Солодка отрута: які кавуни в жодному разі не можна купувати
- 9-08-2018, 18:00
- Новини / Цікаві новини
- 0
- 130
Експерт розповів, які кавуни найнебезпечніші для здоров'я
Кавун. Фото: pixabay
У мережі можна прочитати про те, що в кавуни за допомогою шприців вводять різні речовини, що прискорюють їх дозрівання і підвищують солодкість. Старший науковий співробітник овочівництва і баштанництва Артем Соколов заявив, що таке неможливо. За словами фахівця, шприц залишає в кавуновій шкірці прокол, через що ягода починає гнити – жоден фермер або продавець в цьому не зацікавлені.
Говорячи про нітрати, Соколов зазначив: їх використання великої небезпеки не представляє.
"Нітрати застосовуються в період дозрівання кавунів для підвищення врожайності, і рослина споживає тільки потрібну їй кількість добрив для росту. До кінця дозрівання кавуна зміст стає гранично мінімальним", – пояснив експерт.
Водночас він зауважив, що недозрілий кавун дійсно може містити підвищену кількість нітратів. Тому купувати кавуни потрібно виключно в сезон і вміти їх вибирати. Стигла ягода видає постукуванням чистий дзвінкий звук, має сухий хвостик і невелику жовту пляму на боці, шкірка стиглого кавуна погано піддається протиканню нігтем, цілісна і блискуча.
"В недозрілому кавуні максимальна концентрація нітратів – в шкірці. Раджу не догризати кавун до білої м'якоті – саме в цій частині, найближче розташованій до кірки, можуть залишатися хімікати", – поділився фахівець.
Говорячи про нітрати, Соколов зазначив: їх використання великої небезпеки не представляє.
"Нітрати застосовуються в період дозрівання кавунів для підвищення врожайності, і рослина споживає тільки потрібну їй кількість добрив для росту. До кінця дозрівання кавуна зміст стає гранично мінімальним", – пояснив експерт.
Водночас він зауважив, що недозрілий кавун дійсно може містити підвищену кількість нітратів. Тому купувати кавуни потрібно виключно в сезон і вміти їх вибирати. Стигла ягода видає постукуванням чистий дзвінкий звук, має сухий хвостик і невелику жовту пляму на боці, шкірка стиглого кавуна погано піддається протиканню нігтем, цілісна і блискуча.
"В недозрілому кавуні максимальна концентрація нітратів – в шкірці. Раджу не догризати кавун до білої м'якоті – саме в цій частині, найближче розташованій до кірки, можуть залишатися хімікати", – поділився фахівець.