ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

» » Android Pay вже в Україні: хто зможе перетворити свій смартфон на гаманець

Android Pay вже в Україні: хто зможе перетворити свій смартфон на гаманець

Android Pay вже в Україні: хто зможе перетворити свій смартфон на гаманець
В Україні 1 листопада почав працювати Android Pay — глобальний сервіс безконтактної оплати за допомогою смартфонів. Відтепер українці можуть платити смартфонами у всіх торгових точках, де є NFC-термінали, повідомляє Економічна правда

Сервіс дозволяє здійснювати оплату офлайн та онлайн. Головна його відмінність від усіх подібних інструментів — високий рівень безпеки транзакцій.

Android Pay впроваджує і підтримує Google. Сьогодні це одна з найсучасніших і безпечних технологій на планеті. Вона працює в 14 найбільш розвинених країнах світу. Україна стала п'ятнадцятою.

Ще на початку 2017 року Google не планувала запускати Android Pay в Україні. Свою думку компанія поміняла через активну зацікавленість у розвитку сервісу з боку Приватбанку і Mastercard.

Після знайомства з технологіями банку і рівнем безготівкових розрахунків у країні Google ухвалила безпрецендентне рішення про позаплановий запуск сервісу в Україні.

Android Pay вже в Україні: хто зможе перетворити свій смартфон на гаманець

Що таке Android Pay і як ним користуватися

Android Pay — це додаток від Google для безконтактної оплати покупок за допомогою смартфона, планшета або "розумного" годинника.
Для роботи з додатком потрібен пристрій на ОС Android 4.4 і вище з вбудованим чіпом NFC.

NFC — Near field communication або "комунікація ближнього поля" — це технологія бездротового передавання даних малого радіуса дії. З її допомогою пристрої можуть обмінюватися даними на відстані до 10 см.

Для того, щоб розраховуватися смартфоном, користувач повинен завантажити Android Pay з Google Play і додати в програму дані платіжної карти. Android Pay буде підтримувати карти VISA і Mastercard. Щоб зробити платіж, необхідно піднести смартфон до термінала оплати і затримати його до завершення транзакції.

Якщо сума платежу з карти Mastercard перевищує 100 грн, необхідно ввести PIN-код карти, прив'язаної до аккаунту. У карт VISA ліміт беспарольної оплати уп'ятеро вищий — 500 грн.

Кому буде доступний Android Pay в Україні

Як мінімум, до початку 2018 року Android Pay буде працювати з банківськими картками, емітованими Приватбанком.

За словами прес-секретаря Приватбанку Олег Серги, в системі Приват24 зареєстровані 500 тис власників смартфонів на ОС Android з NFC-модулем. З них приблизно 100 тис підключили до смартфона NFC-гаманець Приватбанку.

У мережах мобільних операторів "Vodafone Україна" і lifecell зареєстровані відповідно 0,63 млн і 1,5 млн смартфонів під управлінням ОС Android з NFC-модулем. Частка таких гаджетів у мережах операторів становить 12% і 15%. Компанія "Київстар" не надала свої дані.

Загалом в Україні інфраструктура для приймання оплати за допомогою Android Pay розвинена слабо. За даними НБУ 1 квітня 2017 року в Україні було 226,8 тис POS-терміналів. За цим показником Україна істотно відстає від країн Європи. До європейських показників наблизилися тільки Київ і Дніпро.

Android Pay вже в Україні: хто зможе перетворити свій смартфон на гаманець

Більш того, значна частина POS-терміналів технічно не здатна приймати безконтактні платежі. Наприклад, Ощадбанк має 32 927 платіжних терміналів. З них 75% оснащені безконтактною технологією і можуть бути використані для оплати покупок за допомогою додатка Android Pay.

Для порівняння: у Приватбанку близько 120 тис терміналів, з яких 70 тис оснащені безконтактною технологією.

Переваги Android Pay для покупців

1. Швидка оплата. Щоб розплатитися на касі в магазині, достатньо розблокувати екран телефона і прикласти його до термінала.
2. Безкоштовне використання. Завантажити додаток Android Pay можна в "Google Play маркеті", і плата за це не стягується. Також сервіс не бере комісію за проведення транзакцій.
3. Безпека. Коли користувачі платять через Android Pay в магазинах, дані їх карт нікуди не передаються. Номер карти замінюється унікальним номером віртуального рахунку. Якщо телефон загублений або вкрадений, з нього можна дистанційно видалити всі особисті дані.

Недоліки Android Pay
1. Android Pay працює тільки на гаджетах ОС Android. Власники iPhone і решти техніки Apple не зможуть скористатися сервісом.
2. Android Pay працює з платіжними картами тільки тих банків, які підключені до системи.
3. Далеко не всі POS-термінали приймають до оплати безконтактні платіжні засоби.
4. В Україні ще дуже мало POS-терміналів.

Нішевий сервіс

На думку лідера українського фріланс-ком'юніті Пилипа Духлія, сервіс Android Pay зараз нікому в Україні не потрібен. Він також не вважає, що прихід в Україну цього сервісу приверне увагу керівництва довгоочікуваної платіжної системи PayPal.

"Android Pay для них на території України не конкурент. Вони спокійно дивляться, як тут розвивається Payonner і їм все одно", — говорить Духлій.  скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Жінку, яку майже тиждень шукали правоохоронці, знайшли мертвою на Свалявщині
  2. Поліція Сваляви вилучила у 48-річного чоловіка наркотики (ФОТО)
  3. Поліція Сваляви оперативно затримала викрадача металу
  4. У Сваляві на збуті метамфетаміну затримали старшого лейтенанта рятувальної служби (+ФОТО)
  5. Безик Владислав здобув перемогу на Кубку України з важкої атлетики
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Квітень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30