Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Не викидайте насіння кавуна! Про це мало хто знає, але вони дуже важливі

Наприклад, замість таблеток від тиску.

Влітку ми маємо можливість поласувати смачною ягодою - кавуном. Його обожнюють і дорослі, і діти. Але в процесі поглинання кавуна ми часто викидаємо саму корисну його частину - насіння, інформує Ukr.Media.
Селекціонери вивели кавуни без насіння. А адже вони так корисні для нашого здоров'я! Ось чому.
Виявилося, кавунові насіння теж можна їсти. Їх сушать, перемелюють на борошно і роблять пасту. Або підсмажують і змішують з цукром, сіллю або медом. Так що не поспішайте викидати насіння кавуна. Це смачні і корисні ласощі.
Підсушені кавунові насіння на 30% складаються з білка. У їх складі багато амінокислот, які беруть участь в утворенні м'язової тканини.


Ось які корисні мінерали і вітаміни містяться в кавунових насіння:
  • магній - він регулює тиск і рівень цукру в крові, бере участь у метаболізмі вуглеводів;
  • цинк зміцнює імунітет, робить волосся здоровим і блискучим;
  • залізо бере участь у виробництві еритроцитів; вживання гарбузового насіння - відмінна профілактика анемії, вони усувають слабкість, постійну втому;
  • фосфор, мідь, марганець;
  • мононенасичені і поліненасичені жири, наприклад, Омега-6 - він знижує високий кров'яний тиск, знижує рівень «шкідливого» холестерину в крові;
  • вітаміни групи В - вони допомагають перетворювати надходжуючу в організм їжу в енергію.
У насінні кавунах багато клітковини, яка допомагає роботі травного тракту, виводить з організму шлаки і токсини.

В кулінарних традиціях східних країн кавунові насіннячка подають смаженими з різними спеціями. У країнах Африки на основі подрібненого насіння кавуна готують супи, соуси. Цей продукт не боїться теплової обробки, всі корисні властивості гарбузового насіння при цьому зберігаються




ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер: