ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » 12 найнадійніших оберегів для дому

12 найнадійніших оберегів для дому

Наш будинок – це не просто стіни, підлога, стеля і диван зі столом. Це наша маленька фортеця, в якій ми захищені. Від чого? І від проникнення грабіжників, і від негативної енергії, заздрості, яка може непомітно проникнути. Адже ми не завжди знаємо, з якими намірами в наш будинок приходять люди.
З давніх-давен цей захист від негативу і зла брали на себе обереги. Коли будинок добре захищений від злих намірів, в ньому затишно, добре спиться, легко відновлюються сили, витрачені за день. Правильний оберіг здатний захистити навіть від небажаних гостей: вони будуть відчувати себе некомфортно, і дуже скоро покинуть ваш будинок.
Редакція сайту kolobok.ua зібрала для вас 12 оберегів, які варто поселити у себе в будинку, щоб жити щасливо.
СТІЛ

З давніх-давен він був слов’янським оберегом: його пересували тільки на весілля і в день похорону, як ритуал – навколо столу носили в обхід немовля, цілували перед далекою дорогою і після повернення додому.
ПІЧ

Писана, білена – вона вважалася головним оберегом сім’ї всередині будинку. Саме у домашній печі давали клятви, робили пропозицію нареченій, у пічного стовпа укладали договори. А під піччю жив покровитель житла – домовик.
ПУЧКИ ТРАВ

Хто не знає квіточки, які ніколи не в’януть, – безсмертники? Напевно, саме тому він здавна вважається оберегом, який символізує довголіття. Не випадково в народі існує повір’я, що часник, перець, вироби з солоного тіста відганяють від будинку біду і нещастя.
Біла лляна строчка є символом єдності в родині. Колоски жита і вівса – обереги краси. Мак охороняє нас від різних наклепів. Горох, гречка і квасоля символізують хороший урожай, тобто добробут, горіх – міцне здоров’я.
«Мішечок достатку»

Мішечок, наповнений насінням кукурудзи, квасолею, горохом і насінням, червоним перцем (це давній символ пристрасті), підвішували біля входу або клали на чільне місце – на щастя і багатство.
ДЗВІНОЧОК

Цей талісман біля входу в будинок символізував жіноче начало – небесне склепіння. Цей оберіг був здатний своїм звуком не тільки відвести, але і знищити зло.
Віник з аплікацією-СИМВОЛАМИ

Прикрашений сухоцвітом, насінням, зернами, стрічками, вишивкою, віник-оберіг приносив щастя і здоров’я в будинок. Віник вважався символом будинку, тому при переїзді в новий будинок забирали з собою старий віник – щоб домовик переїхав зі своїми господарями.
ЛЯЛЬКИ-МОТАНКИ

Зроблені вручну в супроводі молитви вони захищали будинок і особливо дітей від чорної магії, пристріту і заздрості. У цих ляльок немає осіб, замість них – хрест. Виготовляли весільні ляльки-мотанки для дівчат-наречених, мотанки для немовлят і ляльки-обереги для всієї родини.
ВІНОК З ТРАВ

Безсмертник, колосся жита або пшениці, засушені влітку, зберігають в собі силу сонця і оберігають будинок. Їх можна зберігати букетом, а можна зкласти у вінок. Якщо розташувати віночок «чубчиком» догори – будинок буде захищений від нечистої сили і відьом. Вінок «чубчиком» вниз – до залучення грошей.
ПІДКОВА

Знайдену або придбану як сувенір підкову слід повісити над дверима. За повір’ям, нечиста сила бродить по колу, і, діставшись до одного кінця підкови, розвертаеться ні з чим і йде назад.
До речі, якщо господарі будинку вішають підкову ріжками вгору – значить, отримають допомогу від неба, вищих сил. Ріжками вниз – захищають будинок від сварок і хвороб.
ВЕСІЛЬНИЙ РУШНИК

Коли одружується молода пара, їй вистилають під ноги рушник. За традицією його зберігають далеко від чужих очей як знак згоди в родині, а потім передають на весілля своїм дітям. Люди вірять, що якщо рушник приніс їм щастя і злагоду, він допоможе і дітям.
«ГОСТРІ» ОВОЧІ

Нехай ви не вірите у вампірів – повірте нашим мудрим предкам. Недарма наші бабусі розміщували на кухні гірлянди з червоного перцю і часнику. Вони вбирають негатив. А корінь лепехи зберігали в шафі або в скрині як захисника від злиднів і голоду.
ВАЖЛИВИЙ НЮАНС. Звертайте увагу на те, як виглядає ваш оберіг. Якщо він тріснув або потемнів, то, швидше за все, взяв на себе багато негативу. Захист спрацював, але оберіг варто замінити новим, а старий з молитвою спалити.




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. На роботу потрібен ПОКЛЕЙЩИК БОРДІВ!
  2. На Закарпатті горіло на території готельно-ресторанного комплексу
  3. На Закарпатті вилучили майже півтора центнера наркотиків
  4. На Львівщині стався землетрус
  5. На роботу потрібні журналісти!
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Живцем згоріли 18 осіб: Масштабне ДТП на трасі все охоплено вогнем, перші подробиці
Живцем згоріли 18 осіб: Масштабне ДТП на трасі все охоплено вогнем, перші подробиці
Роботи будуть розносити пошту по домівках в Норвегії
Роботи будуть розносити пошту по домівках в Норвегії
Всі новини
Загрузка...

«    Листопад 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30