоплі, обсмажені в олії з сіллю. Так - підвищений вміст жирів, та підвищений вміст солі, але всередині упаковки було хоча б те, що заявлено - картопля, олія, сіль! Однак чіпси, придумані в штаті Нью-Йорк в 1853 році і сучасні хрусткі скибочки в пакетах – це зовсім різні страви. Між ними ціла прірва, так як в наші дні чіпси готують з кукурудзяного борошна, крохмалю, сої, харчових ароматизаторів, штучних смакових добавок і підсилювачів смаку. В їх склад нерідко входять генетично модифіковані речовини, які не просто шкідливі для шлунка та інших органів, від них взагалі потрібно рятуватися втечею.

Регулярне вживання в їжу продуктів, які виробляються з додаванням трансжирів і самого популярного підсилювача смаку Е-621 (глутамат натрію), цілком може покласти Вас на лікарняне ліжко, бо проблеми з серцево-судинною і нервовою системою Вам забезпечені. А крім цього, Ви ризикуєте отримати разом з «вкусняшкою»:

  • Атеросклероз,
  • Інфаркти,
  • Інсульти,
  • Гормональну дисфункцію,
  • Проблеми з потенцією у чоловіків,
  • Загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту,
  • Розвиток ракових пухлин,
  • Ожиріння та інші «принади».

Найстрашніше, що ці продукти шалено подобаються дітям. А це означає, що з самого дитинства, поїдаючи чіпси або сухарики, вони можуть отримувати постійні удари по організму, купуючи багато хронічні захворювання в ранньому віці. А ми потім дивуємося, чому ж це так «помолодшали» інфаркти та інсульти?

Чим замінити

Якщо Вам не хочеться труїти свій організм подібними стравами, а діти потребують смакоти, спробуйте приготувати їх самостійно. Наприклад, чіпси можна запросто приготувати в мікрохвильовій печі. Для цього потрібно помити кілька картоплин і нарізати їх гострим ножем на тонкі слайси. Викладайте їх на блюдо, прикрите серветкою, щоб просушити, а потім поставте в мікрохвильову піч на максимальну потужність. Для приготування чіпсів знадобиться всього кілька хвилин. Вони будуть готові, коли слайси стануть трохи «подкручиваться» і покриватися золотистою скоринкою. Просто зверху посипте їх сіллю і насолоджуйтеся.

Ворог №2: Майонез, кетчуп і різні соуси

Ви дійсно вважаєте, що кетчуп приготований з нещодавно зібраних свіжих томатів, з невинно-чистих родючих полів прилеглої області? Поспішаємо Вас розчарувати: кетчупи і майонези у своєму складі здатні вмістити величезну кількість цукру, трансгенних жирів, ароматизаторів і консервантів.

Якщо Вам кажуть, що в майонезі використані виключно домашні яйця, швидше за все, мається на увазі сухий жовток або особлива речовина під назвою «яєчний меланж». Ні те, ні інше не має відношення до цього курячому яйцю. Та й зазначена оливкову олію на етикетці магазинного майонезу може становити всього лише 5% всієї маси продукту, якщо не менше.

У більшість соусів додається оцет і цукор. Магазинні майонези, кетчупи і соуси на зразок «Тар-тар» або «Сацебелі», можуть провокувати появу цукрового діабету, онкологічних захворювань, харчових алергій, а також на корені вбивають ферменти в нашому ШКТ.

Чим замінити

Щоб замінити магазинний майонез, можна використовувати просту сметану або йогурт. Також майонез дуже просто зробити своїми руками. Для цього потрібно взяти яйце, трохи гірчиці, соняшникової олії, лимонного соку, солі і цукру. Все потрібно збити блендером до консистенції густої сметани. Ось і все - натуральний і абсолютно нешкідливий майонез готовий і нічим не поступається за смаком будь магазинного.

Ворог № 3: Солодощі з барвниками і цукрозамінниками

Желейні цукерки, шоколадки, цукерки – це вбивці імунітету Ваших дітей. Чому, запитаєте Ви? Та тому що вони виробляються з додаванням величезної кількості синтетичних барвників, згущувачів, тваринних і рослинних жирів, цукрозамінників і антиокислювачів. Вся ця «гримуча суміш» може призвести Вашого сина чи доньку до гастриту, виразкової хвороби шлунка, серйозною алергії, карієсу, ожиріння, зростання пухлин і цукрового діабету. І все це в ранньому віці.

Багато хто знає, що здоровий кишечник – це міцний імунітет. Тому краще буде, якщо Ваші малюки з самого раннього віку будуть привчатися є замість шоколаду натуральний мед, замість желейних цукерок – курагу, чорнослив та інші сухофрукти. Повірте, якщо дитина не буде бачити в будинку магазинних батончиків, йому і в голову не прийде їх просити.

Чим замінити

А якщо вже Вам хочеться порадувати чадо карамельками, приготуйте їх самостійно. 4-5 столових ложок цукру залийте 2-3 столовими ложками води і поставте на вогонь. Як тільки суміш закипить і цукор розчиниться, додайте до неї чайну ложку лимонного соку. Варити карамель потрібно близько 8-10 хвилин до утворення злегка золотистого відтінку. Потім можна розлити її в чайні ложки, попередньо змащені соняшниковою олією. Як тільки карамель застигне, її можна їсти.

Ворог № 4: Сосиски і ковбаси

Так часто реклама демонструє глядачеві вкрай вигідні для активних продажів факти про сосиски і ковбасу: «100% натуральний продукт!», «без сої та ГМО». А також згадки про власних фермах, звідки, власне, і береться м'ясо або про максимальній відповідності європейським стандартам. На жаль, велика частина подібних гасел не відповідає правді. До складу сосисок і ковбас, як правило, входить всього 10% м'ясних продуктів, так і те, назвати їх «м'ясом» навіть язик не повертається:

  • Шкура свиняча,
  • Шкіра куряча,
  • Подрібнені кістки,
  • Сухожилля,
  • Субпродукти (тельбухи!).

В іншому ж, інгредієнти всередині – це вода, борошно, крохмаль, соєвий білок, ароматизатори, підсилювачі смаку, консерванти, ароматизатори. Маленьким дітям і вагітним жінкам така їжа категорично протипоказана, бо веде до захворювань щитовидної залози, проблемами з нервовою системою плода, а також патологічними змінами в печінці і жовчному міхурі.

Чим замінити

Замініть штучні магазинні сосиски натуральними домашніми. Приготувати їх дуже легко: Візьміть куряче філе або свинячу корейку, перекрутіть у фарш, додайте подрібнену цибулю, сіль і перець за смаком. Сформуйте ковбаски, загорніть їх у харчову плівку і проварити в киплячій воді близько 15-20 хвилин. Потім можна витягнути ковбаски, остудити і обсмажити на сковороді. Повірте, домашнє блюдо принесе набагато більше користі Вам та Вашим дітям.

Ворог № 5: Продукти швидкого приготування

Подібна їжа зазвичай використовується тими, кому потрібен простий і швидкий перекус. Досить залити окропом локшину або пюре, почекати 5 хвилин і можна приступати до трапези. Але наскільки таке харчування корисно і збалансовано? Рівно нуль відсотків. Ви поглинаєте швидше сухі порошки, глутамат натрію та інші добавки, які викликають кишкові розлади, порушення артеріального тиску, судинні проблеми і навіть ушкодження головного мозку. Природно, ні про які натуральних добавках (гриби, м'ясо або овочі) в даному продукті не може йти і мови.

Чим замінити

Хочете швидко перекусити у відрядженні або подорожі? Візьміть прості вівсяні пластівці і сухофрукти, залийте йогуртом або окропом і залиште на кілька годин. Дуже зручно робити таке блюдо ввечері, щоб з ранку взяти з собою повноцінний сніданок в дорогу. Повірте, Ви відмінно насититесь нею, не завдавши шкоди своєму шлунку.

Що таке масло і маргарин знають всі. Спред – це суміш рослинних і тваринних жирів, тому діапазон жирності в ньому набагато ширша, ніж в маслі. Як правило, масло має відсоток жирності 50% чи 80%, а спред може бути жирністю 35% або 95%. У складі спреду крім молочного жиру можна знайти також пахту, пальмова олія, трансізомери, ну і, за традицією, консерванти і загусники. Холестеринові бляшки в судинах утворюються саме завдяки частому вживанню масла, спреду і маргарину.

Помірне вживання цих продуктів не призведе до страшних наслідків, особливо якщо Ви ведете активний спосіб життя, молоді і повні сил. А ось людям похилого віку не рекомендується вживати в їжу такі добавки щодня.

Чим замінити

Краще замінити їх рослинною або оливковою олією гідної якості.

Ворог № 7: Копченості

Досить оманливе враження справляють копчені продукти харчування: шинка, риба, сири. З одного боку, гаряче і холодне копчення вбиває багато мікроби, що містяться в продуктах і викликають процеси гниття. До того ж завдяки копченню, людина вживає в їжу не трансжири, а незмінені жири в тому вигляді, в якому вони і повинні надходити в організм.

