ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Свалявський міський голова І.І.Ланьо прозвітував про роботу

Свалявський міський голова І.І.Ланьо прозвітував про роботу






   Шановні жителі міста Сваляви та села Драчина!
Насамперед хочу від імені Свалявського міської ради та себе особисто привітати Вас з Днем міста та Різдвом Пресвятої Діви Марії, побажати щастя, здоров’я, Божої благодаті та запевнити, що я, депутатський корпус, виконавчий комітет будемо і надалі докладати максимум зусиль, щоб покращувати благоустрій нашого рідного міста.
Вже стало традицією: напередодні Дня міста звітувати перед громадою про зроблене міською радою протягом року. Хочу відзначити, що, незважаючи на різні політичні погляди наших депутатів, нам вдалось об’єднати свої зусилля і спрямувати їх на виконання програм та обіцянок, даних громаді напередодні виборів.
За цей час до Свалявської міської ради надійшло 1158 звернень громадян та 662 звернення від юридичних осіб. Всі вони розглянуті в строк і практично всі знайшли своє вирішення та задовольнили прохання мешканців районного центру.
На засіданнях сесій цього року розглянуто 308 питань, а на засіданнях виконавчого комітету – 228. За цими сухими цифрами стоїть копітка робота працівників міської ради, депутатів та членів виконкому. Кожне з цих питань потребує виїзду комісії на місце, всебічного вивчення, прийняття відповідного рішення та надання відповіді.
В цьому звітному періоді одним із головних питань, яким займався безпосередньо і ставив підвищені вимоги до працівників Свалявської міської ради, – це контроль за поповненням та надходженнями міського бюджету. Таким чином нам вдалося перевиконати міський кошторис на 6,2 відсотка, що дало змогу почати працювати над проектами капітального будівництва об’єктів громади міста.
Окремо хочу наголосити, що працювали над виготовленням та майбутньою реалізацією проектно-кошторисної документації щодо будівництва нового мосту через річку Свалявка, який був зруйнований паводком восени 2016 року. Міст, який з’єднує центральну частину міста та мікрорайон Бистрий, був підмулений, в результаті чого відбулося просідання конструкцій. Дана споруда побудована ще за часів Австроугорської імперії, і коли прийшли геологічні служби брати проби з берегів та дна річки, то здивувались та не могли повірити, що міст простояв до наших днів.
Хочу відзначити, що свалявці не залишились сам на сам з даною проблемою. За її вирішення відразу взялись голова обласної державної адміністрації Москаль Генадій Геннадійович та народний депутат Верховної ради Ланьо Михайло Іванович, за що я їм щиро вдячний і низько вклоняюсь.
На даний час повністю виготовлена проектно-кошторисна документація проектною організацією в місті Києві, завершена технічна експерта даних документів. Експертизу проводив Державний науковий дослідний інститут, по висновках якої загальна кошторисна вартість даного об’єкта становить 18319,242 тис.грн. Акцентую Вашу увагу, що в цю вартість, а також в проект входить будівництво дамб по обидва боки річки Свалявка загальною протяжністю близько 600 метрів, що вирішить проблему берегоукріплення, особливо в районі греко-католицької церкви. Хочу повідомити, що розпочато тендерну процедуру з відбору виконавця будівництва даного об’єкта, так що всі бажаюч,і які мають відповідні ліцензії та можливості з будівництва, можуть взяти участь в конкурсному відборі і таким чином плануємо почати роботи з відновлення мосту приблизно в листопаді цього року.
Хочу відзначити, що дана проектно-кошторисна документація, яка нараховує дев’ять томів, виготовлена за рахунок міського бюджету вартістю 600 тисяч гривень. Крім того, депутатами міської ради передбачено співфінансування робіт за рахунок міського бюджету в сумі 1,4 мільйона гривень. За сприяння голови обласної райдержадміністрації Москаля Г.Г., народного депутата Ланьо М.І. та голови постійної комісії з питань бюджету обласної ради Кошелі В. М. обласна рада виділила перший транш для відновлення мосту (10 мільйонів гривень), так що основна сума грошей для початку робіт в міської ради є.
Особливо хочу подякувати голові ОДА Москалю Геннадію Геннадійовичу та народному депутату Ланьо Михайлу Івановичу, за сприяння котрих Кабінет Міністрів України виділив кошти в сумі 8,5 мільйона гривень на реалізацію проектів з капітального будівництва доріг міста Сваляви, а саме вулиці Чорновола, Достоєвського, Гагаріна, Сонячна, Польова, Гірська та проекту з капітального ремонту даху дитячого садочка № 12 по вулиці Ломоносова.
