ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Що варто приготувати на Трійцю: кращі рецепти до святкового столу

Що варто приготувати на Трійцю: кращі рецепти до святкового столу


27 травня свято Трійці. Воно є одним з найбільших духовних свят і відзначається на 50-й день після Великодня. Як і до будь-якого свята, так і в цей день господині готують різні частування.
На Трійцю прийнято їсти салати з капусти, зелені, яйця, м’ясо, рибу, млинці. З такої нагоди пропонуємо вам ознайомитися з 4 рецептами, які відмінно підійдуть до святкового столу в День Святої Трійці.
1. Салат з листя кульбаби
Виявляється, саме ця страва здавна вважалася обов’язковою на “зелені свята”. Для приготування салату вам знадобиться: 1 зубок часнику, 2 столові ложки бальзамічного або винного оцту, 1 столова ложка гірчиці (діжонської), 3 столові ложки рослинної олії, сіль за смаком, 500 грам листя з кульбаби, 1 цибулина (червона, солодка), 2 яйця, мелений духмяний перець за смаком.
Яйця зварити в круту, остудити, очистити від шкаралупи і перерізати на чотири частини. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Часник подрібнити. У мисці змішати часник, оцет, гірчицю і олію. Збити соус виделкою, а потім приправити сіллю за смаком. Прогріти заправку, яка вийшла, в сотейнику на низькому вогні 2 хвилини, помішуючи і не доводячи до кипіння.
Листя кульбаби помити, висушити і скласти в салатник, додати нарізану цибулю. Потім полити заправкою салат, приправити перцем і перемішати. Викласти на листя четвертинки яєць і подати до столу. За бажанням, в салат можна додати кілька скибочок сирокопченого бекону підрум’яненого під грилем або в сковороді.
2. Короп тушкований у пиві
Для цієї страви вам знадобиться: 1 короп (близько 800 грам), 2 цибулини, 2 моркви, 4 столові ложки рослинної олії, 2 кореня петрушки, 1 чайна ложка меду, 175 грам світлого пива, сіль, перець.
Для початку, коропа помити, почистити від луски, видалити зябра, випатрати. Укласти в форму. Спасерувати на маслі нарізані соломкою цибулю, моркву, корінь петрушки. Посолити. Потім нафарширувати коропа частиною овочів. Посолити, поперчити.
Мед розвести в 1 столовій ложці теплої води, полити коропа. Налити в форму пиво (не поливаючи рибу). Викласти овочі, що залишилися. Поставити в духовку і тушкувати 25 хвилин при температурі 180 градусів. При подачі до столу прикрасити зеленню.
3. Пиріг “Троїцький”
Для пирога вам знадобиться: 3,5 склянки борошна, 1,5 склянки води, 20 грам дріжджів, 2 столові ложки рослинної олії, 1 столова ложка обсмаженої цибулі, 1 столова ложка борошна, 200 грам варених грибів, зелень, перець, сіль за смаком.
Дріжджі розмішати в теплій воді і дати їм підійти. Змішати з борошном і водою. Коли тісто підійде, додати рослинну олію і вимісити. Потім розкачати тісто в корж і покласти в форму, попередньо змащену маслом.
Нарізати гриби, додати цибулю, борошно, рубану зелень, сіль і перець. Додати води і прокип’ятити до загусання. Охоловшу начинку покласти в середину форми з тістом, защипати краї, залишивши середину відкритою. Поставити пиріг в тепле місце. Коли підніметься, поставити в розігріту до 200 градусів духовку до зарум’янювання.
Читайте також: Трійця 2018: які трави мають бути в святковому букеті і що з ним слід зробити?
4. Помідори, фаршировані сиром
Для страви вам знадобиться: 500 грам помідорів, 150 грам сиру, 1 зубчик часнику, 2-3 пір’їнки зеленої цибулі, 1 чайна ложка оливкової олії, сіль і чорний перець за смаком.
Помідори потрібно вибирати тверді на дотик, зі щільними “стінками”, а сир – сухий і зернистий.
З вимитих помідорів робите “чашечки” – зрізавши верхівки, і чайною ложкою виймаєте м’якоть. Сир змішуєте з подрібненою зеленою цибулею і пропущеним через прес часником, а також з сіллю і перцем.
Начинкою заповнюєте помідорні заготовки, злегка утрамбовуючи її ложкою. Зверху прикриваєте помідори відрізаними “верхівками” і змащуєте оливковою олією. Деко застилаєте листом пергаменту і відправляєте помідори запікатися в духовку на 20-30 хвилин при 170 градусах.
Джерело. скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Вже завтра починається Різдвяний піст: 7 простих та смачних рецептів пісного меню Починається зимовий піст 28 листопада 2017 року, а завершується 6 січня 2018 року.В кінці осені, рівно за сорок днів до

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Посуха та повені: науковці вирахували дату руйнівної катастрофи
Посуха та повені: науковці вирахували дату руйнівної катастрофи
12-річну дівчинку спочатку згвалтував брат, а потім вбив прийомний батько
12-річну дівчинку спочатку згвалтував брат, а потім вбив прийомний батько
Всі новини
Загрузка...

«    Травень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31