ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Весна. Чим вона цікава?

Весна. Чим вона цікава?

Весна завжди вважалася чарівною порою року, і це не випадково, адже в цей час в людині відкриваються нові можливості, загострюється інтуїція і багато подій набувають зовсім іншого сенсу.У цій статті ми розповімо вам 10 найбільш цікавих і незвичайних фактів про весну, які вас точно здивують!
1. Навесні діти ростуть в три рази швидше, ніж з серпня по грудень.Не раз доводилося чути, що батьки кажуть про своїх дітей: за весну і літо вони так витягнулися! Чи відповідає дійсності думка про те, що діти ростуть навесні і влітку швидше? Багато хто вважали це твердження досить спірним. Але зараз англійські вчені підтвердили цей факт. В результаті проведених ними досліджень встановлено, що в першій половині року діти ростуть в три рази швидше, ніж з серпня по грудень.
2. Найпершою, навесні, зацвітає японська сакура (вишня).
Цвітіння чарівних дерев вишні, або сакури справляє величезне враження не тільки в Японії. Починаючи з кінця березня (середини квітня - в залежності від кліматичної зони), парки і вулиці різних міст наповнюються рожевими пелюстками і ароматним квітковим запахом. 
Оскільки вишня цвіте великими суцвіттями, вона символічно асоціюється з хмарами, а в японській культурі, піддається сильному впливу буддизму, уособлює ефемерність життя.

3. Зозулі повертаються в нашу країну в середині квітня. Наші предки вважали появу цієї птиці символом весни.
Зозуля - пташка, «яка сама вимовляє своє ім'я» (грец. коккукс, куккос, лат. кукулюс, cucullus). У багатьох народів вона вважалася птахом, що втілює душу, провісницею майбутнього і вісницею весни
Найбільша кількість торнадо спостерігається саме навесні.Навесні виникнення смерчів спостерігається в п'ять разів частіше і в основному – в денний час. Це пов'язано з перебудовою атмосфери з зимового на літній лад.
Навесні частота дихання людини на третину вища, ніж восени.
Порівняно з іншими порами року, навесні частота дихання у людей збільшується на одну третину. Людина робить не 1000 вдихів на годину, а більше. Це пов'язано з тривалим кисневим голодуванням протягом всього зимового місяця. Коли рослини починають проростати, і відповідно, більше кисню, наші легені починають працювати інтенсивніше, намагаючись якомога сильніше наситити тіло.
 




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Листопад 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30