ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Прийшла пора готувати домашні цукати: рецепт від майстра


Цукати це різнобарвні шматочки ароматної м’якоті овочів, фруктів і ягід, проварені в густому цукровому сиропі. Вони є дієтичними замінниками цукерок, а також використовуються для випічки і приготування десертів.
“Сировиною “для цукатів стають будь-які плоди, починаючи від яблук і груш і закінчуючи огірками і буряком, а також скоринки апельсина, дині і кавуна.
Ягоди, фрукти і овочі ретельно миють, очищаються від насіння і нарізають невеликими скибочками – чим тонше шматочки м’якоті, тим краще вони просочуються сиропом і легше висушуються. Якщо ви не знаєте, як приготувати апельсинові цукати, цукати з імбиру і лимона, майте на увазі, що ці продукти потрібно вимочувати в холодній воді близько трьох днів, змінюючи воду два рази на добу, щоб пішла гіркота.
На 300 мл води візьміть 1200 г цукру і проваріть сироп протягом 10 хвилин. Від консистенції сиропу залежить якість цукатів – наприклад, густий і дуже міцний сироп робить шматочки фруктів занадто м’якими і позбавляє їх еластично-пружної серцевини, яка цінується в цукатах. Рідкий сироп не дає фруктам засахариться, тому цукати можуть швидко зіпсуватися.
Перед тим, як зробити цукати з груші, гарбуза, яблук і моркви, їх необхідно проварити в киплячій воді. Персики та абрикоси варяться 3 хвилини, яблука, айва та груша – 5 хвилин, скоринки цитрусових – 7 хвилин, морква і гарбуз – 10 хвилин. Диню і кавун не можна проварювати, оскільки попередній варці піддаються тільки овочі і фрукти з щільною м’якоттю.
Опустіть шматочки фруктів в сироп, доведіть до кипіння, проваріть 15 хвилин і залиште на 12 годин, повторивши цей цикл три рази. Для різних ягід, овочів і фруктів тривалість обробки може відрізнятися – все залежить від ступеня їх м’якості і соковитості.
Як зробити кавунові цукати і цукати з дині, якщо фрукти дуже стиглі? Не скорочуйте час варіння фруктів в цукровому сиропі, навіть якщо вони здаються вам досить соковитими – від цього вони тільки виграють.
Викладіть шматочки фруктів на сито або друшляк, щоб дати можливість стекти сиропу (протягом 6 годин), далі перемістіть цукати на дерев’яну дошку і залиште на 3-4 дні, періодично перевертаючи їх для рівномірного підсушування. Деякі господині доводять зацукровані скибочки до готовності в духовій шафі, але кращі цукати виходять на свіжому повітрі під невеликим протягом.
Готові цукати можна обсипати цукром, цукровою пудрою і ваніллю, а зберігати їх краще в щільно закритій скляній банці – так вони надовго зберігають свою м’якість і свіжість. Також цукати гарні у вигляді начинки для випічки – кексів, печива, пирогів. Не випадково цукати називають другим диханням літа, і в цьому ви переконаєтеся, коли взимку будете пити чай з ароматними зацукрованими шматочками полуниці, вишні та яблук.
Ковток сонячного тепла в зимову холоднечу – хіба це не диво?
Джерело.




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Рецепти дуже простих і вишуканих страв від шеф-кухаря Євгена Клопотенко
Рецепти дуже простих і вишуканих страв від шеф-кухаря Євгена Клопотенко Що приготувати на Новий рік 2018 – над цим питанням всі задумуються ще задовго до новорічних свят. Так вже історично

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Указ Короля Саудівської Аравії шoкувaв всю країну, а потім і планету
Указ Короля Саудівської Аравії шoкувaв всю країну, а потім і планету
У німецькому місті Дортмунд встановили найвищу різдвяну ялинку у світі
У німецькому місті Дортмунд встановили найвищу різдвяну ялинку у світі
Чоловік побудував точну копію Ноєвого ковчега. Тепер збирає гроші на його відправку в Ізраїль
Чоловік побудував точну копію Ноєвого ковчега. Тепер збирає гроші на його відправку в Ізраїль
У Білорусі розстріляли чоловіка, засудженого за шість убивств
У Білорусі розстріляли чоловіка, засудженого за шість убивств
Всі новини
Загрузка...