ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Топ- найкращих місць України, які повинен відвідати кожен турист

В нашій країні дійсно є на що подивитись. Є безліч місць, про які ви й гадки не мали. А це потрібно виправляти. Дивовижна природа, історичні пам’ятки і навіть справжнісінька Ейфелева вежа, розповідає itinery.

Хутчіш збирайте рюкзаки і вперед за новими враженнями і найкращими світлинами.

1. Співочі тераси

Харківська область цікава своїми пам'ятками. У селі Городнє є місце, де людський розум і велич природи об`єднались і утворили справжній шедевр - співаючі тераси. Своєрідна архітектурна форма створила особливий акустичний ефект. Навіть шепіт або потріскування гілок можна почути на відстані 60 м. За вітряної погоди здається наче уся тераса видає мелодичний звук, саме тому вона й отримала свою «співаючу» назву.

Співочі тераси, вид з висоти пташиного польоту
Це місце так і манить творчих людей. У свій час тут виступали Федір Шаляпін, Zdob-si-Zdub та Олег Скрипка, і тепер теж проводяться концерти.

Співочі тераси зблизька

2. Ейфелева вежа

Не будемо інтригувати, українська «залізна леді» знаходиться в Харкові. Цього року на День всіх закоханих відсвяткували п`ятиріччя її відкриття. Це досить статна дама 35 м  заввишки. Найбільш чаруюче вона виглядає ввечері, коли вмикається підсвічування. До речі, на верхньому ярусі цілодобово відкритий оглядовий майданчик, який є цілком безкоштовним.

3. Буцький каньйон 

Якщо ви коли небудь мріяли про Норвегію, то у нас є гарна новина. В Черкаській області існують свої фіорди. Буцький каньйон вважається не лише одинм з райських куточків України, він також популярний серед любителів екстріму. Тому це ідеальне місце для тих, хто прагне як гострих відчуттів, так і просто насолодитись гармонією природи.

4. Замок Радомисль

Замок Радомисль знаходиться на Житомирщині, але до нього приїздять туристи з усієї країни. І це не дивно. Тут добре відчувається середньовічна атмосфера, архітектура замка повністю відповідає стилю, хоча його історія бере початок лише у XIX столітті. На території історичного комплексу можа побачити старовинні фотографії, близько 5 тисяч ікон, антикварні меблі та древні скульптури. Але унікальність замку Радомисль полягає у відновленому процесі ручного виготовлення паперу. Тільки тут можна пройти майстер- клас та забрати незвичайний сувенір – власноруч зроблений згорток паперу.

5. Оптимістична печера

А зараз знайомтесь, печера - рекордсмен, яка потрапила до книги рекордів Гінеса як найдовша гіпсова печера в світі. Існує думка, що «оптимістичною» її назвали на честь спелеологів, які її відкрили. Бо колеги не вірили в успіх товаришів та називавали їх оптимістами. Печера на Тернопільщині досі нерозвідана повністю. На відкритих зараз 230 квадратних кілометрах причаїлися підземні озера неймовірної краси, багато залів, що відрізняються за кольором кристалів, кількістю та розмірами ходів, а також структурою геліктитів, та навіть глиняні скульптури.

6. Тунель кохання

Якщо Тернопільщина славиться «оптимістичними» пам`ятками, то Рівенщина більш «велелюбними» місцинами. Найбільш романтичне місце України, ботанічний феномен, дорога у Задзеркалля. Як тільки не називають усім відомий тунель кохання.  Але не лише закохані прагнуть сюди потрапити. У 2014 році тут було знято романтичну драму «Клевань: Тунель Кохання» японського режисера Акійоши Імадзакі. Також у загадковому тунелі знімають свою рекламу багато відомих брендів.

7. Шацькі озера

Перлиновим намистом Волинської області є Шацькі озера. Через те що озера надзвичайно чисті їх також називають «Голубими озерами» або «Блакитними очима Волині». Найбільшим серед них є озеро Світязь. Воно є і найглибшим озером природного походження в Україні. Тут можна спробувати себе в ролі рибалки, відчути лікувальний ефект цілющої грязі, з`їздити на острів, побачити рідкісні види птахів, спробувати дайвінг й просто чудово відпочити.

Озеро Люцимер, одне з Шацьких озер

Захід сонця на березі озера Світязь, найбільшого з Шацьких озер

8. Підгорецький замок та костел Святого Йосипа в Підгірцях

Замок у Підгірцях  - один з найбільш колоритних замків країни. Він також оповитий містичністю. Кажуть, що до кожного, хто ночував у замку, приходив привид дружини першого власника, вбитої власним чоловіком через ревнощі. Проте львівська прикраса має і більш романтичну репутацію. Тут знімали декілька епізодів з фільму «Три мушкитери». Ті, кому подобається архітектура ренесансу та загадкові історії, отримають максимум задоволення від відвідування цього замку.


Говерла багата на рідкісні трави та краєвиди, що перехоплюють дух. Про пригоди на Говерлі хочеться розповідати, а сама Говерла своїми мальовничими краєвидами цілком все підтверджує. Хоча досвідченим туристам, які побували на багатьох вершинах, може бути трохи нудно - її висота "лише" 2061 метр, і на неї може вилізти навіть підліток, та все одно - це справжня велика гора, взимку - дуже небезпечна. Влітку найбільша небезпека - це потрапити під дощ чи обпектись сонцем, тож не забувайте відповідний одяг!



10.  Водоспад Шипіт

Водоспад у Карпатах, який більше 20 років поспіль збирає людей з України, Білорусі та інших країн на неформальний фестиваль субкультур. Кульмінація цього дійства припадає на Свято Івана Купала в ніч на 7 липня з місцевим колоритом та традиціями. Якщо ж ви хочете відпочити по-сімейному, то приїжджайте у будь-який інший час і диво закарпатської природи буде готове вас вразити своєю красою та могутністю.




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...