Але існує й інша сторона медалі: дуже часто копченості, викладені на прилавках магазинів, коптять за допомогою рідкого диму. Продукт просто опускають у спеціальну рідину, після чого він набуває певний колір і аромат. Рідкий дим – це просто ОТРУТА! Небезпечний канцероген, заборонений у всіх цивілізованих країнах світу. На територію європейських держав він часто ввозиться нелегальним способом, що лише підтверджує його небезпеку для людини. До всього іншого, рідкий дим не вбиває гельмінтів, що містяться в м'ясі або рибі, а Ви заселятися цими «гостями» свій організм.

Чим замінити

Копчені будь-яким способом продукти харчування шкідливі для здоров'я. Навіть в домашній коптильні. Навіть на супернатуральной трісці. Продукт у будь-якому випадку надзвичайно сильно насичується продуктами горіння. Правильний спосіб приготування всіх видів продуктів: варити, тушкувати або (в крайньому випадку!) смажити.

Ворог № 8: «Швидка їжа» з кіоску

Про мережі ресторанів швидкого харчування типу Макдональдс або Бургер-Кінг - окрема тема, до них у будь-якого дієтолога претензій вище даху. Але зараз мова саме про вуличних кіосках - яких претензій ще на порядок більше. Запам'ятайте: Ви ніколи не дізнаєтеся з яких інгредієнтів Вам приготували це блюдо, якими руками і якого вони були якості. Антисанітарія генделиків швидкого харчування залишає бажати кращого в переважній більшості випадків, тому Ви сильно ризикуєте своїм здоров'ям. Тільки уявіть скільки часу будь інгредієнт або готовий продукт може пролежати в теплому місці чекаючи покупця. Страшно навіть уявити, що станеться з Вашим шлунком після того, як Ви його з'їсте.

Чим замінити

Краще приготуйте смачні бургери дома. Все просто: візьміть булочку, лист салату, м'ясо, трохи рису, яйце і сир. М'ясо потрібно перекрутити фарш змішати з відвареним рисом і яйцем, сформувати плоску котлету і обсмажити на сковороді. Булку розрізаємо навпіл і збираємо наш бургер в будь-якій послідовності, яка подобається. За бажанням, можна додати свіжий огірок або помідор.

Та й чудову якісну шаурму приготувати вдома простіше простого. Для цього обсмажені шматочки м'яса або курки потрібно змішати з будь-якими нарізаними овочами (огірки, помідори, салат, капуста) і загорнути їх в лаваш. Це приголомшливо смачно і корисно!

Ворог № 9: Солодкі газовані напої

Ви не помічали, що після випитої «Коли» спрага не відступає, а тільки посилюється? Так і є, адже в складі багатьох солодких газованих вод присутній аспартам – найнебезпечніший для організму інгредієнт, підсолоджувач синтетичного походження, що провокує онкологічні захворювання головного мозку і печінки, незворотні зміни нервової системи, безсоння навіть у дітей, головні болі і алергії. У поєднанні з кофеїном і ортофосфорної кислотою, яка нещадно вимиває кальцій з організму, солодкий газований напій – це просто криниця речовин, які вбивають Ваш організм.

Чим замінити

Замінити солодкі напої цілком можна компотами, звареними своїми руками свіжих або сухофруктів або звичайною мінеральною водою, з якої слід випустити попередньо гази.

Ворог № 10: Продукти з написом «низькокалорійний»

Худоба – це модний тренд, за яким женуться багато панянки світу. На жаль, дуже часто вони йдуть на поводу у недобросовісних виробників продуктів харчування, які приписують своїм виробам терміни «знежирений» або «низькокалорійний». У більшості випадків вони містять цукрозамінники, крохмаль та інші шкідливі домішки, які абсолютно не сприяють схудненню, а також заважають нормальному функціонуванню організму. До того ж наш мозок дуже легко обдурити. Побачивши напис «низькокалорійний», він чомусь вважає, що вжити такого продукту можна більше, без будь-якої шкоди.

Чим замінити

Схуднути буде набагато простіше, якщо харчуватися виключно здоровими продуктами-овочами, приготованими на пару, хлібом з борошна грубого помелу, нежирним м'ясом і рибою. Кисломолочні продукти також корисні, тільки готувати їх краще вдома, купити літр молока і закваску, змішавши все по інструкції і помістивши в йогуртницю або термос.

Роблячи висновок з усього вищесказаного, хочеться додати лише одне: більшість людей вчаться, на превеликий жаль, не на чужих помилках, а на своїх. Пам'ятайте про те, що, потрапити на лікарняне ліжко після трапези з такими продуктами, простіше простого. А ось відновити здоров'я потім набагато складніше. Щоб не картати себе за необдумані вчинки, намагайтеся вчитися на чужих помилках, прислухаючись до наших порад.

 




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Жовтень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31