» » » Чи корисно пити вино?

Чи корисно пити вино?

Чимало експертів запевняють – помірне вживання вина покращує наше здоров'я. Але чи справді це так? Ми вирішили перевірити користь цього напою, спираючись на наукові дослідження.

Насамперед поговоримо про стандартні дози, оскільки вони складова умова помірного вживання алкоголю.

Яка стандартна (дозволена) доза?

Порція п’янкого напою умовно містить певну кількість чистого алкоголю. В різних країн своя інтерпретація, що може істотно відрізнятись — від 7,62 мл (6 г) алкоголю в Австрії до 25 мл (19,75 г) у Японії. У Сполучених Штатах один "стандартний" напій містить приблизно 14 г чистого спирту. А це значить, що у пляшці вина ( 12-14 % 750 мл) міститься близько 5 дозволених доз.

Згідно з інформацією Американського Національного Інституту з проблем зловживання алкоголю і алкоголізму ( National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism), здорове вживання алкоголю для чоловіків це 1-2 напої на день і не більше 14 напоїв на тиждень, для жінок же кількість вдвічі менша – один напій на день і не більше 7-ми в тиждень.

 
А тепер спробуємо дізнатись на основі огляду наукових досліджень іноземних джерел про те, чи справді корисне вино і чим? Отож почнемо з психічного здоров’я.

Знижує розвиток депресії

Як заявила команда з декількох університетів Іспанії у BMC Medicine – регулярне вживання склянки вина в день сприяє зниженню ризику розвитку депресії.
Дослідники протягом семи років збирали дані про 2,683 чоловіків і 2,822 жінок у віці від 55 до 80 років. Учасники заповнювали анкету, де були питання щодо вживання вина та фону настрою.
Автори виявили, що чоловікам і жінкам, які пили від двох до семи склянок вина в тиждень, діагноз "депресія" ставили значно рідше. Більше того, навіть у тих осіб, котрі мали інші несприятливі чинники, захворювання спостерігалось значно рідше.

Профілактика розвитку раку

Як відомо, вживання алкоголю збільшує ризик захворювання онкопатологією. Але дослідники Медичного Центру що в Лос-Анджелесі довели протилежне.
У журналі "Journal of Women's Health" минулого року була опублікована стаття, де вчені пояснили, що хімічні речовини в шкірці і насінні червоного винограду знижують рівень естрогену, підвищуючи рівень тестостерону у жінок у пременопаузі – що призводитьдо зниження ризику розвитку раку молочної залози.
Автори підкреслюють, що не лише червоне вино має корисні сполуки, але й сировина з якої її виготовляють – виноград.
Науковці також наголошують, що жінки повинні обирати саме червоне вино.
Крім того, як виявили дослідники чоловічого здоров’я ще в 2007 році у "Harvard Men's Health Watch" – є прямий зв’язок між споживанням вина та раком простати. Навіть дуже помірне споживання червоного вина (один стакан на тиждень) знижується ризик раку простати на 6%.
Отже, як підтверджують численні наукові досліди, помірне вживання якісного винадля людей, які здорові та повнолітні, а також для невагітних жінок, не тільки не шкідливе, але й корисне для здоров’я.
Автор: Катерина Катращук

​​​​ скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. У зоні АТО загинув свалявчанин, боєць закарпатської 128-ї бригади
  2. Старостував на тисячі весіль
  3. Страшне вбивство на Закарпатті: учень 11 класу встромив у свого родича 30 разів ніж
  4. Резонансна пожежа на Закарпатті: ресторан врятувати не вдалось (ФОТО)
  5. Виходець із Свалявщини шиє костюми американським президентам
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Американці масово вмирають через наркотик, який в 50 разів сильніший за героїн
Американці масово вмирають через наркотик, який в 50 разів сильніший за героїн
94-річний вдівець побудував басейн для сусідських дітей, аби не бути самотнім
94-річний вдівець побудував басейн для сусідських дітей, аби не бути самотнім
Всі новини

«    Серпень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31