Шановні громадяни! Як ви вже помітили проводиться активна реалізація даних проектів, закінчено роботу на вулицях Чорновола, Достоєвського Гагаріна. До кінця жовтня будуть реалізовані всі вище перераховані проекти.
Однією з проблем в місті Свалява є берег по вулиці Чехова, який практично забрала річка Латориця. Я неодноразово порушував дане питання як в засобах масової інформації, так і на телебаченні, в результаті обласною радою на будівництво дамби виділено 1,4 мільйона гривень, роботи розпочнуться в жовні цього року.
За ініціативи депутатського корпусу виготовлено проектно-кошторисну документацію для будівництва мереж з освітлення вулиць в селі Драчині та на вулицях Вайди, Грушевського, Лісова. Дані проекти також будуть реалізовані в цьому році.
Однією із проблем міста, яка потребує мого постійного контролю, є багатоповерхові будинки, які були побудовані ще в 60-70 роках і які практично не ремонтувались, а тепер потребують постійних капіталовкладень. Але, незважаючи на те, що бюджетні кошти, які виділяються на ремонт даних будинків є незначними, нами почалась реалізація проектів з капітального ремонту прибудинкових територій. Так в цьому році розроблено три проекти з капітального ремонту дворів будинків по вулиці Головна, 68, Головна, 21 та Волошина, 7, і які, я маю велику надію, будуть реалізовані.
Цього року розроблено та затверджено на сесії міської ради нову програму щодо організації роботи з благоустрою міста. В ній значна роль відводиться Виробничому управлінню комунального підприємства під керівництвом Немеша В.В., а це і підтримка чистоти, озеленення, освітлення і т.д. У попередніх звітах я доповідав, як організована робота з вивезення сміття та його утилізації на смітєзвалищі, як працює парк, а тому повторюватись не буду. Скажу тільки, що для виконання програми благоустрою для комунального підприємства закуплено таку техніку: два трактори марки Фотон, екскаватор Беларус, грейдер, автомобілі для вивезення сміття Івеко та Рено, бульдозер С100 для роботи на сміттєзвалищі, закуплено 50 нових великих баків для непотребу.
Окрім того, нам вдалось вирішити питання косіння трави як у місті, так і на кладовищах, для цього по контракту була найнята бригада з чотирьох робітників. Шановні члени громади! Як ви, мабуть, помітили ми проводимо не тільки капітальний ремонт вулиць, але здійснили ямковий ремонт близько 80 відсотків дорожнього покриття міста Сваляви та села Драчина. Для якісної роботи було закуплено спеціальний агрегат пилу. Можу сказати, що я останнім часом задоволений роботою комунального підприємства.
Одним із основних моїх життєвих кредо є підтримка старих людей і дітей, старих за те, що вони це заслужили, а дітей для того, щоб з них виросли порядні люди, патріоти нашої країни, а тому значна моя увага зосереджена на організації роботи дитячих садочків та підтримці людей похилого віку, хворих та малозабезпечених. В цьому році для них було виділено одноразової матеріальної допомоги на суму 567400 гривень, це означає що по тисячу гривень отримало 567 громадян.
В попередніх звітах я казав, що наші садочки відвідують близько однієї тисячі дітей і треба все зробити для того, щоб вони були ситі, спали в теплі і на м’яких ліжках, і я думаю, що нам це вдається. Цього року вже розроблено три проекти з капітального ремонту дахів садочка №3 по вулиці Духновича і який вже реалізовано, капітально відремонтований дах на садочку №2 по вулиці Бистрянська, до кінця року буде побудований новий шатровий дах на садочку №12 по вулиці Ломоносова. Практично залишається перекрити покрівлю садочка №13, але це буде зроблено в наступному році.
Шановні жителі громади! У своєму звіті намагався зупинитись на ключових пророблених моментах цього року, не завантажуючи вашу увагу дріб’язковими питаннями. Міська рада запланувала багато проектів для реалізації і в наступному році.
Хочу ще раз привітати всіх з Днем міста, від щирого серця подякувати за співпрацю депутатському корпусу, членам виконавчого комітету та працівникам міської ради.
Хай Божа благодать буде з Вами.




Загрузка...
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Серпень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31