Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Гарячі напої з пива зроблять зимовий вечір по-особливому смачним

Гарячі напої з пива зроблять зимовий вечір по-особливому смачним


Так-так, не холодне, а саме гаряче пиво. Із прянощами, медом, шматочками фруктів гаряче пиво має просто неймовірний смак! Цей чудовий зимовий напій є достойною альтернативою глінтвейну. Спробуйте приготувати — не пошкодуєте! Ідеальне пиво для приготування гарячих напоїв — жива продукція «Опілля».
Гаряче пиво — це один із найбільш традиційних напоїв для різдвяних свят у Європі. Однак Україна також має давню традицію споживання пива саме гарячим. Зокрема, українські козаки, що походили з правобережного лісостепу, знаного як Опілля, ще у давнину у довгих походах споживали пиво саме гарячим. Тоді вважалося, що саме підігріте пиво дає сили.
Гаряче пиво використовували як ліки проти кашлю і болю в горлі, причому дуже ефективні. Зокрема, до нашого часу дійшов цікавий рецепт. У гаряче темне пиво додають чверть чайної ложки солі і таку ж кількість перцю. Такий напій, на переконання наших пращурів, сприяє глибокому сну, а отже, пришвидшує лікування.
Сьогодні ж традиція частуватися гарячим пивом поступово відновлюється в Україні, особливо у зимовий період. Для того, щоб приготувати справді смачний і корисний напій, недостатньо просто нагріти звичайне пиво. Гаряче пиво, яке називається пивним глінтвейном, готується за спеціальною рецептурою. До вашої уваги кільки вдалих рецептів гарячого пива.
Класичний рецепт гарячого пива
1 літр світлого пива, наприклад, «Опілля Корифей» або «Опілля Фірмове», 1-2 ст. ложки цукру, 3-4 бутони гвоздики, дрібка кориці, 3 жовтки, 1 лимон.
Закип’ятити в каструлі пиво (світле або темне) разом із корицею, гвоздикою і цедрою одного лимона. Розтерти яєчні жовтки з цукром до утворення піни і влити їх у каструлю з киплячим пивом. Зменшити вогонь, постійно помішувати, поки суміш не загусне. Дуже важливо, щоб гаряче пиво знову не закипіло, інакше жовтки зваряться. Загуслий напій зняти з плити і розлити у великі склянки.
Різдвяний пивний глінтвейн
300 мл темного пива, наприклад, «Опілля Княже» або «Опілля Портер», дрібка меленого імбиру, 0,5 ч. ложки меленого кардамону, 0,25 ч. ложки меленої кориці, мед.
Пиво підігріти, змішати зі спеціями. Ще раз підігріти, але не доводити до кипіння. Коли злегка охолоне, додати мед.
Спеціальне гаряче різдвяне пиво
1 літр темного пива «Опілля Княже» або «Опілля Портер», 100 г цукру, 250 мл води, 1,5 ст. ложки борошна (без чубка), 250 мл молока, 1 яйце, цедра лимона, сіль.
Цукор і прянощі варити у воді 5 хв., влити пиво, закип’ятити і додати збиті в молоці борошно і яйце. Проварити до загустіння.
«Ґжанець»
1 літр темного пива «Опілля Княже» або «Опілля Портер», 1 ст. ложка меду, 2 ст. ложки малинового соку, по дрібці сушеного меленого імбиру і кориці.
У каструлю влити пиво, малиновий сік, додати спеції і мед. Варити на слабкому вогні, не доводити до кипіння.
Цитрусове «Опілля»
1 літр світлого пива, наприклад, «Опілля Фірмове», «Опілля Корифей», або темного, наприклад, «Опілля Княже» або «Опілля Портер», 0,5 скл. апельсинового соку, 1 паличка кориці, 2 бутони гвоздики, 1 ст. ложка меду, по скибці лимона, апельсина та яблука.
У каструлі змішати пиво, сік, спеції, мед, додати фрукти. Нагріти на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Дістати спеції, налити у келихи.
З цими напоями свята будуть справді незабутніми.
Джерело.




ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Жовтень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031