Смачні рецепти напоїв для тих, хто не вживає алкоголь
- 2-01-2018, 13:30
- Новини / Цікаві новини
- 0
- 76
Якщо ви вирішили відмовитися від спиртного на новорічні свята - не проблема
Його легко замінити не тільки смачними, а й корисними безалкогольними напоями.
Глінтвейни на основі натурального соку, лимонади і освіжаючі крюшони з ягодами піднімуть настрій і прикрасять своїм яскравим виглядом будь-який стіл. Красиво, приємно і голова не болить.
Апельсиновий крюшон
Апельсини і мандарини - невід'ємні атрибути новорічних свят. Але якщо вам набридло їсти їх у свіжому вигляді, пропонуємо альтернативний варіант - легкий освіжаючий крюшон.
Інгредієнти:
лимон - 1 шт.
апельсин - 1 шт.
цукор - 250 г
апельсиновий сік - 250 мл
вода - 300 мл
Що робити:
Помити лимон і зняти з нього цедру.
У воду додати цукор і цедру, довести суміш до кипіння, після чого, збільшивши вогонь, варити ще 5 хвилин, постійно перемішуючи.
Перелити сироп у глечик і поставити в холодильник до повного охолодження.
Помити апельсин і нарізати кільцями, потім викласти їх в остиглий сироп.
Вилити в глечик прохолодний апельсиновий сік, ретельно перемішуючи вміст.
Якщо напій здасться занадто солодким - можна розбавити його газованою мінеральною водою за смаком.
Грог на основі чаю
Класичний грог готують на основі рому. Однак можна обійтися і без алкоголю, зберігши при цьому переваги класичного напою.
Інгредієнти:
чорний чай - 2 чайні ложки на 250 мл води
кориця - 75 г
цукор - 100 г
лайм - 1 шт.
свіжа м'ята - 4 пучка
чорний запашний перець (горошок) - 5 шт.
вода - 300 мл
зелені яблука - 1 шт.
лимон - 1 шт.
мускатний горіх - щіпка
Що робити:
Заваріть міцний чай, дайте настоятися, а потім процідіть.
Воду для грогу доведіть до кипіння, уменшіть вогонь і перелийте в ємність чай. Потім додайте прянощі і цукор, після чого варіть ще 3-5 хвилин.
Помийте і почистіть яблука, лимон і лайм, наріжте їх часточками, змішайте з грогом і варіть ще 5 хвилин.
Знімайте суміш з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 15-20 хвилин.
Готовий грог потрібно процідити і подавати у високих склянках з товстими стінками, щоб він якомога довше залишався гарячим.
Глінтвейн на основі виноградного соку
Король зимових напоїв - це глінтвейн. Він асоціюється з катанням на ковзанах, снігом або приємним вечором під вовняним пледом. Є безліч рецептів приготування, але ми, звичайно, вибрали один з найпростіших і цікавих.
Інгредієнти:
темний виноградний сік - 1 л
гвоздика - 4 стручка
бадьян - за смаком
мелений корінь імбиру - половинка чайної ложки
мелена кориця - чверть чайної ложки
мускатний горіх - щіпка
лимон - 1 шт.
Що робити:
Змішуємо всі приправи.
Нагріваємо виноградний сік і вимикаємо вогонь, не довівши до кипіння.
Миємо лимон в гарячій воді, потім розрізаємо його на 6-8 частин разом зі шкіркою (але кісточки видаляємо).
Додаємо в гарячий сік приправи і лимон, добре перемішуємо і накриваємо кришкою.
Дайте глінтвейну настоятися 30 хвилин, і можна пити.
Імбирно-лимонний коктейль
Цей ароматний і смачний напій чудово бадьорить і тонізує, тому його можна пити в будь-який час року. Однак завдяки своїм корисним властивостям, в холодні зимові дні він просто незамінний.
Інгредієнти:
лимон - 2 шт.
розмарин - 2 невеликі гілочки
цукор - 2 столові ложки
тертий імбир - 1 чайна ложка
вода - 500 мл
Що робити:
Очищаємо лимони від цедри (можна за допомогою дрібної терки). Потім додаємо сік. Для того, щоб його було більше - можна попередньо обдати лимони окропом.
Натираємо імбир на дрібній тертці.
Заливаємо водою нарізаний часточками вичавлений лимон і додаємо гілочку розмарину. Доводимо до кипіння.
Вимикаємо вогонь, додаємо імбир і цедру, накриваємо кришкою і даємо охолонути, поки напій не стане теплим.
Далі виливаємо лимонний сік і висипаємо цукор (можна замінити на мед, за смаком).
