» » Смачні літні рецепти на кожен день

Смачні літні рецепти на кожен день


Літо в розпалі. Зазвичай в таку спекотну пору не хочеться ні готувати, ні навіть особливо їсти, тому тобі прийдуть на допомогу легкі літні страви, рецепти яких пропонує tochka.net.

Спекотного літнього дня, як відомо, краще підтримувати організм великою кількістю рідини, а також свіжими овочами та фруктами, тому краще готувати легкі літні страви, без важких інгредієнтів і з мінімальною тепловою обробкою.
Читай і записуй наші рецепти, а також вигадуй, експериментуй і готуй із задоволенням приємні, вітамінні, легкі літні страви.
Холодник, холодний борщ
Холодний борщ рецепт
- рецепт, незважаючи на різні назви однієї й тієї ж страви, простий і базується на відварених буряках та інших овочах, заправлених холодним бульйоном, кефіром, водою або кваском.
Холодний борщ - це прохолодна гарна насичено червона юшка з сезонними овочами, зеленню і сметаною - така ж популярна і улюблена слов'янами перша страва, як і окрошка. А також її гідна альтернатива у спекотні літні дні.
Рятуючись від спеки, приготуй холодний борщ, рецепт якого пропонує tochka.net. Впевнені, холодний борщ стане твоєю улюбленою літньою стравою.
Борщ холодний з баликом - інгредієнти:
  • 300 г буряка,
  • 200 г картоплі,
  • 100 г огірків,
  • пучок зелені,
  • 3 яйця,
  • 200 г копченого балику,
  • 1 л кефіру,
  • 1 л столової мінеральної води,
  • 1 ст. ложка 6%-го яблучного оцту,
  • перець за смаком,
  • сіль за смаком.
Борщ холодний - рецепт:
Звари яйця круто. Картоплю і буряк відвари в мундирах, потім остуди і почисти.
Картоплю, буряк і яйця поріж дрібненькими кубиками. Огірки потри на крупній тертці довгою локшиною. Також тонкою локшиною поріж балик. Подрібни зелень.
З'єднай нарізку овочів і балику, залий холодним кефіром, посоли, поперчи, перемішай і залиш постояти кілька хвилин.
Потім налий в холодний борщ охолоджену мінералку і ще трохи дай постояти.
Розлий по тарілках, посип зеленню і подавай холодним.
Смачного!
Перець, фарширований рисом та овочами

