ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » 8 дивовижних пішохідних мостів

8 дивовижних пішохідних мостів

Ще ніколи ходити по воді не було так легко й приємно. BBC Culture розповідає про деякі найцікавіші дизайнерські розробки мостів, зокрема про місток, який скручується в кільце.

Міст, що згортається, Лондон
"Міст, що згортається" (Rolling Bridge) у Паддінгтонському басейні розроблений у 2004 р. паном Гезервіком (який також оновив дизайн двоповерхових червоних автобусів - "візитівки" Лондона). Під дією кількох гідравлічних домкратів міст може скручуватись, пропускаючи човни, що швартуються в затоці.

Хвилі Гендерсона, Сінгапур
Найвищий пішохідний міст у Сінгапурі з'єднує два парки у південній частині острова і був відкритий у 2008 р. Це спільний проект лондонської компанії IJP Corporation та сінгапурських колег з RSP Architects Planners and Engineers. Сім вигнутих сталевих ребер разом формують хвилю 274 метри завдовжки. Всередині приховані ніші з лавками.

Міст на високих пілонах, США
Колись по цьому мосту через річку Де-Мойн у штаті Айова пролягали колії залізниці Union Pacific Railroad. Колії прибрали, і в 2011 р. міст відкрився знову як частина 40-кілометрового туристичного маршруту. 800 метрів завдовжки, він лежить на сорокаметрових бетонних пілонах: певний час, поки старий міст був розібраний, їх називали "айовським Стоунхенджем".

Міст Лінгзіді, Китай
Цей міст - частина концептуального проекту "Від села до міста" (Rural Urban Framework), розробленого Джошуа Болковером і Джоном Ліном для розв'язку соціальних проблем, які з'явилися в Китаї з розвитком великих інфраструктур. З побудовою нової автомобільної траси у південній провінції Шеньсі довелося знищити сотні невеличких місточків.

Міст Мойсея, Нідерланди
Голландська фірма RO&AD знається на каналах і ровах. Її архітектори створили плавучий міст біля фортеці XVІІІ ст. - він спочиває на надувних трубах під поверхнею води - і сховали інший міст посеред водного плеса на півдні Нідерландів. Останній отримав влучну назву - "міст Мойсея". Його бокові частини зроблені зі спеціального дерева, що не руйнується водою, і майже співпадають за рівнем з поверхнею води. Таким чином, пішоходи проходять посеред річки, розділеної навпіл.

Міст-віяло, Лондон
Тим, хто живе поблизу Паддінгтонського басейну, пощастило: вони можуть насолоджуватись рухливими мостами в асортименті. Цей новий міст було відкрито у вересні 2014 р., через десять років після мосту, що згортається. Консольна конструкція віялом здіймається над каналом під дією гідравлічних домкратів.

Чумацький шлях, Нідерланди
Цей перехід через канал у нідерландському місті Пюрмеренд, власне, складається з двох мостів. Перший - арка, що сягає висоти 12 метрів над рівнем води - пропонує пішоходам гарний огляд історичної та нової частин міста і достатньо високий, щоб під ним проходили судна.

Міст Симони де Бовуар, Париж
Австрійська архітектурна фірма Dietmar Feichtinger має солідний досвід мостобудування: її фахівці розробили міст через Рону в Ліоні, дамбу, що веде на острів Мон-Сен-Мішель, а також копенгагенський "Міст-метелик", що розкривається у три різні способи. Міст Симони де Бовуар у Парижі було відкрито у 2006 р.

Джерело скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
«Укрзалізниця» оголосила конкурс на проект інтер’єру пасажирського вагона Публічне акціонерне товариство «Укрзалізниця» оголосило відкритий конкурс на кращий дизайн-проект інтер’єру

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. На Свалявщині поліція оперативно розкрила крадіжку з автомобіля
  2. На Свалявщині поліція виявила транспортний засіб, розшукуваний поліцією Житомирської області
  3. За кілька годин поліція Свалявщини розкрила крадіжку з приватного будинку
  4. На Закарпатті поліція виявила настільки п'яного мотоцикліста, що довелося викликати швидку
  5. Невідомі підпалили шини на автомобілі начальниці відділу освіти Свалявської РДА, – ЗМІ
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Квітень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30