Прохолодний лимонад необхідно процідити, і додати часточки лимона. Готово!
скачать dle 11.3
Його легко замінити не тільки смачними, а й корисними безалкогольними напоями.
Глінтвейни на основі натурального соку, лимонади і освіжаючі крюшони з ягодами піднімуть настрій і прикрасять своїм яскравим виглядом будь-який стіл. Красиво, приємно і голова не болить.
Апельсиновий крюшон
Апельсини і мандарини - невід'ємні атрибути новорічних свят. Але якщо вам набридло їсти їх у свіжому вигляді, пропонуємо альтернативний варіант - легкий освіжаючий крюшон.
Інгредієнти:
лимон - 1 шт.
апельсин - 1 шт.
цукор - 250 г
апельсиновий сік - 250 мл
вода - 300 мл
Що робити:
Помити лимон і зняти з нього цедру.
У воду додати цукор і цедру, довести суміш до кипіння, після чого, збільшивши вогонь, варити ще 5 хвилин, постійно перемішуючи.
Перелити сироп у глечик і поставити в холодильник до повного охолодження.
Помити апельсин і нарізати кільцями, потім викласти їх в остиглий сироп.
Вилити в глечик прохолодний апельсиновий сік, ретельно перемішуючи вміст.
Якщо напій здасться занадто солодким - можна розбавити його газованою мінеральною водою за смаком.
Грог на основі чаю
Класичний грог готують на основі рому. Однак можна обійтися і без алкоголю, зберігши при цьому переваги класичного напою.
Інгредієнти:
чорний чай - 2 чайні ложки на 250 мл води
кориця - 75 г
цукор - 100 г
лайм - 1 шт.
свіжа м'ята - 4 пучка
чорний запашний перець (горошок) - 5 шт.
вода - 300 мл
зелені яблука - 1 шт.
лимон - 1 шт.
мускатний горіх - щіпка
Що робити:
Заваріть міцний чай, дайте настоятися, а потім процідіть.
Воду для грогу доведіть до кипіння, уменшіть вогонь і перелийте в ємність чай. Потім додайте прянощі і цукор, після чого варіть ще 3-5 хвилин.
Помийте і почистіть яблука, лимон і лайм, наріжте їх часточками, змішайте з грогом і варіть ще 5 хвилин.
Знімайте суміш з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 15-20 хвилин.
Готовий грог потрібно процідити і подавати у високих склянках з товстими стінками, щоб він якомога довше залишався гарячим.
Глінтвейн на основі виноградного соку
Король зимових напоїв - це глінтвейн. Він асоціюється з катанням на ковзанах, снігом або приємним вечором під вовняним пледом. Є безліч рецептів приготування, але ми, звичайно, вибрали один з найпростіших і цікавих.
Інгредієнти:
темний виноградний сік - 1 л
гвоздика - 4 стручка
бадьян - за смаком
мелений корінь імбиру - половинка чайної ложки
мелена кориця - чверть чайної ложки
мускатний горіх - щіпка
лимон - 1 шт.
Що робити:
Змішуємо всі приправи.
Нагріваємо виноградний сік і вимикаємо вогонь, не довівши до кипіння.
Миємо лимон в гарячій воді, потім розрізаємо його на 6-8 частин разом зі шкіркою (але кісточки видаляємо).
Додаємо в гарячий сік приправи і лимон, добре перемішуємо і накриваємо кришкою.
Дайте глінтвейну настоятися 30 хвилин, і можна пити.
Імбирно-лимонний коктейль
Цей ароматний і смачний напій чудово бадьорить і тонізує, тому його можна пити в будь-який час року. Однак завдяки своїм корисним властивостям, в холодні зимові дні він просто незамінний.
Інгредієнти:
лимон - 2 шт.
розмарин - 2 невеликі гілочки
цукор - 2 столові ложки
тертий імбир - 1 чайна ложка
вода - 500 мл
Що робити:
Очищаємо лимони від цедри (можна за допомогою дрібної терки). Потім додаємо сік. Для того, щоб його було більше - можна попередньо обдати лимони окропом.
Натираємо імбир на дрібній тертці.
Заливаємо водою нарізаний часточками вичавлений лимон і додаємо гілочку розмарину. Доводимо до кипіння.
Вимикаємо вогонь, додаємо імбир і цедру, накриваємо кришкою і даємо охолонути, поки напій не стане теплим.
Далі виливаємо лимонний сік і висипаємо цукор (можна замінити на мед, за смаком).
Прохолодний лимонад необхідно процідити, і додати часточки лимона. Готово!
скачать dle 11.3