ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Через спеку по всій країні нашестя гадюк! Ось що важливо знати.

Через спеку по всій країні нашестя гадюк! Ось що важливо знати.

Через спеку по всій країні нашестя гадюк! Ось що важливо знати
Державне лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс» попереджає, що спека і посушливість призвели до пробудження в Київській області великої кількості змій, передає Ukr.Media.
На жаль, багато жителів сільської місцевості не розбираються в зміях. В результаті вони даремно знищують чисельних вужів, які не представляють жодної небезпеки для людини.
У Центральній Україні поширений лише один вид отруйних змій — гадюка лісова, або звичайна. Вона мешкає в лісостеповій смузі, а найчастіше зустрічається в листяних і змішаних лісах і на болотах.

Чим небезпечний укус гадюки?

Після укусу звичайної гадюки тіло навколо ранки червоніє і опухає. Хворий відчуває сильний біль. Потім опухає вся уражена кінцівка, а у важких випадках — все тіло.
На 7-9-й день після укусу набряк зменшується. Тканина навколо ранки може відмерти або утворити виразку.
Сила отрути змії не завжди однакова: це залежить від її фізичного стану (линька, голодування тощо).

Ступінь і перебіг отруєння залежать також і від того, в яке місце був укушений хворий. Якщо змія прокусила велику судину, то отруєння може настати миттєво, бо вся отрута введена відразу ж потрапляє в кров.

Перша допомога при укусі

Після укусу гадюки потерпілого необхідно перенести в захищене зручне місце, укласти його і забезпечити повний спокій.
Дуже важливо прийняти необхідні заходи в перші ж секунди після події. Для цього слід розкрити ранку, натискаючи на неї пальцями, і почати енергійно відсмоктувати ротом отруйну кров'янисту рідину, періодично спльовуючи.
При малій кількості слини або наявності ранок на губах необхідно набрати води в рот, щоб розбавити отруту, і продовжувати безперервне відсмоктування протягом 15 хвилин.
Такі дії дозволяють видалити до 50% отрути з організму укушеної людини. Для людини, яка відсмоктує отруту, ця речовина не становить небезпеки, навіть якщо у неї є садни або ранки в ротовій порожнині.
Далі слід продезінфікувати рану і накрити стерильною пов'язкою. По мірі того, як буде розвиватися набряк, необхідно періодично послаблювати пов'язку, щоб не відбулося перетискання м'яких тканин.
Також рекомендується давати хворому більше води, чаю або бульйону, що сприяє швидкому виведенню отруйної речовини з організму.
На завершення «Київоблагроліс» пише:
«Змії відіграють важливу роль у підтриманні екологічної рівноваги. Якщо бездумно нищити змій, то природа значно збідніє...
Зберегти природу і змій зокрема ми можемо тільки разом, озброївшись інформацією і не вбиваючи безпідставно "плазунів сусідів"".
Так що будьте обережні і уважні до природи! скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Як приготувати смузі: 5 рецептів для ефектної фігури Добірка вітамінних смузі на різний смак. Ніжні, густі, ароматні смузі досі не втрачають своєї популярності. Такі напої
Закарпатцям розповіли, як уберегтися від укусів гадюк З отруйних змій в Україні розповсюджені лише гадюки. Загалом їх налічується 5 видів: гадюка звичайна, гадюка степова,

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Травень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31