» » » До уваги кофеманів! Пийте каву правильно.

До уваги кофеманів! Пийте каву правильно.


 Спробуйте розібратися в різноманітті відчуттів, що викликаються чашкою кави. Стати дегустатором для себе. Процес дегустації дуже суб'єктивний. Так чому ви повинні вірити сторонній дегустатори, а не собі?
Смак кави - це загальне враження від його аромату, присутності кислинки і консистенції (щільності).
Аромат кави - це зрозуміло. Вдихніть запах кави, і ви відчуєте безліч відтінків: пряний, карамельний, квітковий, шоколадний ... Є ще десятки аналогічних термінів.
А ось кислинка - досить заплутаний термін. Кислинка - це не кислий смак, а те, що додає кави освіжаючий, що бадьорить фруктовий або винний присмак.
Консистенція - це те, як кава доторкається до вашої мови. Це відчуття водянистості або маслянистості, своєрідною густоти напою.
Щільність кави визначається вмістом в напої кавових масел. Вона залежить від походження зерен і від способу приготування. Наприклад, кава з Латинської Америки відрізняється за консистенцією від кави з Індонезії.
Недавні дослідження показали, що особливості кавового смаку багато в чому обумовлені діяльністю грибків, що розвиваються в кавових зернах. Дослідження життєдіяльності цих грибків допоможе в створенні різних сортів кави з незвичайними смаками, подібно до того, як отримують вина або сир.
Фортеця кави - це не рівень вмісту в ньому кофеїну, а насиченість напою тих чи інших смакових відтінком . На противагу цьому слабкий кава - це кава з гармонійним, ніжним смаком.
Кава допомагає боротися зі сном на роботі, але більшість людей не вміють його правильно пити.
Міцний чорну каву наливають в маленькі фарфорові чашки з тонкого фарфору. Кава з молоком можна налити в чайні чашки. Каппучино п'ють з товстих фаянсових чашок об'ємом 150 мілілітрів.
Кава по-східному не перемішують, інакше з дна підніметься осад. Тому кава по-турецьки взагалі прийнято подавати без ложки. Цукор у нього або кладуть заздалегідь, або взагалі не кладуть. Хіба що трохи солі.
Не рекомендується пити каву на порожній шлунок, тому що це може викликати печію, а згодом - виразку шлунка.
Багато хто любить пити каву, запиваючи його холодною водою. Вода відтіняє смак і аромат кави, та й тонізуючу дію кави проявляється сильніше. Але досвідчені кавомани рекомендують спочатку випити ковток води, а потім взятися за каву, так його смак відчувається повніше, і післясмак зберігається надовго.
Дехто навіть рекомендує випивати перед вживанням кави цілу склянку води, щоб промити смакові рецептори мови і допомогти адекватно сприймати смак кави, але я ставлюся до цієї рекомендації з недовірою. Закінчувати кавову церемонію теж радять ковтком еспресо.
На сході прийнято пити каву з додаванням прянощів: гвоздики, кардамону, імбиру.
Кава чудово поєднується з коньяком, лікером і багатьма іншими міцними спиртними напоями, головне, щоб вони теж були високої якості. Їх можна додавати до кави, або пити окремо.
До кави подають тістечка, кекси, бісквіти. Часто пропонують лимон.
Кава подають гарячим. Пити його треба не поспішаючи, смакуючи поступово, насолоджуючись його смаком та ароматом, але не забуваючи, що він може охолонути. Підігрівати остиглий кави не варто. Це вже не кава. Вже краще пити каву, охолоджений в холодильнику.
Американські вчені вважають, що ті, хто п'ють з ранку відразу по кілька чашок кави, не досягають оптимального ефекту, оскільки з часом рівень кофеїну в мозку знижується, і людина починає відчувати сонливість. Краще пити каву невеликими порціями, але протягом цілого дня з інтервалом приблизно через годину.
шаблоны для dle 11.2
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Є нові подробиці пожежі у Сваляві
  2. Поліція затримала двох крадіїв зі Свалявщини
  3. Великий Бистрий і його коротка історія
  4. В одному з сіл Закарпаття на дорозі вирує дивне аномальне явище: ФОТО
  5. Шок! Пенсіонерка розправилась з кублом змій
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Куди дівається використане мило з готельних номерів: ніколи не замислювалися?
Куди дівається використане мило з готельних номерів: ніколи не замислювалися?
Пастух випадково знайшов справжні яйця динозаврів!
Пастух випадково знайшов справжні яйця динозаврів!
ТОП-10 найсмішніших витівок люблячих дружин, які сміливо жартують над своїми чоловіками
ТОП-10 найсмішніших витівок люблячих дружин, які сміливо жартують над своїми чоловіками
Чотири сюрпризи, які готує Facebook
Всі новини

«    Квітень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30