ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Прогноз погоди на тиждень: в яких регіонах не варто виходити з дому без парасольки

Прогноз погоди на тиждень: в яких регіонах не варто виходити з дому без парасольки

Прогноз погоди на тиждень: в яких регіонах не варто виходити з дому без парасольки
У найближчі дні синоптики прогнозують відносно теплу і комфортну температуру повітря. Найтепліше буде на сході та в центрі країни, а в західних регіонах пройдуть дощі. Але 20 вересня лити буде вже на більшій частині України, а на Миколаївщині очікуються грози. Сайт "Сегодня" з'ясував, жителям яких регіонів в найближчі дні варто брати з собою парасольку.

Прогноз погоди на тиждень: в яких регіонах не варто виходити з дому без парасольки

16 вересня, в суботу, на більшій частині території України мінлива хмарність, без опадів, лише в деяких західних областях пройдуть дощі. На заході України очікуються грозові дощі, на решті території - мінлива хмарність. Стовпчик термометра вдень буде коливатися в межах 18-30 градусів вище нуля. На заході буде прохолодно, 18-20 градусів тепла, зате жарко буде на півдні - до +30. У центральній частині країни середня температура складе + 25-27 градусів.

Прогноз погоди на тиждень: в яких регіонах не варто виходити з дому без парасольки

17 вересня, в неділю, дощі заллють ще більше західних областей. А ось температура повітря зовсім небагато, але підвищиться. На півдні (в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях) очікується справжня спека, до + 33. На заході - від 19 до 28 градусів тепла, на сході країни - від 26 до 31 градусів тепла. Така ж погода очікується і в центрі.

Прогноз погоди на тиждень: в яких регіонах не варто виходити з дому без парасольки

18 вересня на території України без опадів. По всій країні - мінлива хмарність і все той же тепло. Стовпчик термометра коливається від 19 (на заході) до 33 (в південній частині країни) градусів тепла. На півночі температура складе 26-28 градусів тепла, в центрі ще тепліше - 29-31 градус.

Прогноз погоди на тиждень: в яких регіонах не варто виходити з дому без парасольки

19 вересня всю західну частину України заллє дощами, які принесуть із собою і похолодання - температура там впаде до 14-18 градусів тепла. Дощитиме і в Київській, Черкаській областях. А ось на півдні і на сході країни буде триматися все та ж осіння спека - до +32 градусів.

Прогноз погоди на тиждень: в яких регіонах не варто виходити з дому без парасольки

20 вересня дощі накриють вже більшу частину України - лити буде на заході, на півночі, в центрі і в деяких південних областях (так, на Миколаївщині навіть очікуються грози). Температура повітря залишиться колишньою - від 14 до 18 градусів тепла на заході, від 23 до 32 градусів тепла на півдні, від 19 до 22 градусів вище нуля в північній частині країни і від +24 до +32 градусів на сході.

Народний прогноз погоди

16 вересня вшановується пам'ять святих Домни і Василини Великої. У цей день було прийнято "прибирання мотлоху у домі", щоб отримати благополуччя на осінь. У давнину в цей день спостерігали за мурашниками: якщо мурахи спорудили собі великі купи до осені, то слід готуватися до суворої зими.

17 вересня відзначається день пам'яті ікони Божої Матері "Неопалима Купина". У цей день наші пращури на зорі ходили слухати останні голоси птахів, що відлітають на південь. І стежили за воронами: якщо ворони сідають головами у різні сторони – день буде безвітряним, а якщо в одну, як можна ближче до стовбура дерева – потрібно чекати вітру.

18 вересня вшановується пам'ять преподобного Афанасія Брестського. Погоду в цей день наші пращури визначали по горобині: якщо в лісі її багато – осінь буде дощова, а мало – суха. Якщо листя на горобині пожовкло рано, осінь буде рання і рання холодна зима.

19 вересня вшановується пам'ять архістратига Михаїла. З цього часу починалися Михайлівські заморозки вранці: "Михайло заморознем землю прихопив". У давнину наші предки зиму визначали по осиковим листям: якщо вони лягають горілиць – до студеної зими, виворотом догори – зима буде теплою, а якщо і так, і так – то зима помірна буде.

20 вересня відзначається день пам'яті преподобного Луки. За цибулі визначали майбутню зиму: якщо на цибулині багато "одежинки" – бути зимі холодною. Для цього дня характерні дощі. Наші пращури спостерігали за ялиновими шишками: якщо вони виросли низько – бути раннім морозам, а якщо нагорі – справжні холоди в кінці зими слід чекати. 




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Коли українцям знадобляться теплий одяг і парасольки? Синоптики дали прогноз на осінь
Коли українцям знадобляться теплий одяг і парасольки? Синоптики дали прогноз на осінь Бабине літо буде недовгим, в жовтні – перші заморозки, а ось листопад очікується «плюсовим». Літо закінчилося, і погода
Літо навесні У західних областях очікується тепла погода і дощі - вдень стовпчик термометра коливатиметься в межах 17-23 градусів.
Яку погоду чекати українцям: прогноз на тиждень
Яку погоду чекати українцям: прогноз на тиждень Українців на цих вихідних очікує малохмарна погода, найхолодніше буде на сході - тут похолодає до шести градусів

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Допоможемо разом: хвора 27-річна свалявчанка просить про допомогу (ВІДЕО)
  2. На Свалявщині поліцейські розкрили крадіжки кабелю
  3. Офіційно про аварію на Свалявщині
  4. На Закарпатті горіли 4 надвірні споруди (фото)
  5. Що новенького на базарі курортної Сваляви?
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Жовтень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31