це прекрасна ідея страви для обіду або вечері. Приготуй перець, фарширований рисом сьогодні.
Перець, фарширований рисом та овочами
Тобі знадобиться:
  • 6 солодких перців,
  • 2-3 морквини,
  • 2-3 цибулини,
  • 2 помідори,
  • 1 баклажан - за смаком,
  • 4 зубчики часнику,1 склянка рису,
  • 500 мл овочевого або курячого бульйону,
  • олія,
  • томатна паста - за смаком,
  • сіль, спеції - за смаком.
Як приготувати перець, фарширований рисом:
Перець, фарширований рисом: крок 1
Перець вимий, видали плодоніжки й очисти від насіння. Овочі дрібно наріж і тушкуй на розігрітій олії до готовності, додавши сіль і спеції за смаком.
Перець, фарширований рисом: крок 2
Відвари рис до напівготовності та змішай з овочевим фаршем - начинка готова. Фаршируй перці, потім виклади їх у каструлю, на дно додавши олію, а зверху заливши бульйоном.
Перець, фарширований рисом: крок 3
Тушкуй на середньому вогні 15 хвилин, потім додай дрібно нарізану свіжу зелень, томатну пасту, спеції і дрібно нарізаний часник. Зменш вогонь і тушкуй іще 25-30 хвилин.
Перець, фарширований рисом: крок 4
Фарширований перець готовий. Подавай до столу зі свіжою зеленню, сметаною й часником.
Ікра з кабачків рецепт нової страви зі сливами
Картинки по запросу кабачкова ікра
- традиційно смачна і корисна літня закуска. Скибочка свіжого хліба з намазаною зверху овочевою ікрою може стати чудовим сніданком і доповнити легкий обід.
Готується ікра з кабачків дуже просто, а задоволення і користі здатна подарувати досить багато.
tochka.net вирішила урізноманітнити звичну і улюблену для всіх страву і запропонувати вашій увазі рецепт, в якому ікра з кабачків поєднується з ароматною кислою сливою.
Вам знадобиться: 1 кг кабачків, 1 велика цибулина, 1 болгарський перець, 200 г аличі, 2 зубки часнику, 1 ст. ложка томатної пасти, 2-3 ст. ложки олії, 1 ст. ложка цукру, перець, сіль за смаком.
Овочі помийте і почистіть.
Аличу пробланшуйте в невеликій кількості води протягом 3-5 хвилин, потім протріть скрізь друшляк або сито, щоб відокремити м'якоть від кісточок і шкірки.
Кабачки очистіть від шкірки і насіння (якщо кабачки не молоді) і потріть на крупній тертці.
Цибулю дрібно наріжте.
Болгарський перець натріть на дрібній тертці.
Часник подрібніть.
Спассируйте цибулю на олії, додайте кабачки, перець і смажте на середньому вогні без кришки 15 хвилин.
Змішайте аличу і томат. Додайте цей соус на сковороду, посоліть, поперчіть, додайте цукор і перемішайте. Смажте ще 5 хвилин.
В кінці додайте часник і перемішайте.
Ікра з кабачків і аличі смачна як самостійна страва, зі скибочкою хліба, так і з гарніром, наприклад, із картоплею.
Смачного!
Морозиво по-домашньому
Картинки по запросу мороженое
Хіба може бути щось смачнішим і бажанішим влітку, ніж морозиво? Хіба що тільки морозиво в домашніх умовах, яке ти приготувала власноруч із перевірених свіжих продуктів, без хімії та консервантів, подане з любов'ю і не застиглим від холоду серцем!
Саме таке морозиво в домашніх умовах ми сьогодні і будемо готувати.
Морозиво в домашніх умовах - інгредієнти:
  • 250 мл молока,
  • 250 мл жирних вершків,
  • 5 яєчних жовтків,
  • 0,5 склянки дрібного цукру,
  • 10 г ванільного цукру.
Морозиво в домашніх умовах - приготування:
Скип'яти молоко і остуди до теплої температури.
Розбовтай жовтки з цукром, ванільним цукром і збий виделкою або блендером. Кількість цукру ти можеш коригувати за своїм смаком. Не перестаючи помішувати, тонкою цівкою влий у жовткову масу молоко (не гаряче, інакше жовтки звернуться).
Постав суміш на слабкий вогонь і нагрівай, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, поки суміш трохи не загусне. Крем не має бути занадто густим по консистенції. Готовий крем остуди і постав у холодильник.
Охолоджені вершки збий до утворення м'яких гребенів. Чим жирніше вершки ти візьмеш, тим більш насиченим і маслянистим вийде смак у морозива. Бажано брати 30-35% жирності, але не нижче 25%.
В охолоджений крем введи збиті вершки і перемішай. Отриману суміш помісти в пластиковий контейнер, накрий кришкою і постав у морозилку приблизно на 1 годину.
Як тільки морозиво почне застигати, збий його міксером. Таким чином, кристали льоду, які утворюються в морозиві,розбиваються, і воно набуде більш однорідної і м'якої структури.
Знову постав морозиво в морозилку на 1 годину, а потім знову збий і заховай у морозилку на 2-3 години.
Перед тим, як подавати морозиво, переклади його з морозилки в холодильник на 20 хвилин.
Морозиво, приготоване в домашніх умовах, розклади по креманках. Щоб вийшли красиві кульки, ложку для морозива окуні в гарячу воду, а потім набирай масу. Прикрась домашнє морозиво на вибір сиропом, ягодами, шматочками фруктів, горішками або шоколадом.
Смачного!
Ольга Княжевич
журналістка

скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...
У Парижі до 2030 року заборонять всі бензинові та дизельні автомобілі
У Парижі до 2030 року заборонять всі бензинові та дизельні автомобілі
Садівника так дістала його дружина, що він втік в ліс, де прожив 10 років
Садівника так дістала його дружина, що він втік в ліс, де прожив 10 років
Експеримент лікарів знищив неоперабельну пухлина мозку у безнадійної дівчинки
Експеримент лікарів знищив неоперабельну пухлина мозку у безнадійної дівчинки
Всі новини

«    Жовтень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31